Bakdag nr 2

Idag fortsätter bakningen inför namnceremonin på lördag. På agendan: Kanelbullar! Efter att fått mammas goda recept på posten så var jag i full gång. Förövrigt så är det första gången som jag bakar kanelbullar.

Gjorde dessutom dubbelsats så nu har vi bullar både högt och lågt här hemma, supergoda blev de!!!



Hade en del deg att baka bullar av.



Frankisen va med när mamma bakade.



Men efter en stund blev han trött och gick och la sig med sin sjuka pappa.



Sen va han tillbaka när det började lukta nybakat!



Slutresultatet! Mums...



De duktiga bagarna!

Imorgon fortsätter bakningen, då är det dax för kakor...

//Annika



Franks dag i bilder

Här kommer lite bilder från Franks dag.



//Annika

Sover, sover och sover...

Han bara sover, sover och sover...så här länge brukar han inte sova mitt på dagen. Men jag antar att denna förkylningen tar kål på honom, fast jag tycker allt att han börjar bli bättre. Det rinner inte längre.
Jag har hunnit med all tvätt och städa lite härhemma. Ska snart börja baka oxå om Frank tillåter dvs.



//Annika

Förberedelserna har börjat...

På lördag ska vi har namnceremoni för Frank och idag har jag varit och handlat ingredienserna och jag hoppas verkligen att jag fixar att baka allt jag tänkt. Ska bli himla kul att få hit alla, och att min och Daniels familj faktiskt ska få träffas för första gången.

Annars har det inte hänt så himla mycket idag, jag och Frank åkte med pappa Daniel ner på stan när han skulle träna så gick vi och kollade lite affärer. Hittade såklart kläder till Frankisen...men inte så dyra...sen va vi en sväng på Claes Olsson och fick med oss ett par hörselskydd till lilleman. Vilket var väldigt passande för när vi kom tillbaka till Växhuset så hade pappa Daniel och gänget börjat öva musik och det va ganska hög volym. Så på med hörselskydden så kunde Frank vara med och lyssna på Capoeira musiken!

Så här söt är han i sina hörselskydd!



//Annika

Ett år sen vårt liv började på riktigt

29 augusti 2009 var en magisk och overklig dag. Daniel hade varit på Kickoff med sitt jobb och inte kommit hem kvällen innan och jag låg själv i sängen och funderade. Funderade på om jag skulle ta ett test...klev upp gick på toa, kissade på pinnen och 2 minuter senare fick jag veta att jag skulle bli mamma.



Minns så väl hur jag sprang ut från toan och gjorde några glädjeskutt i hallen, lyckan va total och jag hade INGEN där att dela det med. Min första tanke va, jag måste ringa Daniel, hann och ringa upp men när det gick signaler så bestämde jag mig att jag inte ville berätta en sån nyhet över telefon. Daniel hade sovit hos en kollega i Uppsala och vi bestämde att jag skulle hämta honom i Enköping några timmar senare.

De timmarna va plågsamma, ville ju så gärna berätta för någon! Sen hoppade jag in i bilen och åkte till Enköping och när jag hämtade upp Daniel som var han så himla bakis att det knappt gick och kommunicera med honom. Han somnade i bilen och jag kände att detta är inte rätt tillfälle heller...

Väl hemma så fick han se testet och jag sa, "älskling, det är ett plus!" och då får jag som svar "vad betyder det då?". "Va tror du...vi ska ha barn!" svarade jag då...LYCKAN VAR TOTAL och nu ett år senare är jag lyckligare än någonsin för jag och Daniel har skapat oss en egen liten familj!

Frank, du är vårt ALLT!



//Annika


Förkyld...

Frank är förkyld...han nyser och näsan den rinner...men han verkar lika glad och go som vanligt. Antar att han snappat upp nåt nu i veckan när vi varit i såna miljöer där dessa baciller finns. Hoppas det går över snart, han tycker det är lite jobbigt att amma på morgonen när hela nosen är full med snorkusar och han inte får in någon luft. Så då får man sanera lite så blir han glad igen.

Sen kan jag även meddela att jag hade VÄLDIGT trevligt på grillpartyt igår med mina kollegor. Det började kl 18.00 och vi åt god mat och snackade sen blev folk runt omkring mig lite runda under fötterna och då blev stämningen ännu härligare. Runt 23 började jag känna att snart måste jag hem och pumpa ur mina dolly-tuttar men det slutade med att jag åkte därifrån 02.15. Då va jag så överfull att jag knappt kunde krama folk hejdå för det gjorde så ont. Väl hemma pumpade jag som en dåre i 25 min och fick ut 220 ml, snacka om att det va skönt.

Daniel va jätteduktig och tog jättebra hand om Frank alldeles själv när jag va borta. Tack älskling för att jag fick lite egentid!

Tog inga bilder igår :-(

Men tog på mig och Frank nu istället!



Om några timmar kommer Jon, Tina och Charlie på middag och det behövs verkligen städas här (hann inte så mycket av det jag ville få gjort igår) så nu hinner jag inte blogga mer.

//Annika

The moderload has arrived!

Följetongen fick ett lyckligt slut! Frank har tömt tarmarna...

Efter ett gyllene tips från min kära mamma så tog det bara 10 min så hade Frank laddat blöjan!
Thank you very much! Så efter 7 dagar kan jag äntligen pusta ut.



Väntar på en ny blöja!

//Annika

En dag hemma...

Efter att ha varit ute på vift nästan varje dag denna veckan så stannar jag och Frank hemma idag. Jag behöver ta tag i sånt som ska skötas här hemma. Allt det tråkiga, disken, vika tvätten, dammsuga och helst moppa. Skulle även vilja tvätta fönstrena men vi får se om jag orkar...

Nu på morgonen har jag och Frank myst i soffan, han bara snackar hela tiden så han har mycket på hjärtat min son. Han gav ifrån sig en sån mega rap för en stund sen att jag trodde det satt en stor fet lastbilschaffis i mitt knä :-))

Ikväll ska jag på grillfest hemma hos två kollegor (ja, de är gifta och jobbar på samma avdelning på mitt jobb). Ska bli riktigt kul, men det blir första kvällen ifrån Frank och jag kommer nog ha abstinens efter en stund skulle jag tro.

Mina kollegor väntar smått och har precis fått veta att det är en liten flicka i magen (de båda har varsin son sen tidigare) så det känns väldigt spännande! Och jag kunde helt enkelt inte hålla mig utan va tvungen att åka till HM igår och köpa nåt litet rosa till dem. Fick även med mig ett snyggt linne hem som INTE är ammningsvänligt (jihoo) det är annars lite trist att shoppa till mig eftersom man måste tänka på att jag ska kunna amma i det. Och ikväll ska jag även ha utsläppt hår! Något som inte går med en son som har armar som en bläckfisk och alltid lyckas få tag i mitt hår. Så numera kör jag på "skridskofrisyr" som min kära far skulle säga, allt hår slickat bakåt (för er som inte vet så har jag tränat konståkning i 12 år och hade ständigt såna frisyrer).

Här kommer bilder från myset i soffan



Mammas snackpåse!

//Annika

En dag på Vallby

Efter ett dopp i badbaljan för Frank så åkte vi och hämtade upp Anna och Tove och satte kurs mot öppna förskolan på Vallby. Väl där så möte vi Pernilla och Lexie utanför och när vi kom in så var Elin och Sam redan där. Efter en stund dök även Emma och Erik upp. Väldigt trevligt! Så det blev en trevligt stund på öf. Vi hann med en sångstund och en hel del mammatjöt...myyyys!

Vi fick även konstaterat att Frank är STÖRST...hahaha...även fast Sam är 20 timmar äldre.
Se bildbevis nedan



Fick även hålla Sam och kunde konstatera att min lilla gullegris va tyngre ;-)

Sen fortsatte flörten mellan Frank och Tove idag, eller rättare sagt Franks försök till romans med Tove. Hon spelar svårfångad...



Friaren!



Avvisad... :-P



Sångstund

Senare på eftermiddagen, efter att jag och Frank flängt runt på Hälla så åkte vi och hämtade pappa Daniel på hans jobb och begav oss ner till stan för att fira Faster Bea som fyller 24 år idag!



Frank gratulerar födelsedagsbarnet!

Följetongen fortsätter...fortfarande ingen bajs...
Vi har ju intäkter hela dagarna...när kommer utgifterna??

//Annika

Bilder från igår

Nu har Frida varit så snäll och mailat över bilder från spontanfikan hos Anna.

Enjoy!



Frank flörtar lite med Tove!



Diggar Lexies sovstil! Skönt för nacken ;-P

//Annika

Rekord och spontanfika

Morgonen började med att Frank slog rekord. Han sov från 20.46 till 7.00, så länge har han nog aldrig sovit. Sen blev det lite mat till en tok-hungrig kille och så sov han en stund till.

Dagens plan var att promenera med Anna och hennes Tove på Rocklunda men efter att ha konstaterat att vädret inte va det bästa så ändrade vi oss till att fika hemma hos Anna. Och ringde in mammorna Frida och Pernilla som gärna hakade på med sina små.
Så fikan hos Anna blev väldigt trevlig och vi kalasade på rabarberpaj! Tack Anna, det va supergott!
Tog inga bilder men Frida hade sin kamera i högsta hugg så jag ska tigga några bilder av henne, så det kommer gott folk.

Så länge får ni nöja er med ett kollage med bilder från födseln fram till nu. Se va han har vuxit min lilla pojk!



Och för er som undrar så har Frank inte bajsat ännu...jag håller nästan på att tappa räkningen...när ska det komma?? Ännu ett rekord :-(

//Annika


Fullt i rören

Nu är det fullt i rören i Frank, ingen bajs har kommit, 5 days and counting...och nu när han ätit så spydde han det mesta han någonsin gjort. Hela han och hela jag blev dränkt i spy. Så det va bara att börja om igen med kläder på lilleman.

Bajsa min son bajsa...han ligger och tar i hela tiden men utan resultat.



//Annika

Storebrorsan Molle

Frank har börjat lägga märke till att han inte är vårt enda barn. Långt innan han tittade ut så bodde Molle här och regerade.
Här hälsar de på varandra. Så söta mina pojkar...



//Annika

Öppna förskolan på Odensvi

Ännu ett besök på öppna förskolan men denna gången var vi på det som ligger närmast där vi bor. Nämligen Odensvi öppna förskola. Det var supermysigt och vi var 7 mammor med 7 barn. Så det blev det vanliga snacket såklart, bebisar, bebisar och bebisar. Är verkligen så glad för att jag fått träffa alla dessa mammor, det är alltid så trevligt när vi umgås!

Några bilder från idag



Vi väntar dessutom ivrigt på en mega bajs som kan komma när som helst. Vår lilla Frank har nämligen hållt sig i 4 dar nu så när det väl kommer så kommer det komma MYCKET! Än så länge fiser han mest som en tok, så smeknamnet Frankfisen passar väldigt bra just nu ;-P

//Annika

Även en surpuppa bjuder på ett leende ibland

Idag har Frank en surdag...han har sovit så dåligt under dagen vilken resulterar i en sur Frank.
Vi väntar även ivrigt på en mega bajs för nu har han hållt sig i 3 dagar, så explosionen kan ske när som helst ;-P så jag tror det bidrar till hans humör. Sen fiser han som en tok oxå, luktar inte rosor kan jag meddela.

Men han lyckades ändå bjuda på lite leenden.



Sen provade vi den nya overallen oxå och Frank började genast suga på armarna på den så jag tror han godkände den, so it's a keeper!
Och även där kom ett litet leende.



Men större delen av dagen har jag fått denna minen.



Mammas surpuppa...

Har även anmält Frank till babysim idag! Så måndagar kl 11 från och med v. 44 så ska vi infinna oss i badhuset för lite plask och sprattel i poolen. Även Franks kompisar Viktor och Frida ska gå då så det blir kul!

//Annika

Franks dag

Frank han började dagen med ett bad för att bli ren och fin. Blev en hel del plask och söta leenden. Han ville nästan inte kliva upp :-)



Efter att ha gymmat en bra stund och ätit så blev Frankisen jättetrött och somnade i pappas knä. Så mysigt de hade mina grabbar.



Efter Frank vaknat till liv så bestämde vi oss för att ta en tur till Mattbolaget på Erikslund för att kolla efter en matta till lill-prinsen. Sagt och gjort! Vi hittade en jättefin matta, precis en sån som jag tänkt mig!

Här inviger Frank och pappa mattan



//Annika

4 år och kärleken blir bara starkare

Idag för 4 år sen träffade jag mannen i mitt liv. Av en slump...vem kunde ana att man skulle träffa sin stora kärlek när man inte alls var ute efter ett förhållande :-)
På nåt sätt så känns 4 år kort, för det känns som jag känt honom hela mitt liv, men det är väl då man inser att man hittat rätt!
Jag älskar dig av hela mitt hjärta Daniel och jag ser fram emot att spendera resten av mitt liv med dig. Och nu har vi dessutom fått den vackraste lilla pojke man kan tänka sig, han är helt perfekt och den finaste som finns.

Här kommer lite bilder från min och Daniels tid tillsammans.



//Annika

Shopping och motorcyklar

I morse tog pappa Daniel hand om Frank en stund så jag fick sova lite längre. De myste tillsammans i soffan vilket resulterade i några bilder.



Sen tog vi en trip till Tuna Park i Eskilstuna. Och jag blev superglad när jag såg att de hade en NameIt affär där. NameIt har blivit ett av mina favvo märken på barnkläder, tycker att deras bodies är så mjuka och sköna. Så självklar kunde jag inte hålla mig från att shoppa, fast jag egentligen inte får...



Och Frank fick ett gosedjur oxå, stod 149 kr på prislappen men i kassan sa hon 50 kr. Thank you very much!



På vägen hem igen så blev Frankisen trötter...han sover alltid så gott i bilen.



Väl hemma så fick vi besök! Morfar och Morbror tittade förbi under Mälaren runt.
Verkligen jättetrevligt!



Nu blev det massa bilder och inte så mycket text. Så kan det bli ibland.

Nu måste jag ta hand om en kinkig son.

//Annika

Oj vilken dag!

Oj, vilken rolig dag jag och Frank fick idag! Och allt va helt spontant oxå. Sådana här dagar gillar vi båda!

Frank fortsatte ta sina fötter på morgonen, han blir bara bättre och bättre!




Sen blev det promenix med Frida och hennes Viktor. Två mammor som har mycket att babbla om och vi kom fram till att en hel del av de saker vi upplever är samma ;-)



Sover så gott båda två.

Efter promenixen gick vi hem och träffade pappa en sväng som va hemma och käkade på lunchen sen tog vi bilen ner på stan för att fika med Anna, hennes dotter Tove och Pernilla och hennes lilla Lexie.
Super trevligt hade vi och alla de små va supergosiga.
Här är lite bilder.



Jag och Frank



Söta Lexie



Lilla Tove och Frank sover



Sen tyckte Frank att det va dax att åka hem, pappa hade ju kommit hem och han ville leka lite med honom :-)

Men innan hann jag köpa en overall till Frank som han ska ha i höst-vinter men jag vet inte om jag blev så nöjd...Den är jättefin men när jag tänker efter så kanske den är lite för varm. Men men...jag får grubbla lite på saken. Så här ser den ut i alla fall.



Sen ville Anna se hur Franks mobil ser ut som jag har gjort och hängt över skötbordet, han verkligen älskar att ligga där och titta på den när han får en ny blöja.



Och denna boken va det jag pratade om Anna. Vi pratade nog om samma :-)



Imorgon kommer morfar och morbror och hälsar på en sväng när de åker Mälaren runt så då ska Frank umgås lite med dem. Kul kul!

//Annika

Mer fötter...

Här kommer en uppdatering på några bättre bilder där han tar tag i sin fot.





Kan ju även tillägga att det senaste är även att han gärna vill pilla på mamma och pappa i ansiktet. Dra lite i näsan och stoppa fingrarna i munnen :-))



Men ibland blir han lite hårdhänt så t.o.m mamma tycker det gör lite ont. ;-P



//Annika

Fötter, fötter, fötter!

Gissa vad Frank gjorde i morse?!?!
Han hittade sina fötter! Låg i sängen och grabbade tag i dem om och om igen! Jag är så stolt, min fina pojk är så duktig! Försökte fånga det på bild senare när vi låg på golvet och lekte. Gick väl sådär ;-)



Han har blivit myckt mer rörlig oxå, om man lägger honom åt ett håll på filten så dröjer det inte länge förrän han ligger åt andra hållet. Så himla coolt!

Vi passade även på att träna nacken lite när vi ändå var på golvet.


Mammas lilla prins är så duktig!

Jag har upptäckt att han gillar sånt som spelar, tex bilen han fick av mormor och morfar är väldigt intressant just nu, plus att jag tror han gillar färgerna.



Nä, nu ska jag gosa lite till med min sötnos!

//Annika

Öppna förskolan på Viksäng

Usch vilken natt Frank gav sin mamma. Efter att ha somnat ALLDELES för tidigt igår (19.30, brukar somna 21.00) så vaknade han kl 2 och va tokhungrig, sen vägrade han somna om, låg i sin säng och viftade i ca 30 min sen däckade han och vaknade igen kl 4, 5, 7. Shit va trött jag blev, är ju van nu att han sover 21-06 (man blir lätt bortskämd ;-P).
Så ikväll blir det läggdax vid 21!!

Efter ett snabbt bad av Frankfisen så begav vi oss till öppna förskolan på Viksäng, på onsdagar va det bara för de allra minsta och vi blev ett stort gäng, jättekul! Och shit va alla de små vuxit under sommaren! Men Frank va såklart störst :-) Det va även en annan pojk där som va ca 6 månader som oxå hette Frank och den mamman blev nästan chockad över att träffa en till som hette så.

Vi passade på att fota våra fina små knattar idag så här kommer lite bilder!



Från vänster: Tove, Viktor, Erik, Frank, Lexie, Frida



Se vilka sötnosar!



Frank spanar in sina polare...sött!

//Annika

Prommis på Rocklunda

Idag blev det promenad i regnet med Anna, hennes dotter Tove och hund Bessie. Vi traskade 5 km och myggorna festade på mitt blod (tror jag fick 7 myggbett). Frank åkte sitt vrålåk och sov mest. Jättesnäll kille! Nu känner jag mig jättenöjd och hoppas det kan bli fler prommisar framöver.
Men jag glömde fota i skogen så det fick bli en bild på Frankfisen i bilen när vi kommit hem igen.



//Annika

Paket från Kanada

Igår fick Frank paket från Kanada. Det var min kanadensiska "mamma" som hade skickat jättefina kläder. En hoodie, som ser ut som en som jag köpte när jag va i kanada och en t-shirt med märke från UNBC på. I love them! Hon hade köpt lite större storlekar vilket jag gillade för då kan Frank ha dem lite längre.


Välkomna!



Hejsan och välkomna till min och Franks blogg...

Test


Test...

foton-0005 (MMS)

Test...


RSS 2.0