En STOR dag!

Idag har det skett!!! Frank har kissat på toaletten för första gången! Både mamma och pappa är otroligt stolta och jag kommer inte ihåg när jag hejjade och applåderade på någon så mycket sist! Vår stora pojk! Sen var det ju jättespännande att spola oxå så det gjorde han säkert en 4 ggr :)

 

 

Det var även en stor dag för Franks kusin Ida som tappade sin första tand idag! Tänk va tiden går fort!

 

 

Sen var jag på besök hos BM idag och allt så bra ut.

Blodtryck

129/82

Sf-mått

32 cm

Vikt

73 kg (+8kg)

Hjärtslag

135

 

BM kunde även konstatera att hon numera var fixerad vilket jag misstänkte då jag haft en isande känsla neråt till och från i några veckor. Idag går jag in i vecka 35 och har 41 dagar kvar...tänk...snart är hon här!!

 

 

 


V. 34

Nu ska hon endast bakas i 45 dagar (+-14) till. V 34 (33+3). (Ps korten från vår semester kommer...måste bara fixa några bilder till från brorsans kamera).


Liseberg

Dagens mål var Liseberg vilket var mkt uppskattat av prinsen! När vi kommer hem från semestern ska jag göra ett långt blogginlägg med alla bilder jag tagit med vår vanliga kamera. Medan vi är på resande fot så får ni nöja er med lite mobilbilder. Här kör grabbarna racerbil och man riktigt ser hur fokuserade de är :)


En liten besökare

Det kom en liten orädd krabat på besök, fast Frank uppskattade inte hans närvaro speciellt mycket :-/


Hos mormor och morfar

Nu är vi nere i Alingsås, antagligen för sista gången för sen flyttar mamma (mormor) och pappa (morfar) ut i skärgården :) Frank och pappa blåser bubblor!


Lego

Just nu är lego en stor favorit hemma hos oss. Grabbarna bygger allt möjligt, denna gången blev det ett högt torn! :)


Åsby

Vi tog en tur till Åsby med Jon, Tina, Charlie och Sam för att klappa lite på kaninerna.


Snusat bebis!

Idag har jag fått äran att träffa den nyaste familjemedlemmen i fam. Brännström. Hon var otroligt söt och otroligt liten...lite svårt att fatta att om 60 dagar (+-14) så har jag en egen.


LILLASYSTER!

Så kom äntligen dagen som vi väntat på så länge, igår fick vi tjuvkika på lillasyster i magen på Tittut i Stockholm. Och även få en 100 procentig bekräftelse på att det faktiskt är en lillasyster (vi fick ju bara till 80% på RUL).
 
Vi bestämde oss för att göra en dag av det så vi tog tåget in till Stockholm. Det var första gången Frank åkte tåg och jag tror minsann det var en hit. Speciellt tunnlarna, då blev ögonen stora som tefat och ur den lilla munnen kom "tunnel mamma" följt av skratt.
 
En cooling på tåget
 
 
Vi tog en tur i Gamla stan, vårt standardbesök var ju även noga inräknat (av Daniel), vi var tvugna att gå till sci-fi-bokhandeln. Vi kommer säkert besöka den i Göteborg nästa vecka oxå skulle jag tro ;-) (han är för söt min sambo). Men denna gången hittade faktiskt jag en bok till mig oxå :-)
 
Sen lunchade vi på Taco Bar och sen började vi traska mot Östermalm, väderleksrapporten hade sagt mulet och ev. regn men så fel de hade, solen gassade och vi höll på att rinna bort alla tre...jag trodde ett tag att mina händer skulle sprängas av all vätska som samlades :-(
 
Väl framme så fick vi komma in och registera oss, och då passade Frank på att bajsa, så vi fick börja med ett blöjbyte innan vi fick se prinsessan.
 
Sen var det dax! Det tog inte många minuter för barnmorskan att se att det faktiskt var en lite flicka i min mage!!! Det var samma barnmorska som när vi var på samma undersökning med Frank, en jätteduktig och proffsig norsk tjej! Jag hade hoppats på att få samma igen så jag var nöjd!
 
Hon konstaterade att det som sagt var en flicka, hon hade en fin pussmun, massa hår, och var vääääldigt lik storebror. Just nu väger fröken 1.5 kg så hon har lite viktökning kvar men annars var allt perfekt, hon låg väldigt bra på kurvan, vilket kändes jätteskönt att se. Moderkakan såg väl fungerande ut och jag hade mycket fostervatten. Hon låg med huvudet neråt (men ej fixerad) och tittade åt höger, sen hade jag hennes ryggrad och rumpa på vänster sida och slutligen ben och tår på höger sida (som jag definitivt har känt av ;-)).
 
Här kommer lite bilder på vår prinsessa!
 
Här bjuder hon på ett leende!
 
 
Hon låg länge och gosade med sin hand framför ena ögat.
 
 
Här ser man hennes fina fingrar.
 
 
Mot slutet tog hon bort sin hand och visade hela sitt fina ansikte.
 
 
Vår vackra prinsessa, som är såååå efterlängtad!
 
 
Under undersökningen så skötte sig Frank hur bra som helst, han lekte lite, busade runt och tittade på lillasyster på tv:n (det berättade han t.o.m efteråt). Både jag och Daniel var väldigt nöjda med besöket och ångrar verkligen inte att vi valde att gå igen.
Medan vi väntade på att få lite foton utskrivna så somnade Frank i vagnen och sov sen en stund.
Vi gick lite mer på stan men sen började vi bli trötta så vid kl 16 så tog vi tåget hem igen. Men först fick det bli en glass på stationen för att svalka oss lite.
 
Glassmannen!
 
 
Efter besöket på Tittut har jag bara känt en enorm lättnad och lycka. Klart jag varit lika lycklig om Frank skulle få en lillebror men att få en av varje känns lite som högsta vinsten.
 
Så nu längtar vi bara tills hon är här så vi får gosa och snusa på henne! 64 dagar kvar!
 
Bara för skoj skull så gjorde jag en splitscreen på syskonen Mikaelsson. Vad tycker ni? Är de lika?
Jag skulle själv vilja säga att det ser ut som det är samma barn ;-)
 
 
//Annika
 
 

Fortfarande strul med mms och sms tjänsten... :-(

Det går fortfarande inte att blogga genom mms och sms så tyvärr blir det inte så mycket bloggat just nu...
 
Får ständigt uppdateringar från killarna i Sollefteå och jag saknar dem så jag tror jag dör...Idag hade jag och Frank lite facetime när de besökte Martin och Bettan, och Frank bara busade med Wille men när han fick se mig i telefonen så skrattade han jättegott och vände sig till Wille och sa "min mamma" med bestämd ton. Så sött, sen pladdrade han på och busade vidare och hade egentligen inte tid att prata med mamma. Mina killar har det bra däruppe men det ska bli riktigt skönt när de kommer hem på onsdag igen.
 
I och med att jag får alla bilder till min telefon och jag just nu bloggar från datorn så har jag inga uppdaterade bilder :-( så ni får nöja er med en gammal.
 
Tänk att han varit så liten, och att vi snart har en ny liten individ som är såhär liten...svårt att fatta!
(bodyn han har på sig är storlek 50, och ni ser ju hur stor den är...numera har prinsen storlek 98, och när han byter storlek nästa gång så har han dubblat sin startlängd...rätt coolt!)
 
 
//Annika

RSS 2.0