Jag hade fel...

...lillfia har fått magsjuka... :(

Hon spydde 2 ggr till efter mitt förra inlägg så då ringde vi till vår sjuksköterska som vi har genom barnförsäkringen (hon svarade efter en halv minut, hos 1177 var kötiden 35 minuter) hon rådde oss att åka till akuten för det kan gå väldigt fort för så små bebisar att få vätskebrist.

Så jag och Amanda åkte in och efter 3 timmar så fick vi träffa läkaren och hon bedömde att Amanda var tillräckligt bra för att åka hem igen. Hem och fortsätta med tät amning och vätskeersättning.

Väl hemma så blev hon hungrig och jag ammade, sen spydde hon ner både mig och henne igen :(

Nu sover hon och jag hoppas på att det var den sista spyan men man vet ju aldrig...

Känns som att nyår imorgon är inställt :(


Utmattad

Efter att ha spytt två gånger på morgonen (en i sängen och en över sin mor) så är hon utslagen.

Men jag misstänker inte magsjuka, för visst har de ett visst skydd mot magsjuka så länge de ammar?! Eller har jag fel?!?


Min konstnär!

En av Franks julklappar var att måla en mugg med målarfärg. På förpackningen stod det "från 8 år" men jag tror inte att det finns någon 8-åring som skulle kunna gjort det bättre!

Det är den finaste muggen vi har och jag skulle lätt vilja ha en hel uppsättning!


Åka pulka

Vi var ju i karantän hela dagen igår så idag fick det bli en liten promenad till pulkabacken för att få lite frisk luft.
Men puh...isbana ute, vilket resulterade i att de grusat vägarna något enormt så det var näst intill omöjligt att dra pulkan. Och snön i skogen var hårt packad så när vi åkte fick vi en himla fart och jag tror Frank tyckte det var lite läskigt för han ville inte åka någon mer gång efter första åket.
 
Så jag tog lite fina bilder på honom i snön istället och Amanda hon sov så gott i vagnen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avslutar med en bild från frukosten där det satt en liten kille som absolut inte ville bli fotad :-/
 
//Annika
 
 

Fotosession

Har fått låna syrrans systemkamera så jag var tvungen att leka lite medan barnen badade idag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var verkligen jättekul att fota men jag behöver öva lite känner jag...
 
Tack Anneli för att jag får låna den! Nu ska det bli fina bilder på barnen och inte bara mobilbilder ;)
 
//Annika
 
 

Julafton i skärgården

En liten summering av Julafton 2012.
 
Julafton började inte som det var tänkt. Natten mellan 23:e och 24:e så spydde Frank 3 ggr med en timmes mellanrum :( vilket även resulterade i att jag sov som en kratta för jag låg och lyssnade på honom...
Men när han vaknade sen så var han ganska snabbt igång och lekte som vanligt, men han ville inte äta så bra.
 
Sen drog de vanliga bestyren igång vid jul, maten ska förbredas och mamma och pappa hade fixat jättefint och jag hjälpte till så mycket jag kunde. Hade dessutom lovat pappa en morotskaka så det skulle även slängas ihop mellan varven.
 
Lagom till att maten var klar så var Amanda trött men vägrade somna in så jag fick gå runt och vyssa henne en bra stund, så tyvärr så intog jag julbordet under stress (Amanda gnällde i sängen) och det hann även att kallna lite...men så är ju livet som småbarnsförälder, så vad gör man ;) Men det smakade i alla fall väldigt gott!
 
Efter maten blev det Kalle Anka men då somnade Frank så han missade denna gången men med tanke på den natten vi hade så behövde han den sömnen innan Tomten skulle komma.
 
När Frank vaknat fick vi besök, Tomten kom! Det var en lycklig kille som öppnade dörren och tyckte det var väldigt spännande med Tomten. Han hjälpte honom med paketen och Tomten fick flera kramar. Sen var det dax för Tomten att gå till nästa hus och Frank sa hejdå. Sen dök Daniel upp (han hade ju varit iväg och köpt snus) och då kläcker Frank ur sig att "Tomten var du" till honom...jaja...vi försöker nog nästa år också, vi får se hur det går då...
 
När det sen var dax att öppna paketen så var Frank så lycklig och studsade som en liten boll. Sen började han hosta och helt plötsligt så spyr han igen, över HELA golvet, skvätter upp på paketen och på sin mamma som sitter på golvet och över honom själv. Han blir så klart ledsen men efter en dusch och lite rena kläder är allt som vanligt igen.
 
Så denna julen går till historien som sjukdomens jul...(jag hade feber kvällen innan och Frank spydde 1 gång till när vi var på väg hem till Västerås igen...plus att både jag och Daniel var genomförkylda.)
 
Men det var i alla fall väldigt mysigt att fira jul med min familj igen, det var ju 3 år sen sist! Det gör jag gärna om, fast med mindre sjukdom ;)
 
Lite bilder!

Ville få en fin julbild på hela familjen Mikaelsson/Adielsson, det var minsann inte det lättaste...
 
Många som skulle titta åt samma håll...
 
Barn som skulle vara glada...
 
Detta blev det bästa...Frank tycker ju inte om att bli fotad just nu så att få honom glad var inte det lättaste...
 
Någon som klämmer lite på klapparna.
 
Det blev mycket napp eftersom han inte var helt frisk...
 
Mor och dotter
 
Morbror och systerdotter!
 
En trött kille...
 
En julpingla! Som förövrigt gav mig den bästa julklappen! MASSAGE i 50 minuter!! I LOVE!!
 
Mysfaktorn är hög ute på ön!
 
Vem är det som kommer??
 
Tomten är på besök!
 
 
 
Tomten fick flera kramar av en helt orädd Frank.
 
Efter spyan blev det paketöppning och lek med alla nya roliga saker, Anders och Frank bygger ihop flexitrax som Frank fick av farfar och Annika.
 
Fina mamma och pappa! Tack för att vi fick komma till er nya fina hus! Saknar er redan!
 
Söta <3
 
God Jul och God fortsättning till er alla!
 
//Annika
 
 
 
 

4 månader

Tiden går himla fort! Idag är lilla fröken 4 månader. Det firar hon in genom att lära sig använda sin röst och tjoar en massa hela dagarna, riktigt höga toner är det emellanåt, nästan så bara hundar hör henne ;)


GOD JUL!

Från familjen Mikaelsson/Adielsson


Äntligen

Äntligen var det dax att resa ner till mamma/mormor och pappa/morfar. Och denna gången var det inte till Ingared utan till Öckerö för nu hade de äntligen flyttat in i farmor och farfars gamla hus som de total renoverat.

Huset är huuuuuur fint som helst och jag är så avis!! Jag vill oxå ha hus!!

Ikväll har vi myst och Frank har lekt med bilar i flera timmar, och busat med morfar såklart! Vi lät han sova i bilen (i 1,5 timme) sen var han igång till kl 23...med andra ord...never again!

Nu ska jag sova så jag orkar med morgondagen och eventuell matning inatt.

Snodde bilden från syrrans instagram, sötnosar!


Lek och bus hos kompisen Felix

Efter en seg morgon med en trött mamma så pallrade vi oss iväg till Felix hus för lite lek och bus. Frank ville absolut inte gå dit först utan ville vara hemma med pappa (som var hemma från jobbet för han var sjuk) men efter lite övertalning så kom vi iväg. Och jag tror inte att han ångrade sig sen :)

Vi blev kvar en bra stund (blir lätt så nu när Frank inte sover på dagarna längre) och runt kl 15 så ringde pappa Daniel och undrade när vi skulle komma hem.

Väl hemma har kvällen mest bestått av att packa, för imorgon bär det av till mormor och morfar! Då ska vi äntligen få se deras fina hus!!

Ps. En annan rolig notis är att Frank numera kan bokstavera sitt namn utan att se bokstäverna framför sig ;) Vår duktiga kille!


ÖF och pulkabacken

Efter dagislämning åkte jag och Amanda till Vallby ÖF för lite sångstund. Hon var på strålande humör och kunde inte vara tyst, hon ville visa att hon faktiskt oxå kunde låta ;)

Sen när det var dax att hämta brorsan så skulle Felix, Alice och Sara gå till pulkabacken så vi hängde med. Grabbarna hade jättekul och mammorna fick sig ett rejält träningspass ;)


Tillväxt

Igår var jag och Amanda på BVC igen.

Denna gången trodde jag hon hade passerat 6000g men nej, inte riktigt. Vågen stannade på 5986g (5565g för en månad sen) så vår lilla prinsessa förblir just vår lilla prinsessa.

Längden hade ökat 1,5cm till 61,5cm. Men hon följer sina egna kurvor jättefint!

Lite roligt trivia, vid 4 månader så vägde Frank 7540g och var 65,5cm lång, så lillsyrran är verkligen lillsyrran.




Stora tjejen!

Idag har Amanda varit på sitt första julbord med mammas jobb, visserligen smakade hon inte på den goda maten men hon satt för första gången i en barnstol (med en stor filt runt sig som stöd). Det gick bra en stund sen blev hon trött, men allt som allt skötte hon sig bra!!

Och igår skrattade hon för första gången!! Både jag och Daniel njöt!

Vår stora tjej!


Peekaboo!

Tittut!


Träna, träna, träna

Trots att vi inte övat lika mycket på att stärka nacken med Amanda som vi gjorde med Frank så tycker jag hon är jätteduktig!

Storebror ville som vanligt inte vara med på kort :-/


Nyklippt...igen!

När man har kort hår så får man klippa sig ofta :-/


Perfekt kramsnö

Om det är perfekt kramsnö så måste man ju bygga snögubbar! Frank, pappa Daniel och farmor Christina var ute en stund innan middagen och byggde ihop dessa fina gubbar!


Lördagsnöje

Medan snön yrde ute och pappa Daniel var på jobbet några timmar så passade jag och Frank på att bygga en stor tågbana. Amanda fick första parkett och övervakade att vi byggde rätt :)


Det orala stadiet

Det är dit vår lilla prinsessa börjar komma, allt ska in i munnen!!


Ogillar

Molle ogillar julpyntningen i fönstren, han får ju knappt plats längre...


Nästa generation ABB:are

Nu bloggar jag helt huller om buller och inte alls i kronologisk ordning men det får ni leva med ;)

Igår gick jag och barnen (en åkte vagn och en åkte pulka så tekniskt sett så var det bara jag som gick :-P ) till mitt jobb och hälsade på, vi hade med oss lite godsaker och det var som vanligt väldigt trevligt att träffa alla. Men Amanda var inte på humör utan skrek typ halva besöket. Frank tyckte det var jättekul att springa ifrån mamma när det var dax att gå hem och Amanda gallskrek i vagnen för hon blev varm...puuuh va svett jag var innan vi kom därifrån, och alla stackare på detta öppna kontorslandskap fick stå ut med att inte få nåt gjort i några minuter pga oväsendet...

Nästa gång jag går dit med båda barnen kommer bli när det är varmt ute och Frank endast behöver en keps, aldrig mer i overall!!


Sen bloggning...Lucia!

När bilderna blir tagna med den vanliga kameran istället för mobilen så blir jag alltid seg med att blogga om det jag fotat...eller seg och seg...tiden räcker inte till.
 
Men i alla fall...
 
I tisdags så hade förskolan luciafirande och kvällen innan vågade jag berätta för Frank att han skulle klä ut sig till tomtenisse (han är inget fan av att bli påtvingad plagg) och då tyckte han det skulle bli jättekul och vi sjöng t.o.m lite sånger som de hade övat på.
Men på morgonen på tisdagen då var det inte lika roligt längre...allt var fel och jag och Daniel fick förhandla för att få på honom nissekläderna ;-)
 
Se så fin han blev! (nappen var med i förhandlingen...den var inte med sen på förskolan)
 
 
På väg ut...
 
Alla barnen på förskolan Boken
 
Så här butter såg han ut hela framträdandet :-/
 
Nu var det klart! Dax för lite lussefika!
 
Våra små godingar! Fr. v. Tomtenisse/Frank, Pepparkaksgubbe/Viktor, Tärna/Freja och Tomtenisse/Felix.
 
 
 
Sen fick barnen stanna kvar på förskolan och mammor och bebisar gick hem till mig på lite glöggmys.
(tyvärr så glömde jag ändra tillbaka inställningen på kameran efter att ha fotat ute i mörker så bilderna är inte så jättebra...)
 
Alice-brallis!
 
Oliver och Amanda låg i gymmet och höll handen då och då :-)
 
Eliott och Alice
 
Barnen var jätteduktiga på att sjunga på lucia, tyvärr inte min son som satt tyst genom hela framträdandet. Kanske tar han ton nästa år! Tänk att nästa år så sitter kanske Amanda längst fram bland småttingarna...tiden går ju alldeles för fort!
 
//Annika

Mina hjärtan <3

Frank springer runt här hemma och kallar Amanda för Amanda-pandi, lilla gumman och lilla prinsessan...kan det vara så att han snappar upp vad mamma kallar henne ;)
Ps idag tittade han upp i min näsa och sa "-mamma, du har ett russin där", hehe mina snorkusar ser tydligen ut som russin. Älskade unge! Ds


Så här kan man också sova... ;-)

Hahahaha...fann Frank så här en kväll när han somnat! Skön stil, as usual!
 
 
//Annika

Goaste pussmunnen!

Visst vill man bara pussa och pussa och pussa och pussa och pussa på dessa goa läppar!
 
 
//Annika

Tidig julklapp

Frank fick en tidig julklapp av farmor som kom hem från Norge igår.
Det första han sa när han klev upp i morse var att han ville bygga ihop det (fick inte kvällen innan för klockan var så mkt). Men till hans förtret så var han tvungen att gå på dagis först.
När jag hämtade honom var han jättelätt att få med hem, behövde bara säga att vi skulle bygga ihop hans nya lego :)


Homemade

I made it myself! :)


Vår fina tjej!

Några fina bilder på vår lilla sötnos!


En vinterpromenad

Vi gick en sväng hela familjen. Supermysigt!


Nybadad!

Sicken explosion i brallan, mamma fick bada mig för att få mig ren igen :D


Äntligen!

Wihoo! Appen funkar igen! Här kommer lite bilder från ÖF i fredags. Och lunch blev på MAX med Viktor.


Se upp i backen...

...tusen håll i nacken!
Vår modige lille kille vågade åka själv i pulkabacken :)
(Den dumma appen krånglar fortfarande och jag väntar på en uppdatering, så tyvärr blir det inte mkt bloggat under tiden)


Suck...

Appen till min blogg krånglar och klockan är mycket och jag orkar inte slå igång datorn så det får bli bilder imorgon istället...god natt!

Pappa hemma!

Sen kom pappa hem och då måste man ju snacka lite med honom oxå :)


Tjejsnack!

Brorsan sover och pappa är på träning, då passar vi på att snacka lite jag och Amanda.


Snöstorm och julbak

Herregud vilket snöoväder det är idag, hela dagen har det snöat, mer på tvären än uppefrån och ner...
Frank har varit på dagis idag, och att gå till dagis med en vagn och en pulka var nästan omöjligt, vagnen var alldeles för tung (imorgon blir det babybjörn för mandis).
Medan Frank var på dagis så åkte jag och Amanda till Erikslund för lite julshopping. Insåg att det var ännu en gång väldigt smidigt att kunna parkera under i garaget för jag behövde verkligen fylla på spolarvätska och det hade jag ju inte ställt mig och gjort i snöstormen precis ;-)
Väl på Erikslund så mötte jag upp Anna och Pernilla så gick vi till IKEA och åt deras frukost buffé. Mums va gott allt var...och för BARA 29 kr! Som hittat! Måste nog dit igen snart ;-)
 
Det blev lite handlat, sen var det dax att hämta Frank på dagis, denna gången med bilen för nu hade det ju kommit ännu mer snö så vagnen var inte aktuell.
 
När vi väl tagit oss hem i stormen så blev det lite pepparkaksbakning. För första gången så vill Frank baka!! Yay tänkte jag och drog igång julmusiken och lät honom gå loss på degen. I ca 5 min tyckte han det var kul (ungefär den tiden som jag fotade honom) sen sprang han iväg och mamma fick baka pepparkakor alldeles själv...
Men då och då kom han tillbaka och tittade till mig (läs: för att äta deg). Tillslut fick jag säga till honom att nu fick han inte ta mer...
 
Här kommer i alla fall ett bildregn från de 5 minuterna som han faktiskt ville vara med!
 
Mammas kavel var roligare än hans egen.
 
 
Pepparkaka som ser ut som en lastbil.
 
 
Amanda var med på ett hörn. Hon har börjat visa intresse för leksaker nu så vi premiärade med denna klossen idag.
 
Frank tyckte nästan att det var roligare att leka med figurerna.
 
Som ni ser :-)
 
Se så fina figurer det blir!
 
Så vände jag ryggen till i någon minut för att diska lite saker och sen såg degen ut så här :-)
 
Det gäller att ha tungan rätt i mun :-P
 
Mamma ville oxå vara med på kort.
 
Nej mamma, jag vill inte att du pussar på mig.
 
Mamma tjuvade en puss ändå.
 
Sötnöt! <3
 
//Annika
 

FEBERFRI!

Febern var som bortblåst idag, så skönt! Aptiten var tillbaka och de hjälplösa tomma ögonen var utbytta mot ögon fulla av liv och bus.
Men han gillade inte att bli fotad...


Vår lilla...

...glá skit!


Sjukstuga

I morse kom Frank över till vår säng som han brukar, men denna morgonen kändes han väldigt varm. Så jag tempade och den visade 38.7. Vår lille prins hade blivit sjuk...men efter alvedon så var han igång och lekte, men så fort den slutat verka så sjönk han ner i soffan och ville bara ligga still och titta på tv.
På eftermiddagen så bakade jag och Frank sockerkaka som blev super smarrig, han hade t.o.m en egen liten form...men Frank ville inte smaka...han har haft superdålig aptit idag, hoppas verkligen den är bättre imorgon. Amanda har klarat sig från feber...än så länge...


Ops...

Ibland hamnar kalsongerna fel...


På väg hem från Freya

Stannade till vid Ica och Frank ville åka motorcykel. Sen lekte vi jage i snön och Amanda sov som en stock.


Den hemskaste dagen...

Igår var en jobbig dag både psykiskt och fysiskt...
 
Vi var hembjudna till Franks dagiskompis Freya K på lite pepparkaksbak och lek. Morgonen hemma fortlöpte som den skulle men vi blev ändå sena så jag var lite stressad.
På med kläderna på ungarna och ut genom dörren med allt. Vi hann gå ner en trappa, sen på nästa trappa hände det som absolut inte får hända...(blir tårögd bara av att tänka på det)...Frank trampade lite snett (hade nya vinterkängor som han inte är van vid på sig) och faller handlöst ner för trappan...från andra trappsteget till nästan det sista. Han gör en kullerbytta och landar tillslut på rygg med benen mellan spjälerna i räcket. Jag ser då allt detta för jag hade inte en suck att hinna med och fånga honom (jag bar dessutom på Amanda i insatsen till vagnen). Så henne fick jag släppt av på avsatsen emellan och kutat efter Frank som låg längst ner och var jätteledsen. 
Men som tur var så blev han nog lite skyddad av att han hade full vintermundering på sig men samtidigt så skulle han inte haft de tjocka vantarna på sig för han kunde ju inte greppa räcket...(numera tas vantar på och av på bottenvåningen). Men han verkade inte ha skadat sig någonstans utan var mest chockad över vad som hänt, sa flera gånger "mamma, jag ramlade i trappan". Grannen som bodde precis bredvid öppnade dörren och frågade om det gått bra, hon hade hört en duns...sen var hon så gullig så hon gick hela vägen ner och höll Frank i handen medan jag bar Amanda och Frank babblade på som vanligt som han alltid gör i trappan. Men själv kände jag hur tårarna brände bakom ögonlocken...när vi väl mötte upp Frida kunde jag inte längre hålla tillbaka tårarna och kände mig som världens sämsta mamma...
Hela dagen hängde detta som hänt över mig och jag kände mig helt tom i bollen. Men hos Freya lekte Frank som vanligt och han åt sin lunch bra och verkade inte alls känna av att han ramlat.
Sen gick vi hem i all snö och det var riktigt tungt med ståbrädan då...därav min trötthet fysiskt :-/ sen blev det hela inte bättre av att jag skulle vara själv med ungarna resten av eftermiddagen/kvällen. Frank somnade snabbt vid strax efter 19.30 och när Amanda sen somnade för natten runt 22, efter att ha skrikigt i stort sett hela kvällen, så däckade jag rätt fort oxå...
 
Lite bilder från dagens bak och lek
 
Här bakas det...
 
Viktor (som tyvärr blundar) hade med sig motorcykelformar.
 
Sara och Felix gjorde oxå några peppisar
 
Värdarna Belinda och lilla Freya är typ proffs på pepparkakor. Belinda höll på att skapa Mumins hus innan vi var med och bakade.
 
Men vart var då Frank?...Jo, han var inte ett dugg intresserad av att baka utan ville bara leka med Freyas leksaker. Am I surprised?...no not at all!
 
Men när pepparkakorna väl var klara så ville han gärna vara med ;-)
 
Sötnosarna
 
Viktor och Frank snackar lite vid fikat.
 
Pepparkakor var mums!
 
//Annika
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0