Hårfix

"-Mamma, jag vill ha många zätor (flätor)!"

Sagt och gjort!


//Annika

Kvällstankar

Vid läggning så ville Frank att jag skulle sova med honom en stund, och när vi ligger där och myser så säger han:
"-Mamma, jag vill att vi tar bort mina snuttisar nu, jag är så stor så jag vill inte ha dem längre. Jag vill ge dem till Amanda..."

Min stora lilla kille! Vart tar tiden vägen?! 
Mamma ska minsann spara dina snuttisar, för de betyder nog mer för mig nu, än för dig...

(Liten kille, knappt 4 månader med sin favoritsnuttis)


(Stor kille som swishar fram på sin cykel. Bilden är tagen av mormor i somras när vi var i Malmö)

//Annika

Adjö gipset

Fyra veckor har passerat sen den där hemska dagen då Frank ramlade och bröt armen. Idag var det äntligen dax att ta bort gipset!

Så Frank och jag åkte till sjukhuset och på knappt 10 minuter så var gipset borta och kvar var en väldigt smal och lite öm arm, med alldeles torr hud som kliade.










Armen är som sagt lite öm och han kan inte riktigt sträcka på den eller klia sig på axeln, men den rörligheten kommer med tiden. 

Lite senare blev det gymnastik för honom (han har ju missat några gånger nu), och han hade verkligen jätteskoj men det märktes att armen inte riktigt var med i matchen ännu, men det kommer...det sköna nu var ju helt klart att få slippa det där nedrans gipset!!


//Annika

Helgen som inte blev av...

Vi hade en rolig helg framför oss men som ni vet att när man har småbarn så blir det sällan som man tänkt sig...

Vi skulle åkt till Stockholm, hem till Jim och Maries nya hus (som vi inte sett ännu) och fira lilla Julie som fyllt 2 år. Vi har inte träffat dem på över 1 år och vi hade äntligen kunnat planera in ett besök...men vad händer?!

Jo, Amanda spyr 3 (!!) gånger på natten till lördagen. Första gången över hela sig och hela sängen, andra gången även den över sig och säng och sista gången låg jag och vaktade henne så då hann vi få allt i hinken...lilla skruttan...

Men efter det så verkade hon ok men det blev ju 48 timmars karantän för oss, så även vår playdate jag hade bokat in med Anna Dalmo och hennes tjejer på söndagen fick vi avboka...

Och såklart hade jag även lyckats smitta Daniel med min förkylning och halsont som jag hade förra veckan. Så han blev däckad.
Känns som vi är lite otursförföljda just nu...

Men huvudsaken är att Amanda mådde bättre så snabbt, hon sov ända till 10.30 på lördag morgon så hon var sliten efter nattens händelser.

Idag har hon och jag cyklat lite. Förövrigt så har jag fixat och donat lite i trädgården, så att helgen inte skulle bli en total waste...





//Annika

Polyper och mandlar

Igår var Daniel och Frank till öra/näsa/halsmottagningen i Fagersta. Frank hade fått en remiss dit för att vi tycker att han kämpar med andningen när han sover, han snarkar en hel del. 
Och när vi var hos tandläkaren för några månader sen så påpekade hon direkt att han hade väldigt stora mandlar.

Men läkaren igår tyckte inte att mandlarna var något de behövde åtgärda i nuläget och ang polyperna så tyckte hon inte heller att de behövde opereras i nuläget. Men hon tyckte vi skulle fortsätta att lyssna på honom när han sover. Börjar han få andningsuppehåll så skulle vi återkomma.

Känner mig rätt lättad. Även fast det låter jobbig med andningen när han snarkar så tycker jag inte riktigt om tanken att söva honom och operera. Men vi får se vad som händer längre fram.


Bilden är från i somras...

//Annika

Min lilla kock

Tack Amanda för att du kommer och lagar god mat till mamma när hon är krasslig...

"-Jackegod mamma!"






//Annika

Skördefest

Vi vaknade till ösregn och vädret såg rätt osäkert ut, men efter frukost lättade det upp lite så vi bestämde att efter lunch skulle vi åka till Kärrbo Prästgård som hade skördefest idag.

Väl där va det inte lika mycket folk som sist vi var där (träffade en vän där som bor där som berättade att vi antagligen varit på Kärrbo-dagen sist, mycket mer aktiviteter och människor). 
Men vi fick i alla fall åkt efter en traktor ut till fåren och mata dem och sen red Amanda på en ponny och Frank han trivdes bäst uppe på logen. 

Här är lite bilder från idag!































Amanda surade hela vägen hem sen för hon hade bestämt sig, hon skulle HA en ponny! Hehe...

//Annika

The power of pencillin!

Äntligen en feberfri dag!! 
Pencillinet kickade igång direkt! Men eftersom vi är tvugna att medicinera tre ggr om dagen så fick det bli vab (dagis får inte lov att ge medicin).
Så med en pigg kille här hemma så tog vi en tur till återbruket och sen en sväng till Erikslund. Vår store kille behövde nya höstskor. 
Vi lunchade på Ikea, ett önskemål från Frank.


Tänk att jag fick köpa storlek 31 till honom!! Och ett annat par vi provade fick han t.o.m ha storlek 32 (!!).
Men det blev ett par Pax i storlek 31. Nu är han bara 7 storlekar från mig!!


Nu ska vi åka och hämta lillasyster på dagis.

//Annika

Rapunzel

Någon börjar få riktigt långt hår...i alla fall när det är blött!


Livsnjutaren Amanda Maivor Mikaelsson


PS extra skönt när man slipper trängas med brorsan (som tyvärr inte kan bada pga gipset) i badet!

//Annika

Kåvepenin, yes please!

Idag var Daniel och Frank hos läkaren igen. De fick komma till samma läkare som i måndags. Samma läkare som sa att Franks vänsteröra var på väg att bli bättre. Det sa hon inte idag...

Idag konstaterade hon att bägge öronen blivit sämre istället...

Och pga att han varit dålig så länge nu (nästan en hel vecka) och för att han har tid på onsdag på öra/näsa/hals i Fagersta för att titta på hans mandlar/polyper (en tid vi redan bokat om en gång pga detta) så valde hon att skriva ut en femdagars kur med Kåvepenin till honom. Egentligen vill de ju inte behandla med antibiotika, men nu tog hon beslutet att göra det ändå. 

Frank ska ta det tre gånger om dagen och än så länge har han varit superduktig, smakar ju inge vidare...


Känner att vi får igen för att vi knappt vabbade en dag i våras...nu är det nästan vab av något barn varje vecka...suck...

//Annika

Vår lilla sjukling

Nu har han haft feber sen i lördags...

Allt började med öronont i fredagskväll, besök på akuten kl 04 på morgon pga okontrollerbar smärta, hemskickade med ipren, öronont borta på lördag, feber dök upp...
Lite småont i örat på söndag, besök på vårdcentral på måndag, allt såg ut att vara på väg åt rätt håll enligt läkaren, lite smårosa på trumhinnan. Febern vill inte riktigt ge sig. 

Hoppades att tisdag skulle bli feberfri, vaknade med över 39 graders feber, hoppades på att onsdagen skulle bli feberfri, vaknade med över 39 graders feber...igen(!!).

Tid bokad hos vårdcentralen imorgon (torsdag) igen, hoppas detta tar slut snart!!


Vår goa lilla sjukling...❤️

//Annika

Tandläkaren

Idag var det dax för Amanda att besöka tandläkaren (skulle varit första gången men hon slog sig så illa för två veckor sen så då var vi där också). 

Tandsköterskan som tog emot oss var vääääldigt pedagogisk och visade allt som skulle ske på en nalle först och Amanda fick känna på alla verktyg. Så när det var hennes tur så studsade hon upp i stolen för att ligga nära nallen.

Allt såg bra ut! 20 små söta tänder har vår lilla dam. Även tänderna hon slagit i så bra ut, hon hade slagit i dem åt "rätt håll" så förhoppningsvis får hon inga bestående men...som sin mamma...

Så nu blir nästa besök om 1,5 år! Dagens vinst blev en liten ring och ett glittrigt klistermärke.





Vi övade igår innan vi skulle sova på hur man skulle gapa stort hos tandläkaren och hon fick klart godkänt efter dagen besök! Duktiga tjej!

//Annika

Ny näsa



Hej jag heter Olof och jag tycker om varma kramar!

//Annika

Kvällsmacka...

...och kvällslektyr. 
Amanda hittade sitt födelsedagskort från mormor och morfar och det skulle läsas om och om igen. 
"-Gatis Amanda!"


Frank äter duktigt sin macka med mese.


Det är nog dax för en klippning för prinsen, håret börjar bli långt...

//Annika


Frank bröt armen

Söndagen den 30 september är en dag vi kommer minnas länge. Familjen var på besök och för att visa Västerås för Annelis sambo Marcel (som är från Tyskland) så skulle vi ta en mysig promenad i centrum. När vi kom till tunneln under tågspåret på väg mot lillåudden så skulle bägge barnen balansera på en mur och Frank fick lite för mycket fart och trots att han blev tillsagd så gick det så illa att han ramlade ner...och landade rätt på sin armbåge.

Det skriket som han gjorde efteråt talade om för hans mamma att detta var inget vanligt fall. Vi fick inte ta i honom men han kunde röra fingrarna. Morfar, Anneli och Marcel fick gå och hämta bilarna.
Jag var tvungen att ta honom till akuten. 

Vi kom dit och fick komma in rätt så fort. Men det kändes onödigt att alla satt och väntade så jag skickade hem familjen igen (Daniel var på sin träning men jag ringde och berättade vad som hade hänt).
Efter 4 timmar med bl.a en tur till röntgen hade läkarna konstaterat att armen var bruten. Precis ovanför armbågen.


Man ser lite dåligt på bilden men precis där läkaren ritat ser man en lite spricka.

Frank var otroligt duktig och efter han fått armen gipsad så fick han en glass.


 Han och jag tog sedan en tur förbi leksaksaffären och köpte en legodrake han önskade sig, innan vi åkte hem till familjen igen.

Efter en vecka var jag och Frank på återbesök på sjukhuset och allt läkte jättefint sa läkaren. Hon tyckte dock att det vita gipset var lite för stort (hans arm var antagligen svullen när det gipsades) så Frank fick ett nytt gips. Och denna gången fick han välja färg. Så tre veckor till får vi ha detta fina gröna gips på vår fina prins.


Han är så tapper och duktig vår kille. 

Men det är inte alltid kul att ha gips. Igår hade han sagt mitt på dagen (antagligen för att han inte hade något att göra) till hans fröken att hon skulle ringa hans mamma för han hade lite ont i armen och behövde åka hem... Hahaha... Försöka går ju 😉 (han äter ingen alvedon längre för att han inte har ont).

//Annika 

Dax att börja blogga igen?

Hej igen, efter ett uppehåll på ca 1 år så inser jag att när jag tittar tillbaka i bloggen så ångrar jag att jag slutade...det är ju jättemysigt att ha allt vad vi gör samlat på ett ställe. 
Ska göra en kraftansträngning och försöka mig på detta igen. 


//Annika

RSS 2.0