Random bilder

Här kommer en liten blandning av resten av helgen!


Långfredag

Ännu en dag med härligt soligt väder!

Vi möte upp Andreas och Lisa på stan och käkade lunch tillsammans. Sen tog grabbarna bilen hem och tjejerna promenerade. Det var riktigt härligt och Amanda somnade gott i vagnen.

Väl hemma så blev det bus och legobygge :) Frank var mycket nöjd!

Sen sa vi hejdå till Andreas och Lisa och en stund senare åkte vi ut till Forsmo hem till Martin och Bettan. De hade precis fått sitt tredje barn så vi var ju tvugna att åka och titta. Han var bara 4 dagar gammal.
Helt plötsligt blev Amanda enorm för lille Aaron som han skulle heta var såååå pyttig (men ändå vägde han 1,3 kg mer än vår lilla mandis gjorde när hon föddes).

Frank och Wille fann varandra direkt och lekte hur bra som helst!

Nu sover hela min familj här bredvid mig och jag ska snart göra detsamma för tyvärr har vi en liten dam som inte alls sover så bra här i Sollefteå utan vaknar ca 3-4 ggr per natt och i morse ville hon börja dagen kl 5.10 så jag är lite mör känner jag...


En dag i Solle

Idag har vi traskat ner på stan. Lite lunch och shopping blev det.

Amanda fick ett presentkort av farfar och Annika, till en liten butik med superfina barnkläder här i Sollefteå, när hon föddes och nu riktigt kliade det i fingrarna på mig att få spendera de pengarna. Det blev en söt klänning och ett par fina byxor från villervalla!

Efter stan gick vi hem till Daniels syster Jannice för att kolla in hennes nya lägenhet.


På väg...

...mot Sollefteå!


Håruppsättning ;)

Jag var bara tvungen att testa om det gick att sätta dit ett spänne och det funkade!!

Hon blev sååå fin så!

Men jag vågar inte lämna sånt i håret på henne ännu eftersom det finns en risk för att hon stoppar den i munnen, så den fick bara sitta i en kort stund :)


Prima ballerina!

Sicken sötnos!


Seven

I sju månader har hon nu förgyllt vår tillvaro här. Och vi älskar henne mer och mer för var dag!


Ögonstenen

Frank och Daniel var på playdate hos Dante idag och då passade vi tjejer på att ta en tur till Erikslund.

Inne på HM hittade jag ett sött pannband som jag var tvungen att prova så Mandis. Hon blev så sockersöt att jag nästan drunknade i hennes ögon.

Men jag köpte inte pannbandet vilket jag nästan ångrar nu ;)


Mytoman på bussen

På bussen på vägen hem från öppna förskolan så satt Frank som vanligt på ett säte och jag står och håller i vagnen.

Då kom en äldre dam och frågade Frank om hon fick sitta bredvid honom. Och han är ju inte blyg så det fick hon. Det gick inte många minutrar innan första lögnen kom från min son.
Han vände sig mot damen och sa:
"Jag har varit i badhuset idag" varpå damen sa "åh va skönt, var det varmt och skönt i poolen?". Frank svarar "Ja".
Jag höll på att dö av fnitter, jag ville ju absolut inte lägga mig i.

Och efter en stund så säger han:
"Jag har varit på mammas jobb idag".
Hahahaha...min lilla mytoman! Hur go som helst är han och helt oblyg! :)

(Parentes, han brukar även heja på främlingar och säga att han har nya skor, fast de absolut inte är det...haha)


Gårdagen

Igår hade jag visst lovat Frank ÖF och vi hade ju ingen bil så vi fick ta bussen dit. Väl där lekte jag och Frank länge tillsammans för lillasyster sov ett bra tag i vagnen.
Sen vaknade hon oxå och ville leka. Nu vågar man faktiskt gå ifrån henne när hon sitter på golvet utan filtar och kuddar runt sig, hon har blivit så duktig!

Om ni undrar vad barnen gör när de ligger på golvet hemma hos oss så är det bara mina barn som väntar på att mamma ska bli klar ;)


No more isolation!!

Äntligen blev vi utsläppta!
Amanda och jag tvekade inte en sekund när alla mammorna skulle till Erikslund för lite frulle på IKEA och lite shopping, vi hängde på direkt!

Och för att få med alla mammor, bebisar och vagnar(Anna Björk saknade bil) så fick Amanda åka i Franks bilstol och lilla Vera som bara är 3 månader fick låna Amandas bilstol. Hennes vagn åkte i Saras bil och Anna åkte med mig :) Where there's a will, there's a way! :)

Det blev var sin vårjacka införskaffade till barnen, tack mormor och morfar för bidraget ;) Amanda sov typ hela shoppingturen såjag kunde kolla runt i lugn och ro :)

När vi hämtade brorsan på dagis så hade han påskpysslat en jättefin kyckling!


Amanda kan oxå :)

Inte bara brorsan som har rolig sovstil, nu börjar även lillfröken bjuda på lite knasigheter ;)


Molles mentala hälsa?

Alltså ibland undrar man, har vi världens snällaste och tåligaste katt eller är han världens dummaste?!? Molle är en riktig masokistkisse som låter Amanda vara så hårdhänt och ändå väljer att vara kvar :-/


Ny lur!

Så...nu har jag en hel och fin lur igen och jag premiärar den med att fota min sockersöta dotra.

Visst drunknar ni oxå i dessa ögon?


Hon är helt perfekt!

Amanda och jag var ju på porträttstudion för ca 3 veckor sen och idag har jag fått hämta bilderna.
Bokade man upp sig för en 1-årsfotografering så fick man 6 månaders fotograferingen + 4 framkallade bilder gratis. Det var minsann inte lätt att välja ut 4 bilder av 30 superfina bilder.
Sen valde vi även att köpa skivan med alla bilderna (30 st), främst för att ni, mina bloggläsare skulle få se hur perfekt vår dotter är!
 
Både jag och Daniel kan inte fatta att vi, två tokstollar, kan ha fått en sån fin dotter!
 
(Snälla kopiera inte eller sprid våra fina bilder, vill inte se dessa bilder någon annanstans än här med tanke på att några är avkläda, bloggen är ju låst som ni alla vet.)
 
ENJOY!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Håll med om att hon är helt PERFEKT!
 
//Den stolta modern till en vacker dotter
 

Blodad tand!

Efter att ha sytt den första t-shirten till Frank så fick jag blodad tand, så igår sydde jag ännu mer!

Under dagen medan ungarna sov/lekte bra själva så sydde jag en tunika till Mandis, den blev jättefin men på vår lilla skrutt blev det mer en klänning. Så hon har något att växa i.

När barnen sen somnat på kvällen och Daniel spelade tv-spel med Jon så började på nästa projekt, en till t-shirt till Frank. Denna gången handmålade jag även några snygga vingar på ryggen. Blev faktiskt mycket nöjd med slutresultatet :-D
Satt och jobbade på den till kl 1.45 ;-)


Ska det aldrig gå över?!?

Även denna morgonen vaknar Frank med feber :(
Nästan 40 grader (39.3) dessutom :( min lilla sjuka prins...
Amanda har jag inte tempat ännu men hon känns inte varm.
Så isoleringen fortsätter idag...


Magplask

Igår gjorde min iPhone magplask rakt ner i klinkersgolvet, så ni kan ju gissa vad som hände :'-(
Hela skärmen är numera sprucken och det var tur att jag fick ett plastvisir av syrran (lite synd bara att jag inte hade det på, då kanske den klarat smällen bättre) som jag kunde sätta på så nu får jag inte glassplitter i örat när jag använder den iaf :-/
Men den har varit lite strulig på sistone så gårdagens händelse blev spiken i kistan och idag ska jag beställa en iPhone 5 :)


Sjukstugan fortsätter...

Febern verkar inte ge med sig och båda barnen har gått upp och ner i temp idag och båda gick tyvärr upp innan läggdags :(
Frank har dessutom fått en hemsk hosta och låter hela tiden hes och som om han tappat andan när han pratar :(

Amanda är supersnorig och om febern håller i sig till morgondagen så blir det ett samtal till VC, är livrädd för att missa öroninflammation eftersom vi gjorde det med Frank när han var liten.

Men trots sjuka och gnälliga barn så lyckades jag knåpa ihop ett av mina nya projekt som jag köpte på stoff och stil i söndags. En T-shirt till Frank blev det, blev faktiskt väldigt nöjd med resultatet!!


Wiiiiii

Amanda åker på vulkanen!


Leos Lekland och Daniels sista lediga måndag

Tänk att Daniel varit ledig varje måndag sen oktober, oj va tiden har gått fort. När vi anmälde det till försäkringskassan så kändes det så himla långt till mars men vips så är vi här och det är över...men det har varit väldigt skönt att ha en tre-dagars helg så länge.
 
Så på Daniels sista lediga måndag så åkte vi ett helt gäng till Leos Lekland för att busa. Behöver jag nämna att 2,5 åringarna röjde gärnet och va helt svettiga typ hela tiden ;-) Småflickorna hängde mest i småbarnslandet medan vi vuxna turades om att antingen springa med de stora barnen eller softa med de små.
 
Det blev några timmar där och när vi skulle åka hem somnade Frank i bilen på en halv minut typ. Så han och Daniel släppte av oss tjejer hemma så stack de en sväng till Sthlm för Daniel hade ett ärende dit.
 
Men så blev Amanda sjuk på eftermiddag/kväll och sen under natten så blev även Frank sjuk och det håller i sig, just nu sover Frank för alvedonen bet inte så bra så vi får hoppas att lite sömn hjälper.
 
Amanda sitter här bredvid mig och har idag fått mosad banan för första gången till mellis. Jag börjar nästan få ångest att det går så långsamt med maten, saknar faktiskt startsträckan man fick med Frank mellan 4-6 månader när det gick att smaka lite då och då. Nu när hon är så stor så känns det typ som att hon borde äta hela portioner av allt tidigare...men jag vet, it's all in my head!
 
Här kommer iaf lite bilder från Leos Lekland, och även jag är inte perfekt, hade fel inställning på kameran så kvaliteten på bilderna är sådär...(Love you sis!)
 
Första doppet i bollhavet!
 
Big surprise - Frank bygger lego ;-)
 
Viktor hade den skönaste tekniken för att ta sig i bollhavet - huvudet först!
 
Frida med Alice och Viktor
 
Lexie var lite avvaktande till en början senare dök även hon med huvudet före i bollhavet.
 
Grabbarna bygger ett hus!
 
Nu kan man snart flytta in.
 
Frank i sitt hus
 
Tittut!
 
Han fick besök av Viktor i sitt hus.
 
Småtjejerna Amanda, Stella, Alice och Klara.
 
Bollarna smakade gooooott!
 
Gois Alice!
 
Charmtroll!
 
Hej, jag är snorig idag ;-)
 
Lunchdax! Många magar att mätta!
 
Sen dök Leo upp och Frank var inte rädd, han var bland de första barnen som skulle ha en kram!
 
En glad pappa med sina barn.
 
Felix kramade oxå Leo.
 
Amanda chillade på vulkanen (kommer ett filmklipp om detta snart)
 
Var inte lätt att fånga Frank på bild, han sprang konstant sen han kom in genom dörren.
 
Viktor myser i bollhavet
 
Vart är Frank??
 
Tittut!! Där var han!
 
Och Felix gömde sig oxå bland bollarna.
 
Busgrabbarna!
 
//Annika

Det låter...

...mam mam mam mam här hemma :) så mysigt att hon börjat snacka.

Just nu har vi sjukstuga här, Amanda fick feber igår (för första gången i sitt 6 månader långa liv). Tempen visade 39.4 men med en liten supp så gick den ner och idag är hon bättre och inte febrig men bara lite hög temp på 37.7.
Och i morse kom det en varm liten kille och kröp ner i vår säng, även Frank hade fått feber (38.5). Så efter Alvedon gick den ner och vi får se om den håller sig borta nu...
Tycker inte om bär mina små hjärtan är dåliga :(


Tjejhäng och kreativitet

Igår när Frank var på dagis så hade vi bjudit in bebisarna på lite mys hemma hos oss och bara brudarna dök upp så det blev lite tjejhäng.
 
Jag är lite rödgråten för jag välte nyss, jag är inte riktigt så stadig som min mamma vill tro :-(
 
Alicebrallis som har blivit så stor och lilla Vera i bakgrunden.
 
Stella trivs bäst på magen
 
Sötnosen Klara
 
The girls (minus Stella som får en torr blöja)
 
Sen gick vi och hämtade brorsan och när vi väl kom hem så ville han pärla sin nya present som han fått.
 
Jag gjorde dock misstaget att visa honom att det fanns bilder som man kunde lägga under pärlplattan för att hjälpa till med färgerna men jag ångrade mig efteråt för det känns som att det hämmar kreativiteten lite. Jag försökte visa honom att man kunde lägga vilken färg man ville var som helst men det gick han inte med på ;-)
 
 
 
 
 
//Annika

Namnkalas

I lördags var det dax för Amandas namnkalas.
Vi hade frågat Anders och Beatriz om de kunde tänka sig att vara faddrar och läsa lite dikter mm, de ställde upp och det blev jättebra!
Vi hade köpt smörgåstårta och tårtor och hade även en massa annat gott! Ca 20 pers kom och det blev väldigt lyckat. Amanda fick en massa fina presenter, tack alla!!
 
Frank hade lite svårt att vänta med att öppna paketen och det fanns även lite lego till honom bland Amandas alla paket, så när han väl rivit av pappret så gick han säkert i 1 timme och frågade gång på gång om han fick öppna legot. Så tillslut fick jag ge med mig och han började bygga med pappa och morbror Anders. En polislastbil var det.
 
Sen kom även mina päron med lego som vi haft när vi var små, så nu kan han bygga en hel stad om han vill.
 
Så nu har projektet med att göra om gästrummet till ett lekrum börjat för jag håller på att få krupp på allt smålego överallt. Katten leker med det och sen försvinner det och så kommer säkert Amanda hitta det och då förlåter jag mig aldrig. Så om han har ett lekrum så kan legot vara där och Amanda hålla sig utanför.
 
Jag hyrde in min syrra att ta bilder på kalaset men hon försökte ta kort utan blixt vilket resulterade i väldigt suddiga bilder tyvärr...så jag är lite besviken :'-((
 
Så här kommer lite suddiga bilder från Amandas dag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Annika
 
 
 
 

Arlanda

Vi väntar på moster Anneli på Arlanda.

Det är segt att vänta...


RSS 2.0