Mina!!

Tänk att dessa två gullungar faktiskt är mina, att jag skapat dem...det är bra häftigt alltså! Nu sover de sött och kanske, kanske drömmer de om sin mamma ;)


Regn och rusk

Vilken mysdag vi fick idag! Bilen är inlämnad på service och ute regnar och blåser det så idag håller vi oss inne...jag är genomförkyld och Amanda är oxå lite täppt i näsan.

Frank var blöjfri hela förmiddagen och vi hade 2 toabesök och inte en enda olycka!! Vår duktiga pojk! Men man får ligga på honom och fråga om han behöver kissa hela tiden :)

Nu är han nyvaken och vi myser i soffan under en filt framför Emil i Lönneberga (älskar Astrid Lindgren). Amanda ligger i sin säng och sover.

Hon sov första natten i spjälsängen inatt och det gick hur bra som helst! Vår duktiga flicka!


Mammas...

...fina skrutta! (I brorsans gamla pyjamas, min favorit!)


Egentid

Idag fick jag två timmar egentid :) tog en tur till Erikslund för att uträtta några ärenden...jag fick gjort det jag skulle men fy fan, Erikslund vid löning är HEMSKT!

Medan jag var borta var Daniel med barnen i lekparken. Lite qualitytime för honom med ungarna!


Två stycken!

Vi har visst två bebisar! Fast en är lite teknik-tokig... ;)


Jag glömde...

...ju skriva att lilla tösen blev 2 månader igår! Tänk va tiden går fort, och hon blir bara goare och goare för var dag!


Min lilla tös

Nu har t.o.m min lilla tös börjat växa ur saker och idag passade jag på att prova alla mössor vi hade i lådan.
Då fann jag min fina mössa som jag hade när jag var liten...tänk va häftigt att nu sitter den på min dotters huvud. Vem kunde någonsin tro det när den klädde mitt huvud för snart 30 år sen?!

Jag tycker att mössan är superfin och är lite ledsen för att den passar så bra nu eftersom den är tunn och därmed inte kommer kunna användas nu när vi t.o.m har minusgrader :( ute...som tur är har jag lyckats hitta en likadan mössa i större storlek så håll tummarna att den passar till våren!

Förresten har jag fått helt underbara nyheter idag och känner mig lycklig ända in i benmärgen!


Solglajjor

Tittar på teletubbies och känner att det är lite soligt ;)


Gosig

Gosiga tjockiskinder på min prinsessa! <3


Äntligen fångade jag ett...

...leende med kameran!
Men det tog några försök...
 
...1...
 
...2...
 
...3...(nästan)...
 
...4...
 
...5...(nästan igen)...
 
...6...
 
...och tillslut lyckades jag! Min lilla gla' skit!
 
//Annika
 
 

Bebismys och lekparkshäng

Igår efter dagislämning gick jag och Amanda med Sara och Alice hem till dem. Anna och Elliot dök oxå upp efter en stund. Vi hade lite bebismys och Amanda bjöd på många leenden på raken. Min lilla flicka har blivit så stor!
 
Mammas sötnöt!
 
 
Armar uppåt STRÄÄÄÄCK!
 
Goa lilla Elliot som snart blivit en hel månad!
 
Alice skulle precis få en torr blöja, hon brukar inte gå byxlös annars ;-) Gullfia!
 
Vid kl 13.30 var det dax att hämta brorsan på dagis och eftersom det var en helt underbar höstdag så gick vi till lekparken med Viktor och Felix, mammorna och syrrorna!
 
Mellismys i lekparken.
 
Viktor
 
Felix
 
Alice
 
Amanda-panda
 
Frida och Klara
 
Fin mamma och fina barn!
 
Fin mamma och fin son!
 
Frankie and me
 
Bygga sandslott är kul!
 
//Annika
 

Lek & Bus i Punkt

I måndags på Daniels lediga dag åkte vi till Lek & Bus som ligger på 9:e våningen i Punkt.
Men efter att ha besökt Leos Lekland förra veckan så blev det ju att man jämförde och både jag och Daniel tyckte bättre om Leos.
Detta stället kändes lite sunkigare (fast det är rätt nytt) och det kändes som att Frank var lite för liten för mycket grejer där. Och ett stort minus var att man inte fick ha vagnen med in (förra veckan på Leos så visste jag inte att man fick ha det där så jag hade bara bärsjal med till Amanda, men denna gången tog jag bara vagnen med och så fick man inte ha den :-( så jag fick ju gå och bära Amanda i famnen hela besöket :-/ det fanns babysitters att låna men jag tyckte inte de såg så fräscha ut så jag ville inte sätta henne i dem).
 
Så vi kommer nog inte åka tillbaka dit. Vi åker hellre till Leos!
 
Vår lilla klätterapa som var jätteduktig på att ta sig upp i ställningarna.
 
Hej hej!
 
Wiiiiiiii!
 
Daniel försöker locka in Frank i hoppborgen men lyckades inte...
 
Han ville hellre till bollhavet.
 
Farmor kom förbi och lekte...
 
Vår sötnos!
 
Det gick minsann fort i rutschkanan!
 
Så här roligt tyckte Amanda att det var, hon sov, åt och kissade ner hela sig under besöket så hon höll sin mamma upptagen hela tiden.
 
//Annika
 
 

Söndag

I söndags hade Frank kompisen Viktor på besök. Grabbarna lekte jättebra tillsammans med endast några få småbråk. Viktor hade till och med bakat godsaker som han och Frank festade på.
När det var dax för Viktor och hans mamma Frida att gå hem så ville grabbarna absolut inte skiljas åt. Så det får nog bli fler lekdejter i framtiden.
 
 
 
 
//Annika

FaceTime

Amanda facetajmar med moster Anneli, de hade väldigt mycket att snacka om...girltalk! ;)


Kvällens outfit...

...blöja och mammas tofflor :)


Hon ler!!

Försökte blogga en film jag filmade för 2 dagar sen, men det gick inte :(
Vår prinsessa har nämligen börjat bjuda på fina leenden! Och jag lyckades få ett på film! Men det har inte gått lika bra att fota dem...tyvärr...men hon är ursöt och man bara smälter när de kommer!


"Likadan"

Frank springer ofta och hämtar sin docka och går runt och vyssar den i famnen och säger att den är likadan (som Amanda). Idag sa han t.o.m att hans docka heter Amanda :) På bilden har han lagt den bredvid Amanda för den ligger oxå och sover.
Så sött!


Nyvaken

Detta är min absoluta favvo tid på dagen, när Frank är nyvaken och bara vill sitta och gosa!
Min älskade son!


BVC

Idag var jag och Mandis på BVC igen. Och nu hade den lilla damen sprängt 4 kilos gränsen...med råge! För två veckor sen vägde hon 3500g och idag visade vågen 4365g!!! Nästan 900g på 14 dagar! Och längden låg nu på 54cm så det är inte så konstigt att kläder i stl 50 känns små ;) Hon är även jättenära genomsnittet på viktkurvan, så min pyttiga lilla bebis är inte så pyttig längre...


Bildregn

Eftersom jag varit lite dålig på att blogga på sistone (är så otroligt trött) så får ni ett bildregn från vår vanliga kamera. Så några bilder är lite äldre...
 
Syskonmys i Franks säng
 
Pappamys i soffan
 
Leker med Alice
 
Träffar Johanna för första gången
 
Mina fina barn! Kärlek!
 
Min familj på besök! Kusinerna busar en hel helg!
 
Hänger med Stella och Elliot
 
Barnen badar tillsammans för första gången!
 
Daniels första lediga måndag, vi åkte till Leos Lekland till Franks förtjusning.
 
Sover på balkongen när brorsan är på dagis, skönt med frisk luft.
 
That was all, nu är jag ikapp igen och förhoppningsvis orkar jag blogga lite bättre...
 
//Annika
 
 
 
 
 
 
 

ÖF och kaoseftermiddag

Kl 9.30 klev vi in på Vallby ÖF och Frank, Felix och Viktor röjde järnet, som alltid! De är så kul att se att de har så kul tillsammans även utanför dagis. Efter en stund kom även Lexie, som var betydligt lugnare än grabbarna :)

Det rockades rockringar (t.o.m mammorna var med och rockade), hamrades, sjungdes sånger och degades.

Alla småsystrar var även med på ett hörn och Amanda har nu blivit så stor att hon kan sitta i en babysitter på ÖF :)

När vi sen skulle åka hem efter lunch (för att sova) blev Frank såklart förkrossad och jag fick mer eller mindre släpa ut honom...mindre kul... Sen höll han på att somna i bilen, vilket inte fick hända, för hur bär man upp en bilstol med Amanda, en sovandes Frank plus skötväskan till fjärde våning?!? Det går bara inte...så jag petade på honom tills det var dax att hoppa ur bilen. Vi traskade in och ungen piggnar till och vill inte alls sova...här börjar kaoseftermiddagen...
Allt är konstant fel och han är otroligt lättstött...
När Daniel väl kommer hem så vill jag bara sjunka ner i soffan men då behövs det handlas och annat bestyr behöver ordnas. Vila får man göra när barnen flyttat hemifrån har jag insett... :-S


Syskonkärlek!

Amanda vill vara med mycket mer nu så idag satt hon i soffan och tittade på brorsan när han pusslade, då kröp han helt plötsligt upp i soffan och gosade med henne. Mitt mammahjärta blev alldeles varmt, gud vad jag älskar mina barn!


Ville nästan inte...

...väcka honom idag när jag kom till dagis. Jag var några minuter tidig så Frank hade inte hunnit vakna och det såg sååå mysigt ut när han låg i sin sovsäck i vindskyddet. Mammas lille goseprins! <3


Dagens projekt

Blev att rensa och sortera barnens kläder. Efter den givmilda donationen av flickkläder från min bror med familj så kände jag att det var dax att göra en ordentlig organisering av alla kläder.

Det tog i stort sett hela dagen eftersom jag ständigt blev avbruten av amning, bajsblöjor, pusslande och legobyggning. Fick lite extra tid när Frank tittade på teletubbiesfilmen han fick av sin farmor igår och Amanda sov ute på balkongen.

Känns riktigt skönt att ha det gjort och nu väntar även en påse med kläder till Lisa, en till Anna och en till Sara. Underbart med mammamaffian där vi kan låna kläder av varandra! Me love!


AD (After Dagis) igen...

...denna gången hemma hos Viktor. Grabbarna lekte bra tillsammans med några mindre konflikter, som alltid med tvååringar.

Tjejerna var oxå med på lekträffen!


Pott-träning

Igår fick Frank några nya kallingar och idag efter dagis så fick Frank kissa på toaletten och sen provade vi att skippa blöjan och ta på kallingar istället. Kallingar med monster på!!


Det hann gå ca 10 min sen hade han gjort både nr 1 och nr 2 i kallingarna. Men jag förstod nästan att det skulle hända :) bara att traggla vidare :)


Mamma-bebis mys

Idag hängde jag och Amanda hos Frida och Klara medan grabbarna var på dagis. Vi var 8 mammor och 8 bebisar, mycket trevligt.

På bilden har vi de tre senaste tillskotten till mamma-maffian.
Fr. v. Stella (född 27 sept), Elliot (född 1 okt) och Amanda (född 25:e aug).


Mammas ängel!

Mammas ängel!


Förändring

Jag har varit dålig på att blogga denna helgen, familjen har varit på besök och jag kommer göra ett längre inlägg när jag orkar/har tid.

I torsdags gjorde jag något som jag funderat på länge och nu tog jag äntligen mod till mig och klippte mitt hår riktigt kort. Har aldrig haft så här kort förut och jag gillar det verkligen!


Tuff-tuff-tuff

Vi bygger med tågbanan och bokstavsklossar. Frank fick bestämma vad vi skulle skriva! :)

Amanda är också med på ett hörn :)


Nattligt besök...

...någon har hälsat på Frank i natt och festat på hans panna...min stackars lilla överkänsliga son...känns oerhört surt att jag lyckats föra över min allergi på honom :(


Fem små fingrar

Tänk att en hand kan vara så här liten och alldeles, alldeles perfekt!

Mammas lilla docka! <3


AD = After Dagis

Idag hängde Felix, Alice och mamma Sara med hem till oss efter dagis. Det blev en trevlig stund och grabbarna lekte till och från väldigt bra med varandra.
Mammorna tjötade och småflickorna pep lite när de inte var riktigt nöjda.


Lego

Grabbarna har lekt med lego på kvällskvisten...ett trevåningsgarage blev det!!


Badass!!

Badass!!


Wow!

Efter hemkomsten från syjuntan så fortsatte Amanda sin gnällkväll och efter en stund övergick det till en skrikkväll...

Det enda som dög var att bli vaggad i famnen. Runt 00.30 lyckades jag att lägga mig ner med henne på magen och hon sov vidare.

Kl 6.20 ringde Daniels väckarklocka och jag blev lite lätt chockad när jag märkte att klockan var så mycket för jag hade inte ammat en enda gång, inte bytt en enda blöja på hela natten!! Wow!!

Det kändes väldigt skönt att ha fått sova så många timmar i sträck, men jag kände mig rätt så stel i kroppen efter att ha legat blickstilla hela natten...

Tack Amanda för att mamma fick vila, det behövde hon!


Syjunta

Amanda och jag gick hem till Frida på syjunta på kvällskvisten.

Kan inte påstå att jag fick mycket gjort för Amanda hade en gnällkväll, och var det inte en rap som satt fel så var det en megabajs som tryckte på...

Men det var helt klart värt att gå för Pernilla överraskade och kom förbi med sin lilla Stella (ska antagligen heta så) som bara är 4 dagar gammal. Sååå söt! Så nu är Amanda inte yngst längre...men fortfarande minst ;)


ÖF på Önsta-Gryta

Det blev ett besök på ett nytt ÖF idag. Frank tyckte det var superkul, massa nya leksaker att leka med. Han ville t.o.m vara med på sångstunden, med ville bara lyssna, inte sjunga...men det var ändå framsteg :) Amanda sov en stor del av besöket.

När det var dax att gå hem så bröt Frank ihop helt och ville absolut inte gå därifrån (kan ju tillägga att han var dötrött och vi skulle åka hem så att han kunde sova middag) så vi får nog lov att besöka detta ÖF fler gånger :)


RSS 2.0