Dagens ungdom

Vad ska det bli av Frank och hans teknikintresse?!
7 dagar tills han fyller 3 år och han är redan bättre än mig på att använda youtube ;)

Han sover ju inte middag längre men han kommer ofta och säger "mamma, jag vill vila i soffan med IPad". Så då får han titta en stund och han navigerar sig hur bra som helst mellan apparna. Favoriterna är youtube och netflix.

(Märk även att hans snuttis oxå ska vara med...väldigt sött!)

Snart 3 år och alldeles underbar!


Vilken fart!!

Förra året fattade han inte riktigt hur man skulle göra för att få fart på trehjulingen men i år är det minsann full fart! Tack igen mormor och morfar för den fina röda cykeln, i vår/sommar kommer det cyklas en hel del misstänker jag ;)


Pink...

...om pojken själv får välja ;)


Sov...

...hela natten!!

Det gjorde vår lilla dam i natt! Jag la henne runt 20.30 och sen vaknade hon 6.30!! Thank you very much!!


No more amning...

...nu är det över...

Eller rättare sagt i söndags tog det slut. Har känt på sistone att Amanda inte blir mätt på bara min mjölk längre (hon började vakna oftare på nätterna, ammade bara på nätterna på slutet).

Och jag var ju hemma hos mamma och pappa i helgen (utan barn) så därför pumpade jag på kvällen och då fick jag bara ut 130 ml på båda brösten (brukade få ut ca 160 ml på ett innan) så då insåg jag att detta inte var hållbart och väl hemma igen försökte jag amma en sista gång men det blev inte bra...tror även Amanda kände på sig att det var sista gången.

Men nätterna sen dess när hon fått välling istället så har hon bara vaknat 1 gång och sovit betydligt bättre så det har bara varit positivt att sluta. Men ändå känns det väldigt ledsamt...

Men nu har jag ammat båda mina barn tills de blivit 8 månader (16 månader lixom!!) så jag är nöjd!

Och som belöning så ska jag snart lösa in den underbara massagen jag fick av min syster i julklapp (kan ju äntligen ligga på mage utan att få ont!) och så köpte jag en ny klänning från Lindex nya kollektion med Penelope Cruz, blev otroligt nöjd faktiskt (shoppade online, så jag kunde inte prova innan).


En dag på ÖF

Vi tog en tripp till Vallby ÖF idag, det var uppskattat av båda barnen.

Amanda som jag trodde skulle somna i bilen på väg dit ville inte sova utan höll sig vaken från kl 6 till kl 13.30. Men när vi väl satt i bilen igen dröjde det inte många minuter innan hon somnat och sen sov hon typ hela eftermiddagen.

Och Frank han byggde höga torn av lego! (Med viss assistans)


Underbara vår

Det var ju strålande sol och många plusgrader vid dagishämtningen idag så jag hade slängt ut förslaget att gå till lekparken efter dagis och flera av de andra nappade så vi var ett stort gäng som njöt i solen.

Ungarna hade jättekul och även mammorna hade trevligt ;)

Amanda missade dock alltihop för hon sov så gott i vagnen :)

Väl hemma sen så gick Frank in på sitt rum och lekte och jag gav Amanda mellis i köket. Efter ett tag tyckte jag det blev väldigt tyst så jag smög dit för att se va han gjorde och då hade han total däckat på golvet :)
Så sött!!


Stor tjej

Som sitter själv i badkaret nu, helt utan insats eller stöd. Och det var riktigt roligt att plaska så mycket det bara gick...mamma var alldeles blöt när hon var klar ;)


Pinnar och åter pinnar

Vi har typ tre steg till dagis från vår dörr men ändå lyckas han samla på sig x-antal pinnar...helt otroligt :)


8 månader och BVC besök

Idag blir vår lilla tös 8 månader, hallå vad är det som händer? Har jag bara en bebis i 4 månader till?!? Ojoj...min lilla tjej!
Den andra tanden har gjort entré nu så snart har hon de där söta små risgrynen som lyser i munnen när hon ler :)

Igår var vi på 8-månaders kollen på BVC och det innebar även det där BOEL-testet (blicken orienterar efter ljudet) och det gick jättebra! Klart godkänt fick hon!

Sen vägdes och mättes hon och jag var bombsäker på att nu har hon passerat 8 kg för jag tycker själv att det börjar bli tungt, men nej...vågen stannade på 7810g (6990g vid 6 mån) och hon hade blivit 69cm (65,5cm vid 6 mån) så hon förblir en liten tjej, men hon följer sina egna kurvor jättebra så det finns ingen anledning att vara orolig :)

Lite rolig trivia: vid 8 månader vägde Frank 9395g och var 74cm lång...så mina ungar spelar definitivt i olika ligor/viktklasser :)


Sovstilar á la Amanda

Riktigt kul att smyga in efter hon somnat och spana in hur hon ligger :)


Sen uppdatering

Gud så dåligt jag har bloggat denna veckan...skäms Annika. Får man skylla på kronisk trötthet på kvällarna? Har tappat räkningen på hur många gånger jag däckat bredvid Frank runt 19.30-20.00 ;)

I helgen som var åkte jag iaf ner till Öckerö och överraskade min fina pappa som fyllde 60 år. Han blev minst sagt chockad så det blev en lyckad helg!
Under tiden var Daniel hemma med barnen och han var väldigt flitig med att skicka bilder och det uppskattade jag väldigt!

Här kommer en hel radda med bilder! (Tyvärr misstänker jag att de inte hamnar i kronologisk ordning då blogg-appen har en förmåga att kasta om bilder)


Hemgång från dagis

Vi går hem igenom vattenpölar, utan regnbyxor ;)

Och Mandisen suger i sig regnvatten från regnskyddet på vagnen ;)


Yngsta kompisen

Amanda har haft sin yngsta kompis här idag, lilla Vera, knappt 4 månader, och hennes mamma Anna.

Vi hade supertrevligt och Amanda var en riktig liten babbelfia, hon hade tydligen mycket att berätta för sin vän ;)


Suddig

Min son är inte så lätt att fånga på bild ;)


Lekparkshäng

Solen sken och det var ca 10 grader ute vid dagishämtning, inte tusan kunde vi gå hem. Så det blev en stund i lekparken med dagiskompisarna Freja D, Freya K och Felix.

Och för Amanda var det premiär att få vara med och leka och inte bara ligga i vagnen. Tack till kusinerna nere i Malmö för den jättefina ärvda overallen (som ser helt ny ut) som gjorde att Amanda kunde sitta i sanden utan att bli blöt!

När vi kom hem var det en arg, grinig och trött kille som däckade i sin säng en stund...man blir trött av för mycket frisk luft ;)


Vink vink

Just nu är det ett febrilt vinkande hemma hos oss ;)


Leker bra ihop

Nu har äntligen Amanda blivit så stor att barnen har börjat leka tillsammans. Imorse byggde de med klossar inne i Franks rum medan jag yrde runt och packade inför dagis.


God natt världen...

...sov gott!


Ett hjärta till...

Även denna charmören har stulit sin mammas hjärta <3


Mitt hjärta

Hur kan man älska någon så här mycket?!


Kul med klossar

Plockade fram de mjuka klossarna till Amanda idag och hon tyckte det var väldigt kul att riva allt som brorsan byggde :)


Barnkalas

Igår var Frank bjuden på kalas hos sin dagiskompis Noel.
Det var bara grabbar på kalaset och det var fullt ös medvetslös i 2 timmar, med en paus på ca 15 minuter för lite tårta och bulle ;)


Senaste skapelsen

Idag sydde jag en liten sommarklänning till Amanda, blev väldigt söt!
(Banden på axeln ska kortas av lite).


Minikock

Vi hade en minikock i köket idag. En väldigt söt sådan! <3


Äntligen vår!

Va skönt väder det var idag! Efter dagis stannade vi kvar ute och njöt!


Nya kunskaper

Nu har lilla fröken förstått att om man lutar sig låååångt bak så tippar flaskan över och man får i sig vattnet.
Sen håller hon flaskan väldigt sött med armen istället för handen ;)

Duktiga Amanda!


Yo yo yo!

Visst är vi coola ;)


Sovstilar

Amandas senaste stilar i spjälisen.


Erikslund

Det blev en heeeeldag på Erikslund idag, fast jag bara tänkt att det skulle bli en halv ;)
Vi åkte dit för att titta på bilstol till Frank och efter det blev det en sväng på IKEA och lunch på IKEA. Där hade jag tänkt att besöket skulle ta slut men min lilla mor som är på besök ville gå i fler affärer.

Klockan 15.30 var jag helt slut och Frank oxå för den delen för han var helt omöjlig att ha och göra med och bara sprang ifrån oss hela tiden, i varenda affär!! Tröttsamt!!

Men Amanda fick jättefina springskor av mormor, så nu behöver hon bara lära sig att gå ;) (hon fick även ett par jättesöta vita finskor)

Sen åkte vi hem och åt jättegod wok från Linas matkasse.
Efter det blev det legobygge och fredagsmys.

När barnen sen sov så tittade jag och mamma på "the impossible" som handlar om tsunamin i Thailand. Jag bölade...fy fan att det där verkligen har hänt :(

Imorgon blir det UFC och mormor får en heldag/kväll med barnen ;)


Rörstrand

När vi var i Sollefteå så visade Dan mig Annikas senaste loppisfynd, nämligen några tallrikar ur serien Amanda från rörstrand. Det var ju lite roligt att de hette Amanda. Jag tänkte inte så mycket på det men när vi kom hem så började jag googla serien och blev helt kär!
Så jag gick till Tradera och budade hem denna fina tillbringare och nu bara måste jag börja samla på hela serien!!

Tack Annika för inspirationen!


Premiär

Igår kom min mamma hit!!

Och vi tog en tur till Ica för barnen behövde blöjor bland annat. Och då fick Amanda åka kundvagn för första gången. Det gick bra förutom att hon förstår ju inte att man måste hålla i sig så hon välte några ggr :) men det var väldigt skönt att slippa den klumpiga bilstolen :)


Två nya grejer

Här är Amandas två senaste grejer hon gör konstant. Första halvan av filmen gör hon den ena och andra halvan av filmen gör hon den andra. Mycket sött!


Gips eller jättestort plåster?!

Dagens hämtning på dagis gick väldigt smärtfritt för idag skulle vi gå hem till Viktor.

Viktor ramlade i skidbacken förra veckan och fick en spricka i benet så han är just nu sjukskriven från dagis för han har ett gipsat ben.
Frank blev jätteglad över att få leka med Viktor en stund.

Grabbarna busade i soffan och Viktor ville att Amanda skulle vara med så hon hamnade mitt emellan buskillarna i ett pusskalas ;)

Sista bilden är vi på väg hem och Frank skulle prompt ha en låååång pinne. Vad är det med grabbar och pinnar egentligen?!


Slut på tandlöst leende!

Idag kom den! Första tanden!

Jag har typ tittat och känt varje dag sen hon blev 6 månader och idag kände jag något vasst på mitt finger och när jag tittade närmre så såg jag det lilla risgrynet som äntligen kommit upp.

Vår stora tjej!


Min bästa napp

Se vad jag har lärt mig i helgen! Stoppar inte mamma/pappa/brorsan in nappen så fixar jag det själv numera :))


RSS 2.0