Lämnar man Frank sittandes i sin säng så h...

img_0796 (MMS)

Lämnar man Frank sittandes i sin säng så hittar man honom såhär några sekunder senare...


Han vet vart den är!!!

Frank vet vart lampan är!!! Jag är helt i extas för att han fattade!

Kolla klippet!



Min duktiga pojk!

//Annika

Febertopp 39.6...

...usch...så hög feber hade Frank i natt...

Igår somnade han för natten runt kl 20 men vaknade typ 1 gång i timmen och jämrade sig, för att sen somna om. Men runt kl 00.30 så vaknade han och hade bajsat. Jag tog upp honom och han var som ett litet element. Så vi tog tempen och den visade 39.6...min lilla prins...så då fick det bli lite alvedon och sova mellan mamma och pappa.
Han fortsatte att vakna om om igen, så man kan lugnt säga att mamma är lite sliten idag...
På morgonen var febern nere på 38.6 så han fick lite alvedon igen och senast jag tog tempen runt lunch då var den nere på 37.7 så det går i alla fall åt rätt håll.
Annars är han på gott humör men har blivit mega snuvig igen :-(
Just nu känns det väldigt skönt att vi inte har något planerat för nyår utan bara ska mysa vi tre nu när Frank är krasslig...

Mammas lilla sjukling...




Syrran åkte till Stockholm för en stund sen för att fira nyår med några vänner, jag hoppas hon får jättekul och längtar redan efter henne. Tur att hon kommer tillbaka en sväng efter nyår innan hon sticker ner till Alingsås för att sen återvända till Kalmar, så jag får leka lite till med henne :-))

Sen har jag anmält mig till mamma/barn gympa idag på Feelgood, så från och med den 11/1 och 10 ggr framåt ska jag och Frank gå på gympa (eller det är nog mest mamma som ska träna men Frank får i alla fall följa med!). Nu ska mamma leta reda på de där försvunna magmusklerna och fixa till rumpan som bara försvann under amningen :-)

//Annika


Igår och idag...

Igår kom moster Anneli hit till oss :-) Vi tog en tripp till Hälla och handlade lite godsaker sen åkte vi hem och myste hela kvällen. När Frank somnat så såg vi på film. Jag älskar att ha min syster här!

En förväntansfull Frank, innan moster kommit!



Moster hade med sig julklapp!



Även mamma fick paket!



I Franks paket gömde sig en jättesöt nalle-overall och mamma fick produkter från Body Shop! Tack syrran!



Till middag blev det lasange...



...Frank yrde runt på golvet medan mamma och moster lagade maten.



Moster Anneli



Soffhäng...



Sötnosen har fått på sig pjyamas och ska snart sova.



Natten blev inte den bästa om man säger så, suck, både inatt och natten innan så vaknade Frank runt kl 3, vilket han aldrig brukar göra. Så jag ammade honom (med det lilla jag har kvar) och sen skulle han sova bredvid mig och han ville bara inte komma till ro och jag tyckte han kändes lite varm så vi klev upp och tog tempen. Den visade 37,6 så jag började misstänka att nåt var på gång...
Jag la honom sen i sin säng men han bara låg och tjoade så jag plockade upp honom och gick ut till soffan så att Daniel skulle få sova, efter en stund somnade vi båda där men sen vaknade han runt 7.30.
Nästa gång vi tog tempen så var det 37,9 och när det sen blev 38,0 så gav jag alvedon.
Så mosters och mammas dag på stan blev inställd och vi har bara hängt härhemma hela dagen, sett film, spelat buzz och nu bakar vi fudge.

Härlig morgon frippa!



En febrig kille...



Man kan hitta på bus fast man är sjuk ;-P



//Annika


Where's my gingerkid?

Jaha...tror jag levt i förnekelse de sista månaderna för nu är Frank inte rödhårig längre :-( Min vackra röd-guldiga färg som jag va såååå himla lycklig över att han fått har nu bleknat bort :-( Min son är numera väldigt blond, vilket oxå är jättevackert men jag kände en viss stolthet över att han hade min hårfärg...

Daniels gener tar sakta men säkert över, vilket är jättekul såklart för jag älskar ju Daniel och ville ju blanda mina gener med hans, men just hårfärgen kunde väl fått vara kvar...? Fast man vet ju inte va som händer i framtiden, kanske vill det röda komma tillbaka, men tills dess så kommer jag titta på bilderna när Frank var riktigt liten och minnas när han hade gyllene hår som sin mor.

Liten jämförelsebild för er.



//Annika

Franks senaste grej...

Min son har börjat busa vid matbordet. Han har kommit på att man kan skjuta sig ifrån bordet, så det gör han gång på gång. Ser lite roligt ut :-))



Asnöjd!



//Annika

Back on track...

Hej igen allihopa!

Nu är vi tillbaka! Tog lite julledigt igår, softade mest i soffan framför tv:n.
Vad har då hänt...

Julafton

Vi åkte till Jens och Bea kl 13.00 och alla var redan samlade och matfixningen var i full gång. Vi hade ju lite knytis så vi bidrog med köttbullar, prinskorv, gravad lax och ris à la malta. All mat smakade så himla gott och hela julstämningen infann sig. Vi kollade på Kalle Anka och efter det så kom Tomten (Daniel) och gjorde ett jättebra jobb. Han skrämde Charlie lite i början men innan Tomten hann gå så fick han en kram av Charlie så rädslan försvann. Frank förstod nog inte så mycket av vad som hände men han var på strålande humör!

Frank fick hur många julklappar som helst! Alla verkligen skämde bort min pojk, tack så jättemycket! Jättefina saker!

Senare spelade vi lite UNO och käkade ännu mer ;-) Klockan sprang iväg och Frank ville inte alls sova vid 19 som han brukar och var vaken ända till ca 22, då somnade han i min famn en stund. När han väl vaknade så var det dax att dra sig hemåt.

Ett STORT tack till Jens och Bea för att vi fick vara med och fira jul med dem!

Var inte jätteaktiv med kameran men lite bilder blev det. Ska fjäska lite med Bea för att kanske få hennes bilder oxå ;-)

Vår lilla tomtenisse



Den fina granen och alla klapparna! Nästa år MÅSTE vi ha en gran! Det är så mysigt!



Finklädda karlar! Jens, Daniel och Tommy. (Charlie är med på ett hörn oxå, tror han knipit sig en pepparkaka...han var tokig i dem!)



Några som är redo att äta!



Frank satt oxå med vid bordet, men han rev mest i en servett.



Fina Bea!



Frank tog en powernap medan vi kollade på Kalle Anka.



När han vaknade myste han lite med pappis!



Frank med alla sina klappar, minus den stora bakom som var till Charlie.



Frank började genast leka med sina leksaker.



Igår på juldagen hade Tomten hittat hem till oss istället, men i ett mindre format. :-))



Idag på annandagen invigde vi den fina jackan Frank fick av Jens och Bea och begav oss ner på stan för lite mellandagsrea.



//Annika

Dan före dopparedan...

Ute har vi 13.3 minus och det snöar...imorgon är det julafton och jag går faktiskt och smålängtar!
Var uppe med tuppen i morse för jag och Bea skulle till Ica Maxi kl 7. Vägrade vara där senare och trängas med alla...

Daniel och Frank ligger och sover middag nu och jag håller på att tvätta. Lite senare ska vi nog ut en sväng ändå. Har en sak kvar jag måste fixa innan jul...sen blir det hem och koka risgrynsgröt till ris à la maltan.

Pratade nyss med brorsan och grattade honom på födelsedagen och han sa att i Malmö hade det kommit tre decimeter nysnö i natt. Ojoj...kul att de får en vit jul även i Malmö men jag hoppas familjen kör försiktigt när de åker dit.

Tänkte passa på att önska mina läsare (ni få och trogna!) en riktigt GOD JUL! Blir nog ingen bloggning imorgon, fast jag tror de flesta har bättre saker för sig just i morgon ändå ;-P



//Annika

Vi gillar samma!

Allt mitt spelande av Josh Groban här hemma har lönat sig :-) We like the same!



//Annika

På och av...

Denna dagen har bestått av att klä på och av Frank ytterkläder känns det som.
Vi tog en tur till Hälla i morse för lite småfix och då fick man genast öppna upp kläder så pyret inte svettades i vagnen, sen på med allt igen när vi skulle hem.
Hemma i drygt en timme för lunch och blöjbyte och sen på med kläderna igen. Dax att åka till mitt jobb för att hälsa på, och min kollega Veronica skulle komma med sin lilla Elin som snart är tre veckor. Väl där, av med kläderna igen, såklart...

Elin var helt bedårande och jag kunde bara inte begripa att Frank varit så liten, han satt och lekte i mitt knä och tjoade massor medan Elin bara sov (fast när jag tänker tillbaka på mitt första besök på jobbet efter Frank var född så sov han igenom alltihop oxå).

Sen skulle vi hem, så på med allt igen och väl hemma så sov Frank så då kom vi såhär långt.



Vi ska alldeles strax ut igen, vi ska hämta pappa på jobbet för han ville inte gå hem i kylan så snart ska kläderna på igen...ojojoj...efter det så tänker vi inte gå utanför dörren något mer idag, så det så!

//Annika

Smörgås med leverpastej

Efter att ha vaknat klockan 4.44 inatt (pga den dumma förkylningen) och ville äta så blev hela morgonen förskjuten. Frulle 1 kl 4.44 (vanligtvis kl 6), frulle 2 kl 7.30 (vanligtvis kl 9) så fick det bli en frulle 3 idag. Så vid kl 10 käkade Frank leverpastejsmörgås för första gången.

I och med att man inte ska föra över sina egna preferenser till sina barn så fick jag ställa mig och bre leverpastej till Frank (jag tycker det ser såååå vidrigt ut att jag aldrig någonsin skulle stoppa det i munnen).

Frank började med en skeptisk blick, som alltid när det är nåt nytt men sen tror jag han gillade det. Han satt och pillade på smörgåsen och lyckades pilla in några själv men jag fick mest vara där och trycka in några.







//Annika

Buller och bånk!

Om ni ger er till tåls och tittar på filmen, så vid ca 2 minuter så förstår ni vad vår lilla marodörs senaste grej är!




//Annika

Blandare på plats!

Idag tog Daniel med sig en vän från Capoeiran som kunde hjälpa oss med våra element. Han visade Daniel hur man gjorde för att lufta element (så nu vet han det!) och sen nämnde han att han bytt blandare flera gånger så han och Daniel gjorde ett försök i köket. Och de va så duktiga så...nu sitter blandaren på plats och allt är frid och fröjd!

Den nya skönheten! Ni som varit hemma hos oss vet att vi hade en helt idiotisk blandare innan som var jättesvår att få lagom stråle eller lagom varmt, det var antingen iskallt eller vrålhett.



Frank han håller kanske på att få sin 4:e förkylning :-( är lite småsnorig och har en hemsk rethosta på morgonen. Och idag efter han ätit lunch vid klockan 13 så la jag honom och han somnade och sov till kl ca 16.00, så han har nog nåt i kroppen, men ingen feber!

Söt-Frank!



//Annika

Badhuset!

Dagen började med en tripp till Ikea för att köpa en ny blandare till köket eftersom den gamla bestämde sig för att gå sönder igår :-( Och eftersom vi har ett Ikea-kök så tänkte vi att mått och sånt är säkert samma så då fick det bli en Ikeablandare till. Vi hittade en fin och Daniel ringde runt efter en rörmokare och förhoppningsvis hör de av sig på måndag och bokar in en tid. Det är minst sagt omständigt att behöva diska inne på toan :-/ Känns lite som jag är tillbaka på Park Hotel (korridoren jag bodde i när jag först kom till Västerås för sex år sen) och inte orkade umgås med mina grannar och diskade därför på min toalett.

Runt kl 15 åkte lilla familjen Mikaelsson/Adielsson till badhuset för att busa lite i vattnet. Jon och Charlie var oxå med. Frank fullkomligt älskar att bada, han gillar att gå på babysim men när vi badar med pappa så riktigt lyser han av lycka! Shit vad jag älskar vår lilla familj!

Här kommer en massa bilder från dagens bad.

Precis klivit i vattnet och inte hunnit blöta ner nosen ännu...



Charlie och Jon busade som attan!



Kast med liten Frank!



Tjohej!



Mys med mamma i vattnet.



Ett kast till! Se så lycklig han är!



Vår fiiiiiina prins!



Plask, plask...



En liten filmsnutt blev det oxå...
Frank kanske är den näste Lars Frölander?!? Se och bedöm själva...



Efter badet åkte jag och Frank hem till Johanna och Niklas på lite fika och mys.

//Annika

Bio och bus

Oj va vi försov oss i morse, eller rättare sagt, vi vaknade tiiiidigt men lyckades somna om och sov till bara en timme innan vi skulle gå hemifrån. Ni som har små kanske förstår att en timme inte är så lång tid om man ska byta och klä på ett barn, duscha och klä på sig själv, äta frukost (jag) och välling (Frank) och packa skötväskan, och sen på med alla vinterkläder så vi var minst sagt lite stressade när vi gick mot Tomaskyrkan för att gå på barnvagnsbion i morse.

Men vi hann...Dagens film var "Knight and Day" och Frank gnällde och gnydde ca 75% av filmen och de sista 25% sov han, typiskt...för då var jag tvungen att väcka honom för att klä på alla vinterkläder igen.

Väl hemma käkade Frank lunch och sen tog han en tupplur till och idag blev det ännu en ny sovstil.

Apan skulle visst ligga på ansiktet :-)



När det sen blev grötdax och gröten väl var slukad så satt Frank länge och lekte med sin flaska. Jag tänkte att då kanske han förstår att han måste tippa den för att det ska komma vatten, inte bara hålla den.
Frank kom då på att det var jättekul att slå med den i bordet så att mamma hoppade till och sa "BONK", han skrattade till och gjorde det om och om igen. Lite kul att se hur han upptäckte det!



Sen när pappa kom hem blev det bus och kojbygge i soffan. Mamma filmade...



//Annika

En rispuff är på vilovägar :-))

img_0680 (MMS)

En rispuff är på vilovägar :-))


På öppna förskolan, där äter man med hela ...

img_0670 (MMS)

På öppna förskolan, där äter man med hela ansiktet minsann!


Julgodis

Glömde helt bort att blogga igår, vi gjorde inte så mycket i och för sig. Gick en sväng till Tina så jag äntligen fick klippt bort det otroligt slitna topparna i mitt hår (klippte mig sist i graviditetsvecka 36, alltså ungefär i april.).
Sen på kvällen åkte jag på seminarium med Schenker som även bjöd på bowling och julbord på Strike. Det var väldigt mysigt måste jag säga!

Idag traskade vi ända bort till Anna och Tove som bor ca 45 minuters gångväg från oss. Vi skulle baka lite julgodis och mysa lite ihop! Jag gjorde även knäck för första gången i mitt liv. Det blev faktiskt gott!

Hela kompisgänget!
F.v. Erik, Tove, Lexie och Frank



Frank och Tove



Frank diggar the Beatles idag!



Frank provkörde Toves gå-stol, grodfilten fick oxå åka med.



Sen när vi kommit hem och skulle käka gröt fick Frank ett skrattanfall och tyckte mamma va superrolig, jag lyckades filma det.


Storebrorsans sovstil! Inte bara Frank som...

img_0668 (MMS)

Storebrorsans sovstil! Inte bara Frank som somnar lite skojsigt!


O, helga natt...

Lucia idag alltså...hmmm...känns nästan som vi missat det, har inte sett en enda lucia eller hört en enda sång.

Men men...vi har varit på babysim istället. När man ska dyka med de små på babysimmen så har man ett kommando som man ska säga så de förstår att de ska dyka och stänga för luftvägarna. Man säger "Frank, nu kommer det vatten" sen tar man ett djupt andetag och blåser i ansiktet på honom. I kurs 2 (som vi inte ska gå) så tar man bort blåset i ansiktet och tar bara ett djupt andetag. Och idag när vi tränade så sa instruktören att jag redan nu kunde sluta blåsa Frank i ansiktet för han fattade redan. Han är såååå duktig min lilla pojk. Kan ju erkänna att jag blev lite stolt i mitt mammahjärta!

Frank och jag önskar alla en mysig lucia!
Vår lilla tärna!



//Annika

Senaste sovstilen

Nu var det ett tag sen ni fick den senaste sovstilen så här kommer en idag! Den populära grodfilten har även gjort ett gästspel ikväll efter att varit ur bilden ett tag.



//Annika

Frank börjar bli rörlig!

Vi satt på golvet och lekte jag, Frank och Molle och helt plötsligt (otroligt nog när jag filmade) så gjorde Frank så här:



Fast slutet blev inte så lyckat, han hamnade på mage, vilket han avskyr...träna på min pojk!

//Annika

Nej, jag har inte börjat med riktig mjölk ...

img_0627 (MMS)

Nej, jag har inte börjat med riktig mjölk ännu...Det är bara sååå himla kul att leka med förpackningen!


Idag har Frank lekt med pappa i stort sett...

img_0612 (MMS)

Idag har Frank lekt med pappa i stort sett hela dagen. Jag behövde plugga och sen på eftermiddagen åkte jag till Bea och byggde detta grymma pepparkakahuset med Tina och Bea!


Underbara vinterland!

Vi kunde bara inte motstå att gå ut idag, solen strålade och snön gnistrade vackert!

Så på med alla 20 lager kläder, jag började med Frank och sen skulle jag ta på mig själv i high speed, och när jag vänder mig tillbaka till Frank så finner jag detta:



Jag visste att han va trött men trodde inte han skulle somna innan vi kommit utanför dörren :-))

Nerpackad och redo för prommis i snön!



Promenerade mot sjukhuset och passerade ingång 33, (alla mammor vet va det är) nämnligen förlossningen.
Lite minnen från Franks förlossning ploppade upp i huvudet och jag kom på mig själv att jag faktiskt log. Det är ett gott tecken, har kanske inte uttryckt det innan men Franks förlossning var JOBBIG, och då menar jag alltså allt fram till snittet. Fick ju inte känna på den värsta smärtan kanske (vilket jag är glad för idag) men det var mentalt påfrestande att ha värkar i 42 timmar.

Efter en stund så vaknade Frank och satt och spejade i vagnen.



När vi nästan var hemma så mötte vi en äldre man som kom gåendes med en rullator och man kunde se på långt håll att det var jobbigt för honom. Men när vi kom närmre så gick farbrorn med ett stort brett leende på läpparna. Det spred sig såklart och jag log stort mot honom. Visst är det underbart! Han var säkert jätteglad för att han kunde vara ute och hans lycka smittade av sig till mig och jag gick och log resten av vägen hem. Wunderbar!

Väl hemma igen var det dax för lunch. Frank slukade snabbt en burk med kalops och lite efterrätt.
Efteråt va han på strålande humör och vi hade en flabbattack, vilket slutade med att Frank fick hicka (det gör det ganska ofta när han sätter igång och skratta).

Här är han med sina favvisar just nu. Ett bravopaket fyllt med lite vatten och en petflaska :-)



Ps. snoret rinner fortfarande från den sötaste näsan på den här planeten...suck...

//Annika

ÖF och tomtar

Frank sov ända till kl 7.40 idag vilket va rätt ovanligt...han brukar vakna runt 6.00. Detta medförde att hans frukost nr 1 (amning vid kl 6.00) blev förskjuten och därmed hann vi inte med frukost nr 2 (välling vid kl 9.00) för vi skulle en sväng förbi Ica Maxi innan öppna förskolan kl 10.00.
Så när vi väl kom till öppna förskolan så hann vi precis med sångstunden sen var Frank superhungrig, men efter en burk biff stroganoff och lite efterrätt så var han lugn igen!
Sen somnade han i min famn lagom till vi skulle åka hem...typiskt...Han vaknade såklart när man skulle tragla på alla vinterkläderna men väl ute i bilen så somnade han igen.

Så jag passade på att ta en tripp till Bauhaus (syrran hade tipsat om att de hade mycket julsaker där). Frank sov genom hela besöket och jag fick köpt lite tomtar och en bock!
Han sov hela vägen hem, hela vägen upp för trapporna och sen sov han ca 1,5 timme till. Snacka om att vara trött.

Frank på öppna förskolan, han var väldigt nyfiken på kameran och försökte hela tiden ta den ur min hand (som ni kanske ser :-P).



En av tomtarna jag köpte idag. Kolla in vilket namn som står som nr 5 på listan! Såg inte detta på Bauhaus utan märkte det alldeles nyss...lite kul!



Lilleman somnade för natten tidigt idag, eller rättare sagt jag hoppas det var för natten. Redan kl 18.45 efter vällingen.

//Annika

Frank shoppar julpynt...sovandes...

img_0573 (MMS)

Frank shoppar julpynt...sovandes...


Clementin är riktigt mumsigt!!!

img_0568 (MMS)

Clementin är riktigt mumsigt!!!


Snordag nr 6

Dumma snor, försvinn nu! Frank har fortfarande jobbig rinn-snuva som aldrig verkar ta slut...suck...Men han är vid gott mod, men väldigt mammig...vill gärna vara i knät och vägrar sova. Det räcker att man närmar sig sovrummet med honom på armen så gnäller han, för han fattar vad det gäller...

...ok, nu har han somnat...

Här brummar han runt i gåstolen, vår lilla fartdåre!



Molle ville oxå vara med på ett hörn.



Varför ligga i gymmet när man faktiskt kan sitta!!



Vi tränade en stund på pincettgreppet oxå men Frank gjorde klart för mamma att det var minsann för tidigt för han fattade inte alls hur han skulle få upp de små rispuffarna :-P (så det får vi träna vidare på)



//Annika

BUSTED!!!  Molle vår lilla buse ska alltid...

img_0553 (MMS)

BUSTED!!!  Molle vår lilla buse ska alltid rycka upp brunnen i duschen men jag har aldrig tidigare sett honom dricka ur den, förrän ikväll! (kan ju meddela att sötnosen faktiskt har en skål med vatten i köket)


Sen bloggning

Fastnade visst framför dumburken nu på kvällen så nu blev bloggningen lite sen...

Idag har jag och Frank varit nere på stan och fikat med Anna och Pernilla och deras fina flickor. Frank är fortfarande förkyld men vi kände att vi behövde komma ut en sväng ändå, plus att det var ju superfint väder idag!

Frank och Lexie skulle hela tiden ha varandras leksaker och ständigt slänga dem i golvet ;-)



Söta Tove!



Mammas buskille som inte kan sitta still i knät längre, är ständigt på väg någonstans, här står han och spanar över ryggstödet på soffan.



//Annika

Flabbar...

Vi leker tittut och Frank flabbar åt mamma!



Ingen förbättring på snorfronten ännu :-( men han är på gott humör iaf, men det skulle jag oxå vara om jag sovit middag i 1,5 timme.

Just det, nu skymtar jag tand nr 2 mer...den är på G!

//Annika

Snuvig kille

Frank är fortfarande förkyld, så vi skippar babysim idag...trist men så får det bli. Invigde vår Näsfrida idag (för er som inte vet så är det en grej man använder för att suga ut snor ur små barns näsor) och jag kan ju meddela att den va lika poppis som näsdropparna, alltså inte alls! Kände mig så hemsk när jag höll ner de små händerna som kämpade för att putta bort mig och sen stoppade den där grejen i näsan...så himla synd att de små inte fattar att man gör detta för deras eget bästa :-(

Vår lilla snoris...som förövrigt blivit en riktigt nappkille nu, både jag och Daniel har väl insett att det är ganska skönt att stoppa i korken när han är gnällig, men han har den inte jämt. Men nu när man är krasslig får man ha den lite extra...



Förövrigt så har vi inga andra planer än tvätt klockan 13. Kanske man ska börja slå in alla Franks julklappar?? Det är ju några stycken ;-)

//Annika

Frank is on a mission! Han kämpar och kämp...

img_0545 (MMS)

Frank is on a mission! Han kämpar och kämpar för att nå den blåa lampan på pappas dator. Vår lilla buspojk!!


Idag blir jag 7 månader!

img_0534 (MMS)

Idag blir jag 7 månader!


DJ Frank in da house!

img_0512 (MMS)

DJ Frank in da house!


Frank är förkyld :-( Han var arg som ett b...

img_0504 (MMS)

Frank är förkyld :-( Han var arg som ett bi när jag gav honom näsdroppar och sen däckade han...


Frank snackar lite med farfar!

img_0501 (MMS)

Frank snackar lite med farfar!


Just nu... Frank och jag myser framför bra...

img_0488 (MMS)

Just nu... Frank och jag myser framför brasan :-)


På väg till Solle idag så fastnade vi vid ...

img_0454 (MMS)

På väg till Solle idag så fastnade vi vid en olycka i 1 timme och 40 minuter. Frank ville sträcka på benen och leka lite så han fick sitta fram med pappa en stund!


Jullunch hos Frida och Viktor

Idag var vi nog 16 mammor och 17 bebisar hemma hos Frida och Viktor. De hade bjudit in oss till jullunch, som vanligt var det lite knytis och det hela blev mycket lyckat! Allt var supergott och nu längtar jag till julafton när man får smaka dessa godsaker igen! Vi hade även lite julklappsutdelning och presenterna var riktade till mammorna denna gången. Jag fick ett presentkort på 150 kr på Make Up Store, thank you very much!!

Tog bara en enda bild idag...men värdinnan Frida fotade en del så jag kanske återkommer mer fler bilder en annan dag.

Frank hade tomteluva dagen till ära!



Diskuterade även med Anna, Sara och Pernilla att vi haft lite problem med en övertrött kille på kvällarna, vissa kvällar somnar han inte förrän kl 22.30 (vilket är ganska påfrestande då man vill ha några timmar för sig själv om kvällen) så då tipsade de mig om att prova att lägga honom redan kl 19.
Så när jag kom hem så skulle vi prova. Först gröt kl 17 och sen ett bad och sen 100 ml välling. Han slukade vällingen och ville nog haft mer och ville typ suga vidare på flaskan (han höll på att somna) och då gick jag snabbt och hämtade en napp (som han avskytt sen långt tillbaka) och va gör grabben, jo han suger tag och suger som aldrig förr på den där nappen.
Sen somnade han strax efter kl 19 och sover fortfarande! Med nappen i!
Men vi får väl se hur natten blir nu (han brukar ju aldrig vakna), han kanske kommer vakna och vilja ha lite mat men det är ok tycker jag för nu får jag lite varva-ner tid i soffan.

Spana in nappen i mun!! :-))



Fast jag kan ju tillägga att jag inte bestämt mig för om detta med napp är bra eller dåligt, vi har ju klarat oss så länge utan och det är ju bara nåt som man ska vänja bort sen men just nu känns det lite häftigt att han vill ha den.

Oj, vilket rörigt inlägg...

//Annika

RSS 2.0