Dagstur till Stockholm

Igår var det tänkt att jag skulle fått uppleva min 30-års present jag fick av Daniel, nämligen zorbing (man rullar ner för en backe i en stor boll) för två. Vi klev upp tiiiiiidigt och kom iväg ca 7.15 för vi hade tid kl 10 i södra Stockholm. Vi hade kanske beräknat lite mycket i restid men vi har en förmåga att köra fel så fort vi kommer till Stockholm och vi ville inte riskera det. Men vi hittade stället och vi väntade snällt på att en instruktör skulle anlända...
 
Jim och Marie hann och dyka upp (vi hyrde in dem för att hålla koll på illbattingarna medan vi rullade) men ingen instruktör kom...klockan blev 10 och fortfarande ingen instruktör. Så jag ringde till Liveit och de skulle kolla upp och återkomma. De som hade tiden efter oss hann och dyka upp och sen även två sällskap till som också skulle rulla.
 
Tillslut hör Liveit av sig och det visar sig att det hade blivit en miss i kommunikationen så killen som skulle hjälpa oss hade trott att han inte skulle ha något idag och rest iväg :-(
Så de sa att de kunde fixa dit någon till kl 12 men så länge vill vi inte vänta för vi hade planer på att åka till Vaxholm och äta lunch och titta på båtarna.
 
Så vi åkte därifrån och Liveit lovade att vi skulle få boka om och bli kompenserade för resan (ett annat par hade åkt från Uppsala så de ville också ha det). Trist att det var just vår helg de skulle missa...men men...
 
Så vi drog till Vaxholm istället. Vi åt god lunch och glass, solen sken och det var hur mysigt som helst!
 
Vi var hemma igen ca 17.30 så det var minsann en heldag! Vi var alla trötta och barnen somnade relativt fort.
 
Vaxholm!
 
Flickan och havet!
 
Hur mysigt som helst :-)
 
Sötast
 
Sluta fota mamma, snääälla!
 
Okej, en sista bild ;-)
 
Frank har fått glass, livet är rätt underbart!
 
Stopp mamma!
 
Det finns mycket spring i dessa små ben.
 
Hela gänget!
 
Idylliskt!
 
Här sitter jag rätt bra :-)
 
Frank fotar, därav den konstiga vinkeln eftersom han är ca 70 cm kortare än mig ;-)
 
Frank fotar, och här skiljer det mer än 70 cm ;-)
 
Vår fina prins <3
 
Och såklart ville Frank fota mig också :-)
 
Hello...
 
Imorgon åker vi till Sollefteå för att umgås lite med Farfar Dan och Annika. Det ska bli jättemysigt och kul.
Frank längtar redan :-)
 
//Annika
 
 
 
 
 
 

Jippi!

Hon med de kolsvarta fingrarna har lyckats igen. Petunian blommar!
Den som jag och Frank sådde från frö :)

Nu väntar vi bara på pelargonen också, men den ser ut att ha en bit kvar, så den blommar säker lagom till nästa vecka när vi är i Sollefteå ;)


Favoritgrönsaken

Vi har hittat Amandas absoluta favoritgrönsak, nämligen tomat!

Idag vid middagen slukade hon flera bitar och var hela tiden på jakt efter mer...var det inte något rött hon fick i handen så åkte det på golvet.

Så när vi andra ätit klart så tog jag fram en hel tomat och gav henne, men det var för svårt för de små tänderna som inte riktigt kommit fram ännu (hon har börjat få fyra tänder i överkäken). Så jag delade den i två och vips så var den bort ;)

Vår lilla tomat!


Syskonbus

Frank busar med Amanda och hon älskar det!


Bad igen

Idag blev det en tur till Lögarängsbadet igen. Frank vägrade kliva upp och badade i över två timmar innan han gick med på att fika lite :)

Amanda plaskade oxå friskt i bebispoolen men hade lite svårt att förstå att det inte riktigt gick att krypa där utan att doppa ansiktet i vattnet :)

Tog inte så mycket bilder då jag valde att lämna min mobil hemma. Tog bara ett med Daniels.


Prommis vid kajen

Solen sken och vi tog en tur ner till kajen. Köpte glass och helt plötsligt började en man spela dragspel. Kändes verkligen som semester att sitta där och lyssna, mumsa glass och titta när båtarna kom och gick!

Hittade även en lekpark att busa lite i.


Senap

Frank gillar senap! Idag ville han äta bara senap...usch säger Daniel och jag :)


Ny cykel!

I förra veckan fick Frank testa sin 12 tums cykel för första gången. Vi har fått ärva den av några grannar som mormor och morfar hade i Ingared, för ca 2 år sen. Och nu när vi tog fram den märkte vi att hela bakhjulet var skevt. När vi kollade upp vad ett nytt däck kostade så var det halvvägs till en ny cykel :-/

Men efter snack med cykelkillen i affären så sa han att vid 4 års ålder kan man introducera 16 tum. Då kände både jag och Daniel att det får bli en 16 tums nästa år och så får han en balanscykel nu så kan han öva balansen så kanske han inte behöver ha stödhjul så länge sen.

Så i förrgår var vi på Toys 'r' us och köpte en fin grön springcykel till honom och pga tråkigt väder igår så blev det premiär idag!

Och en sväng till lekparken blev det oxå!


Klapp, klapp!

Se vad jag har lärt mig nu!!


Grodmannen

Frank fick prova Daniels simglasögon.
Min lilla sötnos!



And so it begins...

Ikväll kom hon på det...hur man ställer sig upp i sängen :(

Not good, not good...

Nattningarna kommer nu bli långa och hon kommer inte alls vilja sova.

Hon vill bara stå, stå och stå. Och gapflabbar gör hon oxå. Hon är så nöjd med sig själv. Ikväll skrattade hon så mycket att hon fick hicka.

Men även fast nattningarna blir dryga så är hon otroligt söt när hon står där och svänger med rumpan :)


Finaste syskonen

Visst är det underbart att ha syskon?!


Trötter

Amanda sov aldrig på eftermiddagen idag, trodde hon skulle somna i bilen på väg hem från badet men icke. Så detta resulterade i att hon slocknade mitt i kvällsvällingen. Lilla goingen!

(Rätt skönt för föräldrarna då denna lilla tösen börjat sätta sig upp på knä i sängen, om och om igen = långa nattningar)


Underbara sommar

Detta är livet! Ledig, lyckliga barn och sol!


Vattendjuren Mikaelsson

Efter lunch åkte vi till Lögarängsbadet med Jocke och hans grabbar Loke och Dante.

Frank var som ett vattendjur och lekte för det vilda i vattnet. Även Amanda trivdes och det var riktigt varmt och skönt i poolerna. Jag hade aldrig varit där och blev positivt överraskad över hur bra det var. Dit åker vi gärna igen!


Äta glass

Jag och Frank tog cykeln till Hemköp och köpte varsin glass!


Vår lilla skönhet

Finaste!


Äventyrgolf

Efter lunch tog vi en tur till Hälla för lite äventyrsgolf.
Frank var duktig men tappade väldigt fort tålamodet och ville inte vänta på att vi andra skulle spela utan sprang mest runt och störde andra :-O

Men det var ändå mysigt!


Tränar...

...på balansen! Lite vingligt men blir bättre och bättre!


Prommis

Prommis nere vid Östermälarstrand med Johanna och Martin i det UNDERBARA vädret!

Frank spanade på båtar och Amanda som skulle sova bara vägrade (hon somnade 5 minuter innan vi skulle hoppa in i bilen, som vanligt :-/ )


Min lilla grönsak

Idag har Amanda chockat mig!
Vanligtvis äter hon som en mygga och kastar det mesta på golvet som hon blir serverad men idag var andra bullar :)

Det serverades tacopaj och hon åt med god aptit :) och sen när vi andra ätit klart så högg hon in på salladen...det började med en liten tomatbit och hon slutade inte förrän hon satt i sig säkert 13 bitar (nej jag skojar inte) och fem bitar sallad (är lite nervös när det gäller gurka för hon satte en bit i halsen förra veckan men hon åt säkert tre bitar gurka också).

Grönsaker var en hit idag!

Verkligen jättekul att se!


Lite random bilder från min mobil

Bilder från semestern.


En som inte ville sova...

...en kväll hos mormor och morfar.


Campingbadet i Surahammar

Idag var det varmt och soligt ute så det fick bli en tur till campingbadet i Surahammar tillsammans med Jon, Tina, Charlie och Sam.
 
Mycket mysigt ställe och lite komiskt att det var på denna badstrand som jag och "the boys" campade för två år sen när vi paddlade kanot. Kände igen mig direkt när vi kom dit :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
//Annika
 

Parken Zoo

I tisdags hade vi bestämt med Beatriz och Leoni att vi skulle åka till Parken Zoo. Kollade nog väderprognosen ca 10 ggr dagen innan och det visade sol men himlen var långt ifrån blå när vi vaknade upp dagen efter. Mulet och lite småkyligt var det så det var bara att packa alla regnkläder oxå (men vi klarade oss faktiskt från regn hela dagen).
 
Frank tyckte det var väldigt kul att kolla på djuren, leka i lekparkerna och åka karuseller mm på tivolit. Han var dock lite skeptisk till dinosaurierna men tyckte ändå att de var spännande :-)
 
Det blev en heldag, vi kom när de öppnade kl 10 och åkte hem runt 16. Frank slocknade innan vi ens hunnit ut från parkeringen typ :-)
 
The Monkey Family
 
Dinosaurien har fått bebisar
 
 
En dinosaurie sprutade lite vatten och Amanda lyckades bli duschad (pappa Daniel som körde vagnen, inte jag)
 
 
Min fina pojk!
 
Jag hade nog kissat på mig om jag mötte den här i skogen...(extra läskig för den rörde på sig)
 
Oh yes!
 
 
Oh no...
 
The gang
 
Mamma får oxå vara med på bild ;-)
 
Vi hälsar på hos aporna.
 
Jag diggar verkligen frisyren...hahaha
 
Leoni gillade oxå aporna.
 
Frank gör "high five" med apan! Ser ni?
 
Leoni är verkligen en liten girly girl. Hon skulle prompt ha sina fina sandaler istället för springskor och sen traskade hon runt på zoot med sin bok runt handleden som en handväska. Too cute!
 
Hej Herr Nilsson!
 
Spanar på döskalleapor.
 
Relaxed...
 
Törstig kille!
 
I väntan på lunch...
 
Mini har vaknat igen!
 
Surikaterna, dagens favoriter om man frågar mig. Supersöta och supertrötta, de somnade sittandes en efter en när vi stod och tittade.
 
Hej hej!
 
Mister Kangaroo
 
Frank och Leoni fick var sina lejonöron.
 
Amanda fick oxå prova.
 
Franks favoritställe, helt klart!
 
Köra bil är himla kul! Han var dessutom väldigt duktig!
 
Vi skaffade säsongskort så det lär ju bli fler besök i sommar! Men vi kommer gärna tillbaka för vi hade en riktigt mysig dag!
 
//Annika
 
 
 
 
 
 

Amandas fräsiga stil

Nu har lillhjärtat lärt sig att ta sig runt, men hon använder inte det traditionella sättet att krypa på (ännu) utan kör sin egen teknik :)
Och har verkligen fått upp farten :)



Semester på västkusten

Sen bloggning...igen...
 
Vi har semester och bloggen blir lidande.
 
Torsdagen innan midsommar åkte vi ner till Öckerö allihop för att fira midsommar hos mormor och morfar tillsammans med kusinerna mm.
 
Tyvärr hade vi lite otur med vädret för det regnade en hel del den veckan vi blev kvar därnere (och hemma i västerås var det strålande sol och ca 24 grader varmt varje dag...suck).
Men midsommar blev mysigt, vi åt gott och gick och tittade på midsommarfirande precis vid havet. Inget av barnen ville dansa, kanske nästa år :-)
Frank var finklädd när vi var hemma men när vi skulle iväg till dansen så skulle han prompt vara polis ;-)
Amanda hade min hätta som jag hade när jag var liten (mormor hade varit så gullig så hon rotat fram den på vinden). Jag bara älskar den! Fick fler söta mössor/hättor! Älskar retro-känslan!
 
Här kommer en massa bilder från midsommar:
 
 
Under tiden vi var på Öckerö så fick Amanda inte mindre än tre tänder!! Två framtänder och en bredvid dem. Sen kom hon även på hur man ska ta sig framåt, hon kryper inte riktigt utan har sin egen teknik där hon hasar på rumpan på sidan (det ser egentligen lite jobbigt ut och är inte jättesmidigt), så vi får se om hon kommer på hur man kryper på riktigt senare eller om hon håller sig till denna stilen :-)
 
 
På söndagen, innan bror med familj skulle åka hem, hann vi ta en tur i morfars nya båt. Turen gick till Rörö för lite promenad och fika. Turen ut var mysig och Frank fick köra båten, men på hemvägen blev det tyvärr skitväder och Amanda var inte på gott humör utan gallskrek tills vi kommit ur hamnen sen slocknade hon. Bara några minuter efter så somnade även Frank och båda sov hela vägen tillbaka, vilket kanske var bra för den båtturen var inte den mysigaste i regnet...
 
 
 
Vi hann även med ett besök på Liseberg och det hade gjort om hela området för de minsta barnen och döpt det till kaninlandet och herregud så fint det blivit! Frank stormtrivdes och åkte massa attraktioner, kramade kaniner i omgångar och njöt för fullt!
 
 
En varm och solig dag blev det plask i poolen i trädgården. Fast han var mer utanför än i poolen, det var nog lite kallt tror jag ;-)
 
 
Det blev även en tur runt Hälsö-rundan, och då bjöds det faktriskt på bra väder!
 
 
Efter lite mer än en vecka så återvände vi hem igen och tackade mormor och morfar för den här gången, men vi kommer ju tillbaka i augusti igen!
 
//Annika
 

RSS 2.0