En mors instinkt är sällan fel...tyckte de...

img_5121 (MMS)

En mors instinkt är sällan fel...tyckte det var väldigt konstigt när Frank ännu en gång fick mer feber (upp till 38.8 igen). Så jag rådfrågade mammorna på mamma-maffian och de tyckte jag skulle ringa VC så då gjorde jag det och fick en tid 30 minuter senare. Så på med kläder och iväg till VC. Väl där tittade doktorn lite snabbt i öronen på honom och konstaterade att Frank hade öroninflammation på båda öronen :( så vi fick recept på pencillin som Frank ska ta i 5 dagar. Min söta lilla son har ont... :( (känner mig dock lite dum när jag skrivit tidigare att Frank "hittat sina öron" när han säkert bara ville visa att han hade ont, det är inte alltid lätt att vara förstagångsförälder.)


Frank kör bil! Lite svårt att förstå att m...

img_7554 (MMS)

Frank kör bil! Lite svårt att förstå att man måste hålla sig fast för att inte ramla av, han vill helst trumma på ratten :-)


Äntligen söndag!

Gud va lång denna helgen har känts...och blä va trist den har varit. Daniel bortrest, Frank sjuk och vi två isolerade i lägenheten...bläää...
Jag fattar inte vad det är för monsterförkylning Frank har dragit på sig, han är så gott som lika snorig idag som han var i tisdags, det verkar lixom inte bli bättre. Och febern kommer och går, men idag har den inte varit så farlig. Men varken snor eller feber stoppar Frankie, han leker på som vanligt och nappen nästan fastnar i allt snor som bara rinner. Han tycker definitivt inte om när mamma är där med en handduk och torkar.

Franks senaste grej, han har hittat sina öron. Sitter ofta och drar i dem, mest när han är lite trött...



En söt Frank och en sliten mamma. Syns kanske att jag inte fått sovmorgon sen helgen 12-13 feb...längtar redan till lördagmorgon den 5/3 för då har Daniel lovat att jag ska få sova ut!!! Vanligtvis så sover ju Frank hela nätterna men helgen i Alingsås sov han inge bra i resesängen och vaknade hela tiden och nu med förkylning så sover han som en kratta igen vilket innebär att mamma sover ännu mer som en kratta.



Syns inte på bilden men vi hoppar upp och ner och när man gör det med Frank så sträcker han automatiskt upp båda händerna i luften, inte mycket känsla för att man ska hålla sig fast för att inte göra sig illa. Han kanske blir en våghals som sin mor ;-P



//Annika


Mammas lilla trummis


När man nästan började hoppas på att feber...

img_2564 (MMS)

När man nästan började hoppas på att febern höll på att försvinna, då maxar den! Tempade vid 12 och då hade han 37.7 och nu vid 14 så har den gått upp till 38.8 :( Så i med lite alvedon och nu sover mitt lilla element...


Nä, nu får förkylning och febern försvinna...

img_9175 (MMS)

Nä, nu får förkylning och febern försvinna tycker jag, varken jag eller Frank har varit utanför dörren sen i måndags...I'M GOING CRAZY!!!


Både jag och mamma mår bättre idag! Men vi...

img_7333 (MMS)

Både jag och mamma mår bättre idag! Men vi håller oss hemma idag oxå. Febern är nästan borta men snoret är kvar. Idag åker pappa till Sollefteå och vi saknar honom redan...


Idag gör vi inte många knop, Frank har fåt...

img_1541 (MMS)

Idag gör vi inte många knop, Frank har fått feber :( och vi kämpar båda två med varsin förkylning...


Frank och snuttisen

img_3531 (MMS)

Frank och snuttisen


Frank tycker som sin mor...gulan smakar blä!

img_3831 (MMS)

Frank tycker som sin mor...gulan smakar blä!


Slutkörd...(varning, långt inlägg)

Efter en supermysig helg med familjen så känner jag mig helt slut...orkar typ ingenting mer än att se efter Frank. Vill helst bara sova. Ska nog gå och lägga mig tidigt ikväll.

Frank har åkt på en förkylning igen så det blev ingen mamma/barn träning idag, vilket jag nästan tyckte va skönt i och med att jag är så trött.

Hur var helgen då?
Jo, det var supermysig. Vi anlände i torsdags efter en låååång bilresa med en pojk som tröttnade när vi hade ca 6 mil kvar. Då grät han, jag stannade, vi lekte...åkte vidare, han började gråta igen, jag stannade, vi läste saga och till slut så somnade han och sov de sista 2 milen.
På fredagen jobbade både min pappa och mamma (fast mamma bara fram till 12) så efter Frank fått sin gröt runt kl 8.30 så gick vi på prommis i det härliga soliga vädret. Frank somnade direkt och vi promenerade i ca 1 timme och sen sov Frank vidare i vagnen ute i ca 2,5 timme till. Han sov alltså nästan 4 timmar i sträck!!! Jag blev minst sagt chockad.
När min mamma sen kom hem så åkte vi en sväng till Alingsås och självklart kunde jag inte låta bli att shoppa till Frank, denna gången blev det 4 tunna tröjor i lite större storlekar.

På fredag kväll kom min äldsta bror med sin familj från Malmö så då blev det livat när alla kusinerna träffades.
Helgen flöt sedan på med mycket mys med familjen och god mat. Även min andra äldre bror dök upp både på lördagen och söndagen, mycket trevligt!

Det enda jobbiga med helgen, som även är anledningen till att jag är så trött, var att Frank sov som en kratta i resesängen och vaknade jätteofta och ville inte somna om alla gånger...detta pågick alla nätter vi var där och det var slitsamt att inte ha Daniel där. Men söndagmorgon när jag och Frank varit vakna sen kl 4.48 så kom mamma vid 7 och tog honom så jag fick sova en stund. Det var guld! Tack mamma!

Frank lärde sig även nåt nytt i helgen, något som vi tränat länge...nämligen klappa händerna! Det kommer ett filmklipp längre ner. Så sött.

Vi åkte hem igen på måndag morgon för att kunna köra hela vägen i dagsljus och det gick mycket bättre på hemresan än ditresan. Men när vi passerat Örebro (ca 10 mil kvar) så körde det om en bil och sköt en mega sten på mig så det small högt i bilen. Jag fick ett jättestort stenskott på rutan. Och blev såklart skitsur!!! Men jag kände att jag vill inte låta bilen bli kall för risken att det skulle spricka nästa gång vi startade bilen så väl framme i Västerås så ringde jag direkt till Ryds bilglas (medan vi satt i bilen) och fick en tid direkt så vi åkte dit och fick det fixat. Jag betalar hellre 200 i självrisk än 1700 som vi betalade sist när vi fick byta hela rutan.

Fotade tyvärr inte så mycket i helgen och glömde ta bilderna från mammas kamera :-(
Men här är några bilder iaf.

Frank och kussen Ida



Franks söta kusiner!



Två bilder från idag, Frank skulle hela tiden ha sugröret på tvären i munnen. :-))





Filmsnutt när min duktiga pojk klappar händerna. (Snälla skratta inte föööör mycket åt min hemska sångröst...pleeeease)



//Annika

Morgonpigg kille, morsan känner sig som ho...

img_1359 (MMS)

Morgonpigg kille, morsan känner sig som hon blivit överkörd av en ångvält...Idag ska vi åka hem till pappa i Västerås, han saknar oss massor!


Greetings from Ingared! Idag har Frank lek...

img_0081 (MMS)

Greetings from Ingared! Idag har Frank lekt med kusinerna Ida och Molly och myst med mormor och morfar.


Premiär! Frank åker kundvagn för första gå...

img_7239 (MMS)

Premiär! Frank åker kundvagn för första gången. Han var så duktig så!


Morgonprommis i lugna Ingared. Frank snark...

img_7879 (MMS)

Morgonprommis i lugna Ingared. Frank snarkar i vagnen! Jag njuter!


Äntligen hemma hos mormor och morfar!

img_0655 (MMS)

Äntligen hemma hos mormor och morfar!


Paltkoma och fall...

Vi var hembjudna på lunch till Frida idag, men eftersom hennes man blivit sjuk så flyttade vi lunchen till Sara istället. Frida hade lovat att göra palt till oss som aldrig provat denna rätt tidigare. Jag måste säga att jag blev glatt överraskad, det va ju jättegott! Och Fridas hemmagjorda lingonsylt var även den supergod att ha till!
Jag hade bakat en morotskaka att bjuda på och den blev oxå poppis, men det vet vi ju alla att med Leilas recept så kan det inte bli fel ;-)

Frank har haft en lite sämre dag idag. Han ramlade två gånger hos Sara och Felix och slog sig i huvudet. Det bli lätt så när man är på ett nytt ställe och bara vill stå hela tiden.

När vi sen kom hem så lekte han vid tv-bänken och jag såg hur han böjde sig ner för att sätta sig och slog munnen rätt i hörnet (som vi har barnsäkrat!) och blev jätteledsen och när jag plockade upp honom så började han blöda. Men det slutade rätt så snabbt och Frank var glad igen efter en stund men jag tyckte det var jättejobbigt att se blod från min son, jag började nästan gråta jag med :-(

"The Gang", minus Erik som sussade i vagnen.



Olycksfågeln Frank



Dagens värd, goskillen Felix



Tove hade bra odds idag, en tjej och fyra grabbar!



Viktor hade nåt i mungipan :-)) (det är en haj för er som inte ser!)



Erik a k a flörtis :-)



Väl hemma igen så kröp vi upp i sängen och läste lite bok, Frank skötte bläddringen galant!



Hans fjantiga mamma skulle prompt vara med på kort (ni ser väl irritationen i Franks ögon)...suck...morsan!!!



Fokuserad till tusen...



Imorgon åker jag och Frank till Alingsås för att umgås med mormor/mamma, morfar/pappa, bror Christian + sambo Sophia + kusinerna Ida och Molly, och min andra bror Anders! (syster kunde tyvärr inte komma denna gången men det kommer fler tillfällen!)
Vi är tillbaka på måndag igen och kommer därför endast blogga med mobilen, just so you know...mina trogna läsare som är ca 13 st :-))

//Annika


Mammas vilding

Pappa spelar tv-spel med Jon så Frank fick vara med mig medan jag lagade mat. Och han ville inte vara still för fem öre :-))

Mammas krypnisse



Sen jag fick tummen ur och bytte batteri i Franks nalle puh bil har den blivit en favorit, så fort man trycker igång den så ler han stort och sitter och spanar på de blinkande lamporna.



"-Mamma, jag vill vara med och laga mat!!"



Man är inte lång när man inte ens når upp till kanten på köksbänken...min lilla sötnos, tänk när du blir tonåring och får en växtspurt och växer om din mor...skumma tanke...svårt att föreställa sig idag :-)



Frank utövade lite kvällsgympa i köket innan det var läggdax, han kommer definitivt ha träningsvärk i vaderna imorgon :-P



//Annika

Alla hjärtans dag!

Frank och jag har haft en hemmadag, det stod minus 17 på termometern i morse så vi kände att inne blir bra :-)
Jag har fått klartecken på att det blir en resa till Alingsås på torsdag för mig och lill-fisen. Längtar redan...

Dagen i bilder!

Stå, stå hela dagen lååååång! (byxorna är inte för små, de har bara glidit upp)



Två sekunder senare så är han i köket, det går himla fort nu...



Det gäller att ha tungan rätt i mun när man rotar i mammas skåp.



Nu börjar han bli bra på pincettgreppet! Har lagt upp en filmsnutt i slutet av inlägget!



Daniel överraskade mig med en ros idag på alla hjärtans dag. Tack älskling! (fast han vet att jag tycker det är mer romaniskt när det kommer spontant och inte på en påhittad högtid :-P)



Kolla va grym han är när han plockar upp med vänster hand utan att ens kolla, maybe he's a lefty like his mommy :-))



//Annika

Molle passar på igen

Molle är ganska lat :-)) Nu åker han med Frank i lära-gåvagnen oxå! Och denna gången kan jag tillägga att han la sig där helt själv, till skillnad mot gåstolen där jag placerade honom på den.



//Annika

Katten Charlie hemma hos Bea va jätte spän...

img_4861 (MMS)

Katten Charlie hemma hos Bea va jätte spännande, Frank följde efter honom hela tiden :-))


En alldeles egen gåvagn

Jag ville att Frank skulle ha en sån fin gåvagn som vi sett på ÖF i torsdags, alltså en färgglad i märket Micki som handtaget var lite bredare på än t ex på Brios.
Vi började på Hälla och kollade både Maxi (som bara hade den i svart) och Toys r us (som inte hade märket Micki), sen for vi vidare till Coop (där fanns bara en med bamse på). Tillslut hamnade vi nere på stan, hos BR, men de hade inte den heller...nu hade vi bara en chans till annars fick det bli den svarta på Maxi. Så vi vandrade till Zetterlunds och där fanns DEN! Och till ett nedsatt pris! Sweet!

Så nu har Frank övat härhemma.



En liten filmsnutt på plutten när han går. Daniel blev faktiskt lite chockad över hur duktig han var, han trodde inte han kunde så fint!



Även Molle var glad över att Frank fick en gåvagn, för Molle fick lådan den låg i. Han älskar ju lådor och papp-påsar :-))



//Annika

Den viktigaste lilla personen i mitt liv! ...

img_5925 (MMS)

Den viktigaste lilla personen i mitt liv! Mamma älskar dig Frank!


Jag glömde...

...helt att skriva igår att Frank fått en till framtand i överkäken! Så nu är vi uppe i fyra stycken totalt, två uppe och två nere! :-)

Vi hade tänkt gå på barnvagnsbion idag men det har kommit så mycket snö, och i morse hade de inte plogat utanför, så jag kände helt enkelt inte för att använda vagnen som plog. Så vi blev hemma idag och Frank har lekt hela morgonen på mattan i vardagsrummet (vi har inte ställt tillbaka soffbordet sen jag hade mamma-fika så det har blivit lite av en lekmatta istället).

Klättrar på mamma, då gäller det att ha tungan rätt i mun :-P



Frank älskar att krama sin snackande nalle.



Mammas hjärta <3



//Annika

En dag på ÖF...

Idag åkte Frank och jag till Vallby ÖF tillsammans med Anna och Tove. Det var trevligt som vanligt och vi hade faktiskt inte varit där iår så lekrummet var ju som nytt för Frank för att han nu kan krypa och ta sig runt och pilla på allt, verkligen jättekul att se!

Some pics from today!

Jippi, jag är på Vallby igen säger Frank!



En flicka som heter Julia och Tove delar på en orm :-)



Frank skulle promt sitta i mitten av filten efter sångstunden.



Leon och mamma Malin dök oxå upp, det var längesedan vi sågs, superkul!



Mmmm...lastbil...mums!



Love the green ball!



Hästen var rolig att sitta på och öronen va goa att tugga på ;-P



"Mamma, jag vill ha en sån här gåvagn..."



Se vad jag kan!!



Trumma framför spegeln är himla kul!



Glá kille!



Nu på kvällen har mamma fått lite egentid och varit hos Lisa på Blingovisning (klädparty med barnkläder och en del vuxenkläder) och både Frank och hon själv kom därifrån med nya kläder!

//Annika

The mafia was here...

Mamma-maffian svepte in med och tog över vår lägenhet idag! Verkligen jättekul! Frank hade så kul med sina kompisar att han vägrade sova middag. Salladen vi gjorde smakade super, och ett plus i kanten till Frida som hade med choklad (som hon sen lämnade kvar!! den kommer försvinna under kvällen!)

Två förväntansfulla innan maffian anlänt!



Frank busade med Erik medan han åt lunch.



Viktor var ute och spatserade med sin mamma Frida.



Lite manlig kärlek mellan Felix och Erik :-))



Tack för en mysig dag tjejer! Jag kommer definitivt bjuda in er snart igen!

Just nu håller jag på att laga mat och jag provar ett nytt recept och det luktar super smarrigt!

//Annika

Nya frippan!

Nu har mamma äntligen fått tummen ur (hon har även levt lite i förnekelse till att jag faktiskt är så stor att hon behövde klippa mig) och klippt bort det jobbiga håret som bara hamnade i mina ögon.

Blev jag fin? Mamma säger att jag ser genast äldre ut, och pappa kallade mig för "värsta 1 åringen" :-)



//Annika

Lite bilder från idag...

Jag älskar att stå vid min stol!



Min hörna med alla mina leksaker!



Minspelet just nu är helt klockrent!



"Men morsan, hur blev det med min klippning? Jag ser ju snart inte..."



Räcker ut tungan åt mammsen.



Nu har jag äntligen lyckats fånga den nya lilla framtanden på bild! Ser ni den??



//Annika



Frank och mamma kväll

Pappa Daniel åkte för en stund sen för att spela rollspel så jag och Frank får en kväll för oss själva.
Just nu är Frank typ ÖVERALLT, går inte släppa honom med blicken för då är han direkt någonstans han inte får. Reflekterade över hur himla rörlig han blivit på bara några veckor. Nu rullar han som om han inte gjort nåt annat i sitt liv, sätter sig hur lätt som helst, kryper med hög fart och ställer sig helst överallt. Är det inte rätt grymt egentligen, från att ha varit ett knyte som bara låg och tittade upp på en till en liten buse som testar mina gränser ;-)

Han börjar ju förstå när man säger "ajaj" att han gör nåt han inte får, då sätter han sig ner och tittar på en och gnäller, sen vänder han sig om och gör samma sak igen...testing, testing :-))

Busfröt (som behöver klippas)



Frank vill redan börja lära sig engelska, han satt länge och bläddrade i mammas lexikon.



Hmmm...va heter napp på engelska måntro?!



Frank spanar på filmen Grease.



Bara för att jag sa att vi har den tåligaste katten härom dagen så jinxade jag det såklart. Frank har nämligen blivit mer och mer modig när det gäller Molle och vid två tillfällen har han fått smaka på Molles klor...på samma hand...
Första gången tror jag Molle kände sig hotad och andra gången var han på lekhumör :-(



//Annika

Nu har jag varit lika länge utanför mammas...

img_1086 (MMS)

Nu har jag varit lika länge utanför mammas mage som jag var i, idag blir jag 9 månader! Och inviger min nya bilstol, jag sov riktigt gott i den!


Fripassageraren

Frank fick en fripassagerare när han åkte runt i gåstolen.

Vi måste minsann ha den tåligaste katten, han bara satt kvar när Frank slet och drog i honom...stencool helt enkelt!




//Annika

Gårdagen...igen

Blev så trött igår, det blev tre prommisar på en dag (rekord!!!) så jag orkade inte blogga igår kväll heller. Sa att jag skulle lägga mig tidigt och ändå fastnade jag i soffan till kl 23.30...gud va man är hopplös!

Först gick vi en prommis med Frida & Viktor och Anna & Tove. I regn och på glashalt underlag (tur man har vagnen att hålla i ;-P). Sen hem, käka lunch och sen prommis till mitt jobb för att fixa lite saker plus att Veronica skulle dit med sin lilla Elin (som nu är 2 månader).

Runt kl 18 var det dax för tredje och sista prommisen, denna gången med min vän Johanna (som jobbar, därav sen prommis).

Sen var jag död typ, Daniel fick massera mina vader för jag va alldeles öm :-)

Dagens bilder...

Inviger den nya jackan som mormor köpt till mig precis när jag var född, nu 9 månader efter så sitter den som en smäck!



Frank och lilla Elin, samma årskull men oj sicken skillnad 7 månader gör :-)



Elin med mamma Veronica



//Annika


Gårdagen

Igår kväll var jag så trött så det blev ingen bloggning...

Här kommer en film på Frank när han kryper som jag filmade igår, nu är det inte en lugn stund här hemma längre...




//Annika

Jag vann!

Innan jul deltog jag i ViFöräldrars lucktävling som de hade varje dag fram till dopparedagen. Man skulle svara på en fråga om dan och de lottade ut olika saker varje dag. Men det hade jag helt glömt bort nu och idag fick jag post från småttochsnyggt.se och i kuvert låg det en mössa från geggamoja! Jag blev såklart jätteglad! Jag brukar aldrig vinna!



Här mannekängar Frank sin nya mössa (och nya pyjamas ;-))



Close up!



Idag har vi varit på barnvagnsbio och de visade filmen "I rymden finns inga känslor". Och när jag satt och tittade insåg jag rätt snabbt att filmen var inspelad i Sollefteå!! Verkligen jättekul att se! Kände igen fotbollsplanen som nästan ligger granne med Daniels pappas hus, gatan där Andreas och Lisa bor och den fina parken där vi var en massa i somras. Kul kul!

//Annika


'Kan själv'...eller inte!!! :-) geggafest!

img_1067 (MMS)

'Kan själv'...eller inte!!! :-) geggafest!


RSS 2.0