Sometimes...

...I miss this...



...men så kommer jag ihåg detta och då saknar jag inte lika mycket...



//Annika

Plugg och hemmadag

Förkylningen har inte riktigt släppt taget om varken mig eller Frank, men vi är helt klart bättre. Men vi tar en innedag för att in i det sista hinna bli bra inför babysimmet imorgon och trippen ner till mormor och morfar.

Idag har jag ägnat mycket tid till att plugga, har ett arbete som ska vara inne på onsdag men i och med att jag och Frank åker bort imorgon så vill jag ha det klart idag. Har än så länge fått ihop två sidor, behöver ha tre så det känns som det kommer funka! (Började idag)

Frank var på ett studsigt humör förut så då fick han hoppa lite i sin hoppgunga.



Petflaskan med riskorn skulle oxå hoppa, men den var dock lite svår att hålla i när händerna stod rakt ut :-)



Åhnej, jag tappade den!!!



Sen är det mycket som behöver göras innan morgondagen.

- Plugga klart
- Packa inför resa till Alingsås
- Packa badväska
- Åka och handla (blöjorna börjar sina)
- Dammsuga

Jaja, lika bra att sätta igång...

//Annika

Efter fyra dagar i fångenskap...

...så rymde vi ut idag!

Familjen Mikaelsson/Adielsson tog en tur ner på stan för att dels köpa badbrallor till prinsen som börjar babysim på måndag men även för att köpa en ordentlig mössa. Frank äger hur många fina mössor som helst men de vill aldrig sitta på bra, så fort han vrider lite på huvudet i vagnen så åker de ner över ögonen eller så kryper ett litet öra fram så efter tips från Frida så fick det bli en ordentlig mössa från Polarn & Pyret med fleecefoder och som gick ner ordentligt över öronen.

Fin va!! (Så mamma/mormor köp inga mer mössor till Frank nu, vi har massor, men du får gärna sticka för det vet jag att du älskar :-P)



Nere på stan blev det en sen lunch på Spricy Hot oxå och både jag och Daniel konstaterade att gud va smidigt det är nu när han kan sitta själv i en barnstol, nu slipper vi äta i omgångar för en av oss måste ha honom i knät.



Nu på kvällskvisten så har Frank käkat gröt, banangröt såklart! Sen provade vi de nya badbrallorna för att se om de funkade.

Har ni sett sicken liten badfis, redo för poolen på måndag!



Det blev ett bad i baljan efter manekängandet.



Min ankor är goda att suga på säger Frank.



Just nu ligger han utslagen på soffan vårt lilla pyre, man blir rätt trött av att bada :-))

En rolig sak till; Eftersom vi missade vår tid på BVC pga att vi var sjuka så fick vi ju aldrig veta hur mycket Frank väger nu, vilket jag behövde veta för att kunna köpa rätt badbyxa så gjorde vi en vägning här hemma i morse. Och när jag ställde mig på vågen först för att se hur mycket jag skulle dra av från min och Franks totalvikt så fick jag ett glädjande besked.

58.8 kg hell yeah!! Minus 1 kg till! (Inte bara negativt att bli sjuk ;-P)



Frank vägde in på 8.5 kg, min lilla gosegris.

//Annika


Min lilla fågelunge

Måste bara lägga in en film på min gapande lilla fågelunge som älskar sin banangröt!



//Annika

Lite från igår och lite från idag...

Ca 30 minuter innan Daniel kom hem igår hade jag gett upp, med en son som tröttnade på allt man gjorde efter typ fem sekunder och ett huvud som sprängde så orkade jag helt enkelt inte mer...så när Daniel väl klev innanför dörren så fick han direkt Frank och jag gick och la mig och sov i två timmar. Det var behövligt kan jag säga!

Sen när jag vaknade så kände jag mig fortfarande hängig men när jag fick i mig lite mat (hade nästan helt glömt bort att äta själv under dagen) så blev det lite bättre.

Men jag orkade verkligen inte blogga mer igår så här kommer lite bilder från gårdagen.

Vi provade ny smakis, ärtor...helt okej sa Frank!



Jag har insett att vi köpt en för stor säng till Frank, han sover ju ändå bara längst upp ;-)



Idag vaknade inte jag och Frank förrän kl 09.36!!! (om man inte räknar med matningen vid kl 7 dvs) Det var välbehövlig sömn för de båda sjuklingarna.
Den dumma förkylningen vägrar släppa taget om oss och vi snorar idag oxå. Frank har gått över till (ursäkta) massa grönt snor medan jag själv mest är täppt och hög på nässpray. Och idag har jag bara svalt en liten igelkott.

Ute är det värsta fina höstvädret och jag vill inget hellre än att gå ut (börjar bli smått tokig efter att ha varit instängd sen i tisdags) men det känns dumt, vill vänta tills vi snorar mindre. Eller åtminstone tills imorgon då vi ska köpa badbyxor inför babysimmet på måndag.

Sen sa Frank att eftersom mamma och pappa fått nya leksaker så ville han oxå ha en mobil så då fick det bli mammas gamla.

Frank med sin Frank-phone!



Men han har inte förstått hur man ringer utan han skickar dregel-sms istället :-)



//Annika

Lägesrapport från sjuklingarna

Mitt tidigare inlägg var precis när vi vaknat och för min del kändes det som jag svalt en igelkott. Nu några timmar senare så känns halsen lite bättre, men långt ifrån bra. Frank hade endast 37.4 i morse men vi båda är fortfarande helt igentäppta i våra näsor.

Frank har lekt en stund med en aktivitetstavla som han fått ärva av Daniels farbrors barn. Den visade sig vara rätt så kul!



Ps det förra inlägget gjorde jag med min nya Iphone 4, wihooo!

//Annika

Status: Inte bra...

img_0031 (MMS)

Status: Inte bra...


En dag i sjukstugan

Trots sjukdom så har Frank varit igång som vanligt, fast kanske lite mer gnällig än vanligt.
Vi har lekt på golvet i hans rum...



...och provat en ny smakis, idag blev det avokado. Han var lite skeptisk men sen åt han några skedar.



Sen när posten kom så fick jag och Daniel ÄNTLIGEN våra avier till våra nya Iphones!
Vi har väntat lääääänge på dem!
Så trots att det var en tråkig dag med sjukdom så blev den lite bättre när vi fick våra leksaker. :-))
Kanske blir lite bloggat från den oxå i framtiden!



Måste även kommentera att den nya gröten är riktigt populär! Idag satt han som en liten fågelunge och bara gapade när jag matade honom. Sånt gillar mamma att se!

Nu sover han för natten och hans feber har bara gått ner under dagen (tummen upp!) men han är fortfarande snuvig. Min egen snuva har nästan blivit värre och jag har nästan skavt bort min näsa känns det som. Halsen är detsamma. Vi hoppas på förbättring till morgondagen, men vi blir hemma imorgon oxå.

Nu ska jag sätta mig i soffan och leka med min nya leksak med Daniel.

//Annika


37.9...

...visade febertermometern i morse när jag tog tempen på Frank. Hans normal temp brukar ligga runt 36.5 så min lilla söta pojk har fått feber nu oxå. Och förkylningen har även blivit värre, han snorar något enormt. I morse när jag gav honom näsdroppar gallskrek han i 30 minuter efteråt och däckade tillslut på min mage.

Klarar inte av att se mitt barn sjukt...snälla bli frisk nuuuuu Frank!

Sen har även jag blivit sjuk, kände av det lite igår men låtsades som det inte var nåt men idag har jag riktigt ont i halsen och även jag är dunderförkyld...typiskt...

Så alla Franks och mina roliga planer gick i stöpet. Vi skulle träffa föräldragruppen idag kl 10.45 och kl 13.00 skulle vi hem på fika hos Lisa med mamma-maffian. Och imorgon var det tänkt att Frank skulle få sin 6 månaders spruta (kanske inte en rolig grej men jag var nyfiken på hans längd och vikt) men när jag ringde idag och sjukanmälde oss från föräldraträffen så ville BVC sköterskan boka om den tiden med, de rekomenderade inte att han var snuvig när han fick den. Sen åker vi ju alltid till antingen Vallby ÖF eller Odensvi ÖF på torsdagar och jag tror nog vi får stanna hemma från det oxå. Blä för att vara sjuk!

Min lilla sjukling...



//Annika

Mammas lilla bus Frank

Han har precis somnat för natten efter mycket om och men...kan ju meddela att man är inte så poppis när man häller äckliga näsdroppar i näsan och sen kör in ett bröst i munnen. Han hade lite jobbigt med andningen innan dropparna börjat verka.

Ikväll fick jag för mig att göra potatisgratäng, gott kött och rödvinssås och hör och häpna, jag lyckades jättebra! Daniel är proffset i familjen på potatisgratäng, men t.o.m han sa att den va bättre än hans! Kände mig lite stolt faktiskt!

Tänkte avrunda denna kvällen med en liten film på min söta fiiiiiina pojk, han såg så busig ut.



Nu ska jag gå och lägga mig och bläddra lite i min nya Vi Föräldrar-tidning.

God kväll!

//Annika

Dagens sovstil

Ännu en gång har han en söt sovstil. Min söta lilla sjukling...



//Annika


Sjukstuga...

Inatt vaknade Frank av att han var så grymt täppt i näsan att han inte kunde andas. Min lille pojk har drabbats av en jobbig förkylning...igen...suck...
Så i med lite näsdroppar (Frank blev arg som ett bi) och sen amma, jag trodde han skulle somna om men det ville han inte utan kl 03.21 låg Frank och snackade för fullt i sängen. Tillslut så tyckte jag synd om Daniel som skulle upp och jobba så jag och Frank gick och la oss i soffan. Han fortsatte babbla en stund men somnade sen om och vaknade kl 06.55, då masade vi oss tillbaka in i sängen för Daniel klev upp.

Idag var det tänkt att vi skulle gått hem till Anna och Tove och bakat inför mamma-fikan imorgon men i och med snoret så bli vi hemma. Trist, men så får det vara...vill ju absolut inte att någon annan liten bebis ska bli smittad.

Frank verkar lika glad som vanligt bara att nosen rinner och mamma är jobbig som är där med en handduk hela tiden och torkar.

Va?!? Förkyld?!? Jag?!? Nääää...sa Frank när jag sa att vi fick stanna hemma idag.



//Annika

Ny gröt!

Efter att ha promenixat med Frida och Viktor till Ikea idag känner jag mig minst sagt mör i kroppen. Men det var skönt att komma ut i det härliga höstvädret. Men jag glömde helt bort att fota :-S Får bli nästa gång.

Väl hemma sen så fick Frank smaka på ny gröt, eftersom han inte verkar tycka att den andra gröten är så rolig längre (det blir nog bättre sen när vi börjat med lite fruktpure att ha till) så idag blev det banangröt. Har varit lite anti sånt som inte är rena smaker men det fick gå denna gången och han älskade den. Åt som aldrig förr! Jättekul att se!

Sen la han en monsterbajs så då blev det bad i baljan och sen mys i sin badrock.





//Annika

Ny sovstil

Jag tyckte det var dax för lill pojken att sova lite så jag la honom i sin säng, där låg han och snackade i säkert 20 minuter och drog och drog i sin speldosa.
Tillslut tyckte jag att det blev tyst så jag smög in och hittade honom i en ny sovställning. Jag vet inte om jag tycker det ser så bekvämt ut :-))





Och nu ringde Frida så kl 14 blir det prommis till Ikea! Kul kul!

Nä nu ska jag ge mig på det enorma tvättberget som vi skapat, det lönar sig inte att skjuta på tvättning, för högen bara växer och växer :-(

//Annika


Egentid, pappamys och tandborstning

Efter att ha känt mig enormt sliten på sistone, (det hjälper inte att Frank sover hela nätterna, känner mig ändå trött) så erbjöd Daniel att ta Frank idag och låta mig få lite egentid. Jag behöver dessutom plugga så det passade väldigt bra.
Men så fort de gick utanför dörren så kände jag mig halv...en viktig del saknades...
Jag tog en lååång dusch och la mig i gästsängen och läste i min kursbok, men någonstans under tiden så somnade jag och sov nog i 40 min tror jag. Gud va skönt det var, jag vaknade alldeles vimmelkantig och min första tanke var "vart är Frank?", man blir nog lite skadad när man är mammaledig för sekunden senare så kom jag ju på att han var med Daniel.

Så Frank och Daniel har spenderat några timmar hos Jens och Bea idag och jag bad Daniel ta några bilder men tyvärr blev typ alla suddiga (min sambo är ju ingen Bingo Rimér direkt :-P) Här är några som är ok.

Lånar Beas gym.



Busar hos Bea!



När de kom hem igen hade Johanna hunnit vara här på en kopp te och lite skitsnack! Frank sov när de kom hem och allt jag ville vara att plocka upp honom ur bilstolen och pussa sönder honom! Han är sååååå go! Men jag fick snällt vänta.

Sen fick jag tips från brorsan och sambon Sophia att man kan redan nu låta Frank leka med en tandborste för han kan tycka att det är skönt mot tandköttet, och oj så rätt de hade! Han sitter med den i munnen hela tiden. (Mamma, jag sparar den tandborsten jag fick av dig tills han blir lite större, denna är lite mer greppvänlig för honom)

Titta på min fiiina rosa tandborste! (jag glömde helt bort vilken färg jag tog, och med tanke på hur mycket blått och grönt pojken har så kan det vara najs med lite hot pink!)



Runt 21 trodde jag att Frank var trött så jag ammade honom liggandes och hoppades på att han skulle somna men det ville inte Frank. Han åt sig mätt och sen va han skitglá och fick helt enkelt sitta med när jag och Daniel åt middag.

Glá kille!



Sen måste jag även visa denna bilden! Numera när Frank slänger saker på golvet så förstår han att de inte försvinner, så här sitter han ofta!

Out of sight, NOT out of mind!! :-))



Dagens smakis var även broccoli men enligt Daniel som matade (jag satt och pluggade) så var det inte så omtyckt heller...hmmm...känns som vår son har varit lite kräsen på sistone...

Idag blev ett långt inlägg, jag som borde plugga...

//Annika


Palsternacka = citron??

Efter att ha varit lite dålig med att ge Frank smakisar så är vi igång igen. Idag blev det palsternacka och jag har även planer på broccoli och avocado.
Jag har hört från de andra mammorna att palsternacka brukar vara en favvis men icke sa nicke, inte för vår lille Frank. Han gjorde miner som om jag hade citron på skeden, de va inte alls poppis.



Tur det finns vatten att skölja ner palsternackan med...vatten är mums!



//Annika

Frank hjälper mamma

Frank ville hjälpa mamma när hon rensade ut alla kläder som blivit för små.
Han hittade dessutom sin Star wars rygga som han genast ville ha på sig :-P



Ryggan är nästan större än han själv.



Vi övade även på att sitta lite.



//Annika

Mammafika

Idag var vi bjudna på lunch/fika hos Jenny och Patrick som bor i Hallstahammar. Jag har faktiskt aldrig varit i Hallstahammar så det var ju lite kul att åka till ett nytt ställe!

Fikan var mysig och vi var 7 mammor och 11 bebisar (några bebisar hade sina storasyskon med).

Frank och Sam sitter i varsin Bumbo. (För de som inte vet så är Frank och Sam födda på samma dag)



Kort inlägg idag, orkar inte skriva mer...

//Annika

Vatten, vatten, bara vanligt vatten!

Idag ignorerade vi vad sköterskan på BVC sa och gav Frank vatten till gröten. Enligt BVC ska de inte få vatten förrän de är 6 månader och jag tror de säger så för att man inte ska ge för mycket vatten så barn dricker sig mätta på det, men en skvätt till gröten kan ju inte spela någon roll. Plus att Frank är ju faktiskt 5 månader och  2 veckor.

Frank gillade verkligen vatten, man fick gömma flaskan medan han åt gröt och när man tog fram den så blev han så lycklig. Här har han ätit upp sitter och busar lite med flaskan.



//Annika

Öppna förskolan och majskrokar

Brrr...va kallt det var idag, minus 3,5 stod det på termometern när jag och Frank skulle gå till Öppna förskolan på Odensvi. Så vi fick premiär använda overallen idag, och jag måste säga att det var väldigt smidigt, behövde varken tossor eller vantar så man kunde vika över kanten på overallen.

På väg till ÖF.



Spana in den snygga Stig-Helmer frisyren! :-))



Här är Franks kompisar som var med på öf idag, även Sara och Felix var med men jag måste glömt att fota dem :-S



När vi kom hem var Frank på strålande humör, så då passade vi på att prova och ge honom en majskrok.
Men det va inte så poppis, vanligtvis så ska allt in i munnen, inkl. mamma och pappas händer men efter ett tag skulle han bara hålla majskroken och absolut inte stoppa in den i munnen.



Här kommer även en liten film.



//Annika

Vår hemmadag!

Mamma måste plugga, Frank måste sova...vi kombinerar!



Nu är det mest roligt att sitta upp i gymmet, om mamma lägger mig ner så blir jag väldigt sur ganska fort.



Mina nya klossar som jag fick i present av mina kusiner är super roliga!



Tränar på att sitta själv!



Se sicken lång och fin kille jag är!



//Annika


Frank bloggar...

jhm  sssssssssssssd_lamz,wsxxdfsmmm<,v.sfgg-ö bv hbvdcaz<a.az

Eftersom bloggen heter "Frank och jag" så kände Frank att han ville bidra. Jag vet inte riktigt vad han vill förmedla så ni får gissa :-)

Just nu sover prinsen efter ett sitt-träningspass och jag och Daniel (som jobbar hemifrån idag) sitter vid köksbordet med varsin dator och nördar oss, eller iaf jag, Daniel jobbar ju.

Dagens agenda är helt tom, inget inplanerat. Men det kan vara skönt med en hemmadag ibland.

Se så fint han sitter nu!



//Annika

Frank, Tove och Lexie

Kl 11 hämtade vi upp Anna, Tove och hunden Bessie för att åka till Pernilla och Lexie.
Det blev en dag full av mammatjöt och god mat!

Frank övade på att sitta och till sin mammas förtjusning så satt han en riktigt bra stund själv!



Hela gänget!



Frank klappar fint på Tove.



Vid kl 16 åkte vi och hämtade pappa på jobbet. Väl hemma blev det ett bad för lillfisen.



//Annika

Vi övar och övar och övar...

Frank ligger i hårdträning här hemma. Varje dag, hela tiden nästan :-P

Vi övar såklart på att sitta och han börjar bli stadig faktiskt, men man kan inte lämna honom själv.

Bild från igår kväll under sista träningspasset innan läggdax.



//Annika

Mam-mam-mam-mam!

Så låter det ur min söta sons mun nu! Hoppas, hoppas, hoppas att hans första ord blir mamma!

Alla mina grabbar! (för ni ser väl katten Molle?) :-))



//Annika

3-barns morsa?!?

Oj, va jag var trött i morse...men självklart så var inte Frank det. Han låg bredvid mig och la tre stora bajsar på raken och jag blev riktigt imponerad av Pampers nya blöjor som klarade av allt det plus allt kiss från natten.

Efter en sanering som resulterade i en omgång bajs till så kröp vi ner i sängen igen och myste en stund till.

Men vid kl 12.30 tog vi bussen ner på stan för jag var tvungen att gå till bibblan och låna om en bok till min kurs. Och jag lovade även Sanna att jag skulle vara barnvakt åt hennes tvillingar medan hon var hos barnmorskan.

Så runt 13.15 blev jag 3-barns morsa i ca 50 min. Men alla tre sov så snällt så det kändes hanterbart :-)

Frank



Birk och Nemo



Efter barnpassning och bibblan blev det en sväng på Igor, men mest för att låna amningsrummet. :-))
Men sen gick vi ett varv i lite butiker oxå.



//Annika

Bilvård och hemfärd

Man får passa på att städa bilen när man är hemma på besök, pappa har ju allt man behöver! Så nu är vår bil så fin inuti!

Frank satt i vagnen och övervakade mamma.



Vi ska snart lämna Alingsås för att åka hem till Västerås. Vi saknar pappa Daniel och jag tror att han saknar oss oxå!

//Annika

Bildregn

Idag har jag och Frank mest myst med familjen. Här kommer ett bildregn.

Frank och Molly



Ida busar



Molly somnade hos Anneli.



Ida kör Frank.



Frankisen!



På mysig höst prommis.



Jag och min fina syster!



Frank och Sävelången.



Idisen



Anders och Ida tog en tur ut på bryggan.



Min syster är så vacker!



Me!



Mina fina föräldrar!



//Annika










Grattis på födelsedagen Molly!

Va är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej! Idag blir Franks kusin Molly nämligen 1 år! Lilla sötnosen som är så stor redan!

(Mannen som lurar bakom är min kära bror :-P)



Jag och Frank fick en lugn morgon och efter frukost så tog vi en tur till Alingsås (i väntan på att bror med fam. skulle komma från Malmö). Vi gick en sväng på stan och sen gick vi till mitt gamla jobb och hälsade på mina kollegor. Fast många var borta (kurs och sjukdom) :-( men det var ändå kul att träffa några av dem.

Dagens outfit! (Pappa som köpt, och hör och häpna, det är INTE Star wars på)



På väg till mitt gamla jobb, mys i höstsolen!



Sen åkte vi hem och efter en stund så kom kusinerna! De söta flickorna Ida och Molly!



När Frank skulle få en ny blöja så gjorde han något han aldrig gjort förut, han stoppade sina tår i munnen! :-))
Tänk om man va så vig :-P



Kusinerna myser...



Och jag myser med pappa och syrran...



//Annika

35 mil hemifrån...men ändå hemma :-)

Min och Franks dag började tidigt, kl 8.30 lämnade vi Västerås (och då hade Frank t.o.m hunnit bada i baljan innan) och styrde mot Alingsås. Vi fick lov att stanna fyra gånger på vägen, två matningar, ett blöjbyte och en gång för att Frank var förbannad och hade tröttnat på att åka bil (ca 3 mil från Alingsås, så tajmingen va helt ok).

Väl framme kom vi till ett tomt hus...båda mina päron jobbade fortfarande men det gjorde inget för jag och Frank skulle ändå vidare till gammelfarmor, gammelfarfar och gammelfaster som bor i Göteborgs skärgård. Så in i bilen igen och så for vi igen.
Det va supermysigt att se farmor, farfar och faster och de tyckte att Frank hade blivit så STOR! :-)
Sen efter två timmar så satte vi oss i bilen igen och for mot Alingsås.

Nu har vi mest softat här hela kvällen och Frank har inte alls velat sova, han somnade tillslut 22.30 (brukar somna runt 21) och jag ska strax gå och lägga mig med.

Lämnar er med en bild på lillfisen som softar i mormor och morfars soffa.



Imorgon tar jag och Frank nog en sväng in till stan och kollar lite medan vi väntar på att bror med fam. ska komma hit från Malmö.

//Annika

Frank laddar sina batteri

Efter att ha legat och snackat en hel del med speldosan i sin säng så somnade Frank tillslut och då smög jag in och tog detta söta kortet.



Han laddar inför vår långa bilresa imorgon...

//Annika

Det måste vara tänder på G...det bara måste!

Sicken gnällspik jag har haft här hemma idag och det enda som riktigt hjälper är snutta på bröstet, jag blir tokig...jag hinner ingenting!
Det måste vara tänder på G...det bara måste! Och jag hoppas de kommer snart för en sån här dregglig liten gnällspik orkar man inte med allt för länge.

Idag fick Frank prova en keps som hans morbror har haft. Mammas sötnos!



//Annika

Frank är redan stor

Frank han är minsann stor kille redan, han käkar med stora bestick ;-P



Och så här glad blev han när jag berättade att imorgon ska vi åka hem till mormor och morfar och på fredag kommer kusinerna!



Idag ska vi packa och städa lite hade jag tänkt så vi kan sticka tidigt imorgonbitti.

Sen har jag mitt tråk online-seminarium ikväll kl 19. Blä vill bara få det överstökat.

//Annika

Trött mamma och pigg Frank

Efter gårdagens spyor så kan jag ju säga att jag inte sov speciellt bra i natt, skuttade ur sängen för minsta lilla ljud från Frank (och även ibland när det inte kom något ljud, för att kolla att han andades) så idag är det en trött mamma som bloggar. Känner mig grymt sliten...men det är bara att bita ihop och köra på. Frank mår iaf bra idag, inga spyor så långt ögat kan nå!

Idag har vi även provat majs smakis och jag tror inte att det var så poppis faktiskt.
Fick mest denna minen:



Ska snart sätta igång och slå in presenter till kusinerna Ida och Molly som vi ska träffa på fredag!
Men jag och Frank åker ner till Alingsås redan på torsdag för att hinna en sväng förbi gammelfarmor och gammelfarfar...längtar redan!

//Annika

Sen bloggning...

Idag blev det en sen bloggning...

Frank höll på att skrämma livet ur sin mor och far så här på kvällskvisten...
Medan jag ammade honom till söms i vår säng så hostade han till och fick typ kväljningar (som om han satte i halsen) så jag klappade honom lite på ryggen och trodde det gick över. Sen när jag väl rest mig upp och ska precis gå ut till vardagsrummet så vänder jag mig och tittar en sista gång på honom och då spyr han helt plötsligt. HUR MYCKET SOM HELST! Det bara sprutar ut, 2 gånger! Jag ropar dit Daniel och han hjälper mig att torka av en helt nerspydd säng och pojke. Jag lägger honom i sin säng och han är hur pigg som helst. Så jag och Daniel går ut och helt plötsligt hör vi hur han får kväljningar igen och båda flyger upp och kutar in i sovrummet (tror aldrig jag sett Daniel springa så fort) och när vi kommer in så är det ingen fara men jag plockar upp honom och tar med honom tillbaka till vardagsrummet och har honom i knät, då spyr han massa igen....över hela mig...
Men efter den spyan så låg han i min famn och ojade sig lite en stund och sen somnade han. Jag ville nästan inte lägga ner honom utan satt länge med honom i knät.
Tror hela denna historian beror på att han åt gröt vid 19 och sen ammade jag honom vid 21 och han va egentligen inte hungrig, men ville gärna snutta så det blev helt enkelt för mycket...men shit va rädda vi blev, han har ju aldrig spytt så där under dessa fem månaderna.

Annars har vi haft en härlig dag, 10.30 mötte vi upp fyra mammor ute för att promenera till Ulrika och dottern Frida för ännu en mamma-fika! Fikan va supergo och sällskapet ljuvligt, som alltid!

Frank säger god morgon!



Från vänster: Pernilla med Lexie, Sara med Felix, Anna med Viktor (som är Fridas son, Annas lilla Tove låg och sov) Cecilia med Julia



Me and my boy!



I vagnen på väg hem!



//Annika

Dagen efter...

Vi kom hem kl 2.45 i natt och runt 7 (tror jag det var) så vaknade Frank så det blev inte många timmars sömn i natt. Och i och med att mina föräldrar var på besök så kunde man ju inte ligga kvar i sängen och slöa hela dagen. Så kl 8.30 klev vi upp.

Efter en lång och mysig frukost tillsammans med mamma och pappa så åkte vi en sväng ner på stan. Frank somnade i bilen och sov sen i vagnen och sen i bilen hem igen så enligt honom så har vi inte varit utanför dörren idag ;-P

Mys med morfar.



Tack så hemskt mycket mamma och pappa som ville hjälpa oss och vara barnvakter när vi var på bröllop!
Vi ses igen på torsdag!

//Annika

Dagen D - Jens och Beas bröllop!

Igår var dagen D - Jens och Bea skulle bli man och hustru.

Jag kände att jag ville skämma bort mig själv lite så jag hade bokat tid för både hår och smink så kl 12 var jag hos frissan för att bli vacker. Tänkte det kunde vara kul med en för- och efter bild så får ni se att med lite smink och spray så kan vem som helst se bra ut :-)



Bröllopet var otroligt vackert och festen var grym! Och inte tala om maten, guuuud va gott allt var! Hela stämningen var så himla härlig! Nu har Jens och Bea helt klart lagt ribban högt i och med att detta var det första bröllop som jag gått på. Tack Jens och Bea för att jag och Daniel fick vara med på er dag!

Av respekt för brudparet som inte vill sprida en massa bilder på nätet så lägger jag bara ut 1 bild på dem men sen massa på oss andra :-)

Såååå fiiiiiina!



Min stiliga sambo!



Efter middagen blev det paaaaarty! Ett riktigt brassebröllop med masker och massa skoj.

Meeeee!



Daniel



Tina och jag!



Under tiden som vi var på bröllop så var Frank hemma med mormor och morfar och allt hade gått jättebra och Frank hade somnat redan 20.30. Min duktiga pojk!

//Annika

Frank diggar sin spegelbild

Så fort man sätter Frank framför en spegel så blir han helt manisk...han fullkomligt älskar det!

Lyckades filma lite idag men klantig som jag är så filmade jag med min kompaktkamera stående, så jag får be alla som vill se på filmen att lägga huvudet åt vänster nu...



//Annika

Hösten är här för att stanna...

Sitter här med en kopp te och lyssnar på klassisk musik och spanar ut genom köksfönstret...nu är det verkligen höst, träden har skiftat färg, himlen är grå och asfalten är blöt. Men visst luktar det helt underbart ute, luften känns så frisk och man vill bara ta djupa andetag.

Imorgon ska Jens och Bea gifta sig och det kommer bli en helt underbar dag, jag har inga tvivel! Så imorgon kommer min mamma och pappa hit för att vara barnvakter till Frank (mamma anmälde sig till tjänst redan när Frank låg i magen...hihi...hon är så söt min lilla mor!) Så idag har jag och Frank varit och handlat så det finns lite mat hemma när de kommer plus att vi köpt det sista som behövdes inför morgondagen, dvs skoskavsplåster (just in case) och skokräm till Daniel.

Runt kl 16 ska vi åka och hämta pappa Daniel och bege oss ner på stan för att hjälpa Jens och Bea med förberedelserna inför festen.

Frank har suttit här bredvid mig i sin stol och lekt en stund.



Här kommer även en liten film på min prins!



Nä, nu ska jag hänga tvätt...

//Annika

Leka med bilder

Ok...jag har inte kommit igång med plugget ännu ;-)

Jag läser en blogg som tipsade om ett gratis program för fotoredigering så jag har suttit och lekt lite medan jag väntar på middagen.

Här är resultatet:



Blev det fint?

Både Frida och Pernilla var intresserade av det programmet så klicka här tjejer.

Nä, nu måste jag verkligen plugga...

//Annika

Regnrusk och ÖF

Jag och Frank hade gärna legat kvar i sängen i morse, gud vilket trist väder det va ute. Men lill-fisen behövde ett bad innan vi skulle gå till öppna förskolan på Odensvi så det var bara att kliva upp, plus att Frank la en bajs i blöjan och det är hans sätt att säga "nu vill jag kliva upp, morsan".

Sen var det bara för morsan att ta på sig full mundering = regnjacka, regnbyxor och stövlar och bege sig ut i ösregnet.

Det var supermysigt på öf (som det brukar vara ;-P). Jag uppskattar dessa stunder med dessa underbara mammor så himla mycket!

Bebisarna leker!



Frank och Erik delar på leksakerna, Juni spanar på dem i bakgrunden.



Frank hittade en spegel och han verkligen älskar att titta på sig själv i spegeln.



Frank läste sin bok medan mamma fikade.



Lilla supersöta Juni blev stylad till en liten hårdrockare med tuppkam :-)



Mammas hjärta!



När vi gick hem igen så regnade det fortfarande lika mycket...bläää...

Ikväll behöver jag plugga så Frank kommer leka med pappa och Jon.

//Annika


Mammapyssel

Idag kom Pernilla och Anna över på lite mammapyssel. Lexie och Tove var såklart oxå med, Frank blev glad för han gillar ju att flörta med flickorna!

Lexie



Tove



Flörtiga Frank



Lexie lånade Franks stol en stund.



Dagens pyssel var att göra tryck på kläder! Det va väldigt kul och vi sa att vi får ta och göra det igen snart.



Tog några bilder på Anna och Pernilla oxå men tyvärr blev det inga smickrande bilder så jag skippar att lägga ut dem ;-)

Slutresultatet!



Just nu sitter vi i soffan och myser för lill-killen vill inte sova.



//Annika

Gåstolen är sååååå rolig!

En bild säger mer än 1000 ord, så varför inte sätta in 4 st då :-)

Gåstolen är så himla kul!



Mammas lille busis...



Sen en glädjande bild till, jag är nu under 60 kg, inte med så mycket men det är under! (där har jag inte varit sen innan jag åkte till Kanada 2007)



//Annika


BVC

Har pratat med BVC och de trodde att denna ökning på nr 2 kunde bero på att tänder var på G. Men det betydde inte att de skulle komma direkt, de kunde spöka ett tag.

Men i och med att hans mage blev konstig i samband med att vi började ge gröt varje kväll så kommer vi göra ett uppehåll med den oxå för att se om det blir någon skillnad.



//Annika

Frank 5 månader!

Idag blir min prins 5 månader! Shit va tiden går fort! Graviditeten gick ju i snigelfart om man jämför.
Här kommer lite bilder på mig och Frank och så får ni se hur han vuxit!

Nykläckt, allra första gången jag håller honom.



Bara några dagar gammal.



Ca 1 månad



Ca 2 månader



Ca 3 månader



Ca 4 månader



Nästan 5 månader.



Och han blir bara goare och goare för var dag som han finns här hos oss!

Frank, det är du som är meningen med mitt liv!

//Annika




Frank säger godnatt

Vi lade Frank i sin säng för det var dax att sova och gick därifrån...efter en stund när jag skulle kolla till honom så hittade jag honom såhär!



Min underbara pojk!  

//Annika

6 gånger!!!

Nu är vi uppe i 6 gånger!!! Som han gjort nr 2 alltså. Det är nåt som inte stämmer, blir ett samtal till BVC imorgon.



Frank tackar alla som har grattat honom på hans namnsdag idag!

//Annika

Ner på stan...

Frank fortsätter sin bajsmaraton, när kl var 8.25 imorse så hade han redan bajsat 3 ggr :-/ och nu i skrivande stund så har han skitit en gång till...helt otroligt!

Kl 9.10 ringde jag till frisören som ska fixa mitt hår på lördag för bröllopet och hon ville gärna att jag skulle komma in och diskutera hur jag vill ha det och gav mig en tid kl 10. Så på med kläder, mata Frank, byta på Frank, sminka mig och iväg till bussen och vi hann faktiskt i tid. Sen blev det en liten sväng på stan, men jag fick hindra mig själv hela tiden från att gå in i affärer med barnkläder...har verkligen inte råd att shoppa mer till Frank just nu :-(

Frank satt i vagnen och var relativt nöjd större delen av tiden. Men sen började han med sin senaste grej, nämnligen att ge oss de sötaste sur-minerna på denna planeten. Man vill ju inte att han ska vara sur men det är såååå himla sött samtidigt, det ser nästan ut som han ätit citron.
Jag försökte fånga det på bild men det va inte det lättaste.







Och i nästa sekund bryter han ut i ett stort leende!



Sen tyckte Frank att det var dax att åka hem så då fick jag den här minen (han var dötrött och slocknade på bussen)



//Annika

Tråkig söndag...

Gud vilken tråkig dag det har varit idag, har bara pluggat HELA dagen typ. Daniel har varit iväg och tränat annars har han oxå varit hemma hela dagen. Jag riktigt känner hur det kryper i benen och även fast jag behöver plugga imorgon så måste jag och Frank ut.

Frank har ändrat beteende. Kommer ni ihåg i somras när jag va ett vrak för att han inte bajsade? Det har ju hållt i sig sen dess. Han har hållt sig till att tömma 1 gång i veckan, fram till i fredags. Och idag har han bajsat 5 gånger!!!
Börjar nästan undra om något är fel, vi har ju börjat ge honom ett grötmål runt 18.00 varje kväll och jag undrar om det spökar med hans mage. Men men...jag ska ge det några dar och se om han blir bättre annars blir det ett samtal till BVC.

Lämnar er med en bild på min sovande prins...mitt hjärta spricker snart av all kärlek för min lille pojk!



//Annika

Världens vackraste ljud

Finns det nåt vackrare ljud än när ens barn skrattar?...Jag tror bannemej inte det!

Titta och njut!



//Annika

Nästa smakis...katrinplommon

Dagens smakis blev katrinplommon. Det gick ner men det va inte lika poppis som tex morot.









Daniels kommentar "Det ser ut som han äter bajs" Hahaha...

//Annika

Sitt-delen är invigd!

Efter en lång sovmorgon så åkte lilla familjen Mikaelsson/Adielsson ner på stan för att uträtta några ärenden.
Blev ännu ett besök till Igor (börjar bli stammis där). Daniel hittade skor till bröllopet nästa lördag (wihoo, tänk att det bara är 1 vecka kvar!) och jag hittade ett par vinterkängor! Frank han kom hem med en ny pyjamas.

Frank väntar på att mamma och pappa ska äta upp sin frulle så vi kunde dra iväg



Idag var även en stor dag! Vi invigde sitt-delen i vagnen, ingen mer insats för Frank (han fick knappt plats i den längre). Jag tror Frank godkände att få sitta upp och åka vagn, det fanns ju så mycket roligt att titta på.



Mina nya vinterkängor och Franks nya pyjamas. Molle skulle genast fram och nosa på skorna.



//Annika

Franks nya ljud!

Detta är Franks senaste ljud!



//Annika

Sprattelgubben Frank

Ibland när Frank är grinig så finns det en quick fix! Man lägger honom på vår säng under taklampa och viftar lite i den så blir han helt förstelnad och sen sprattlar han så mycket att hans små ben nästan ska lossna.

Se här...(notera även de supergosiga valkarna mitt på låren, mummy loves them!)



Den magiska lampan :-)



Sen övade vi på att sitta i sängen oxå. Fast det är inte så lätt på mjuk underlag ;-P



//Annika

RSS 2.0