Flänga hit och flänga dit

Vanligtvis så har jag och Frank en punkt på agendan om dagen, typ öf, prommis med någon, tvätta, handla osv. Men idag hade vi tre! Efter att ha blivit kontaktat igår kl 22.00 på facebook av min kollega så fick vi ta en tur till mitt jobb i morse och tacka av min vikarie (chefen hade glömt ringa mig :-S), vikarien fick inte vara kvar längre för det har kommit tillbaka en från sin mammaledighet så de var lite för många speditörer på Delivery Center just nu. Så kl 8.40 gick vi in genom ABBs dörrar och va med på avtackningen. Frank blev såklart höjdpunkten där jag fick höra en massa fina saker om min son! Glömde dock helt bort kameran så det blev inga bilder därifrån :-(

9.40 åkte vi vidare till öppna förskolan på Vallby (vi är typ stammisar där nu). Var med på sångstund/rytmik och sen lite mammatjöt medan de små låg och sprattlade på golvet.

Innan sångstunden passade Frank på att köra ett pass i gymmet (det är ju så spännande när det inte är samma figurer som hemma).



Alla bebisar idag...



Min ögonsten!



Efter att ha lekt en massa var Frank JÄTTE trött...(han somnade bara minutrar efter denna bilden)



Kl 12.30 åkte vi hem för då var jag superhungrig. Sen softade vi lite och sen var det dax för dagens tredje punkt. Åka ner på stan och hänga med Bea när hon provade frisyr och sminkning inför sitt bröllop.

Frank hängde i babybjörn hela tiden, och va så snäll och go.



Tummen var på plats!



Jag köpte även bling bling att ha på bröllopet! Ingen bra bild men men...
Det ska bli så himla kul att gå på Jens och Beas bröllop om en vecka! Jag längtar...(jag har ju aldrig varit på bröllop innan :-))



Nu ska jag lägga mig och plugga lite i sängen, Frank hänger med Daniel och Jon.

//Annika

Buskillarna...

Frank gillar när pappa busar med honom!



//Annika

En dag till på stan...

När Anna ville hitta på nåt så tackar ju inte jag nej så idag blev det en tripp till ner till stan. Men idag orkade vi inte gå ner utan vi tog bussen.
Vi gick en sväng till Moa&Max och sen gick vi till Igor där vi skulle spana in det nya amningsrummet. Men gud vilken besvikelse. När jag tänker amningsrum så ser jag framför mig en oas med mysiga stolar och lite leksaker och härliga färger på möbler och så men det va ju verkligen inte detta. Det var typ lika stort som en handikappstoa och sen förstod varken Anna eller jag hur man skulle sitta på soffan som stod därinne...minus för Igor...och ännu ett minus fick de sen när vi skulle byta blöjor på våra små, nä då fanns det varken skötbord i amningsrummet eller på handikappstoan...not good! Men antagligen skulle de väl sätta in nåt i amningsrummet men inte hunnit för vi såg att de dragit vattenledningar därinne.

Men vi fikade i Igor och jag kände allt att jag fick lite blickar när jag ammade Frank (fast jag hade en sjal för att dölja). Tror faktiskt jag får flest blickar av äldre kvinnor. Men jag bryr mig inte, min son måste ha mat och det är viktigast! Men sen är det jättemånga som tycker Frank är så söt för när jag hade honom i babybjörn så får man många leenden från främlingar. Sånt gillar vi!

Vi anlände på caféet.



Anna och Tove (tyckte bilden blev lite cool för allt bakom blev typ suddigt)



The mother and her beloved son.



NÄÄÄRBILD :-)



Väl hemma igen så körde Frank genast ett pass i gymmet.



Sen kom pappa hem och då blev det bus. När pappa blåser på magen så skrattar jag till på riktigt ibland!



Mina fina killar.



Dagens inköp: Tröja från Villervalla och body från NameIt.



Köpte även 3 billiga bodys från HM och färg och bokstavsstämplar. Anna köpte med figurer och en färg till så det ska vi ägna oss åt någon dag!



//Annika


Kvällsbad

Frank tog ett dop i baljan på kvällskvisten.







//Annika

Härlig höstdag!

Vilket härligt väder vi har haft idag! Så här kan väl resten av hösten oxå vara? Please...

I morse sov vi rätt länge jag och Frank, sen ringde mormor och vi snackade lite med henne, tills Frank bajsade och mamma var tvungen att lägga på.
Kort därefter fick jag ett mess från Frida som undrade om jag ville hänga med henne och Ulrika på stan.
Klart att vi ville det! Så stress, stress...på med kläder, packa väskan, fylla på Franks lilla mage med mat och sen bege oss ut.

Så vi promenixade ända ner på stan och de var verkligen superhärlig. Vi tog en sväng på Igor och lite andra butiker, sen blev det fika ännu en gång på Bredbar (det är så smidigt för det är så barnvagnsvänligt + att de har skötbord).

Frida med Viktor och Ulrika med Frida.



Me and Frankie



Sen tog jag och Frank bussen till BVC för idag var det träff med föräldragruppen, vi skulle snacka mat.

Väl hemma så skulle jag se om Frank ville åla eller om jag bara sett i syne igår när han viftade så mycket på mattan. Resultatet: Jag hade sett i syne...han låg pall! Rörde sig inte en cm.



Sen satt jag och Frank i soffan och han va så nyfiken på min tidning så jag la honom på den i ca 3 minuter och tittade lite på datorn och när jag vände mig om igen så såg min tidning ut så här...mammas lilla marodör!



//Annika


Annika och Franks hemmadag

Kände mig lite trött idag så jag och Frank stannade hemma idag. Vi myste länge i sängen och sen har vi bara lekt hela dagen. Frank har käkat lite morot igen och det gick ner ännu en gång!

Frank softar i sängen



Sen lekte han i sin gåstol.



När han låg på golvet så gjorde han lite rörelser som tydde på att han försökte åla faktiskt, men mattan stoppade alla dessa planer idag :-/



Frank gluttar på TV:n...



//Annika


Beas dag!

Igår var det helt och hållet Bea dag! Och dagens tema var LYX.

Jag, Tina och Erica plockade upp henne strax innan 9 och åkte sen till ett spa på klockartorpet. Där fanns det bubbelpool, ångbastu, torrbastu och en balja med iskallt vatten. Det var ett jättefint ställe och det kändes väldigt lyxigt för vi hade det för oss själva. Så vi bubblade i poolen och bastade och käkade frukost. Och kl 10 blev Bea hämtad för en 90 minuter lång lavendelmassage, hon såg minst sagt mör och lycklig ut när hon återvände. Då blev det skumpa och choklad i bubbelpoolen.

Frukost



Bubbel i bubblet!



Sen hoppade vi i den ISKALLA tunnan, det syns att jag fick kliva i först ;-)



Sen åkte vi hem till mig och gjorde pizza. Mums va gott det var! Bea fick svara på lite frågor och vann priser.

Efter det så drog vi ner på stan för att fortsätta lyxen med en sminkning på Body Shop. Så alla fyra blev så fina så. (glömde tyvärr min kamera i bilen men Bea fotade en del där)

När det var klart så gick vi hem till Bea och bytte om och fixade till oss det sista sen blev det mer skumpa och choklad och en hel del singstar!

Kl 19 hade vi bokat bord på restaurang Varda och där åt vi en 3-rätters och det var verkligen riktigt gott.



Bea tittar på en bild på sig själv...hahahaha...



Jag och Tina är hamstrar, precis som i Comhem reklamen ;-)



Tror Bea var en anka medan Erica försökte sig på en hamster hon med :-)



När kvällen väl var slut så var iaf jag helt slut, men samtidigt kände jag mig väldigt nöjd med Beas dag, hoppas hon kände detsamma!

Frank spenderade hela dagen med pappa och enligt pappa så var han inte på sitt bästa humör. Medan vi var på spat så hade han skrikit i 2 timmar och 45 minuter. Men eftermiddagen hade gått lite bättre iaf.

Idag är jag fortfarande rätt så trött så jag skippade tvätt-tiden som började för typ en timme sen, orkar inte helt enkelt. Idag blir en mysdag med Frank tror jag.

//Annika

Planeringsmiddag

I lördags var hela lilla familjen hos Jens och Bea på kvällen och åt middag. Jens och Bea ville gå igenom lite detaljer inför deras stundande bröllop.

Vi var 9 pers och varje gång som vi alla skrattade åt något (ganska högt) så blev Frank jätteledsen, han visade de värsta surisminer jag någonsin sett och grät massor, den lille stackarn är inte van vid så mycket folk som låter en massa.

Lyckades fånga en halv sur min på bild.



Frank ville helst mysa hos mamma.



Men han lånade Beas gym lite ibland, det var spännande med ett nytt!



Charlie tyckte glassen var supergod!



//Annika

Orkar inte...

Orkar inte blogga idag...kom nyss hem från bröllopsplaneringsmiddag hos Jens och Bea och är helt slut så jag bloggar om det senare...

Imorgon blir det möhippa för Bea så då är jag borta hela dagen så ni får vara utan bloggen en dag till...

Lämnar er med en fin bild...



I'll be back soon!

//Annika

Gröööööt är gööööött!

Nu har Frank testat gröt. Det fick helt klart godkänt, han åt som en tok.



Mums...



Bara liiiiite kladdig...



Jag kan själv sa Frank och tog skeden.



//Annika

Varför krypa...när man kan gå?!

Frank skippar att krypa och går direkt ;-)

//Annika

En dag på stan...

Det nya köpcentret IGOR (som om vi inte hade nog med köpcenter här i Västerås) har invigning nu mellan den 23-26 sept. Så jag, Anna och Pernilla bestämde oss för att kolla in det idag.
Men oj så mycket människor (vi möttes upp vid lunchtid) så vi gick och fikade på Bredbar först och sen tog vi ett varv på IGOR. Fast det var lika mycket människor där då oxå. Man kände sig BARA ivägen med vagnen och jag känner nog att man kommer nog få ut mer av det om man inte går just när de har invigning och massa jippon. Men det var väldigt fint!

Här kommer lite bilder från idag.

Frank satt och käkade på sin underläpp medan mamma fikade. Om man lägger en filt bakom ryggen på honom så är han mycket nöjdare i vagnen. (Snart dax att sluta med insatsen kanske?)



Anna och Tove



Pernilla och Lexie



Dax att gå och spana in IGOR.



Man blir trött på IGOR, så mycket människor, så mycket att titta på...så till slut så däckar man...



//Annika

Sötnosen tränar

Frank gymmar...



//Annika

Frank = Cooling!

Som vanligt blev det öppna förskolan på Vallby idag, och idag var det mycket mammor och bebisar där. Inte bara från vårat gäng utan andra oxå.

När Frank valde kläder i morse så ville han klä sig lite coolt och matcha med sin nya mössa.
Här är resultatet av Franks dykning i byrålådan



Jag gillar min Frank-mössa!



Många mammor...



...och många bebisar (de kom dessutom ännu fler efter jag tagit bilden, tror vi var totalt 17 bebisar)



Har kommit fram till att Frank måste ha ståltråd i armarna, de står alltid rätt ut! :-))

//Annika

Morot var en hit!

Nu var det dax för nästa smakis och idag stod det morot på menyn.

Tillagning...



Första skeden...



Skeptisk...



Sen fick han inte nog...



Mamma va så långsam med skeden att han käkade lite på haklappen emellan.



Här kommer även en liten film på morotssmakaren!



Men nu efter så är Frank orange runt munnen och på fingrarna...morot är hopplöst!

//Annika

Vart är Frank?

Frank lekte med de stora killarna igår kväll!



//Annika


Modeller för en dag

Vi lämnade mamma-fikan runt 13.30 för att kl 14.15 infinna oss på våning 19 i Skrapan.
Jag och Frank skulle bli modeller för en dag!

Jag var lite nervös för hur det skulle gå att ha med Frank men han chockade mig för han skötte sig helt exemplariskt.
Låg i vagnen och snackade medan jag blev tillfixad och sen var han på strålande humör medan vi blev fotade.
När vi väl kom ut i bilen när allt var klart så blev han jätte ledsen men så fort bilen började rulla så somnade han så Frank får helt klart MVG för sitt humör idag.

Det va himla kul att vara modell för en dag men shit va trött jag blev efteråt. Vill du gå och lägga mig redan nu.

Det enda jag kan tycka är lite trist med bilderna är att jag blev sminkad lite mörkt i ansiktet så mina armar ser så himla bleka ut, men men...syrran kanske kan leka lite i photoshop (eller va säger du Anneli?? :-P).

Här kommer lite bilder från idag!











Blev vi fina?

//Annika


Mamma-fika

Kl 6 tyckte Frank att det va dax att kliva upp, hur pigg som helst. Låg bredvid mig och snackade och jollrade och petade mig i ögonen, öronen och munnen. Men varken pappa eller mamma var speciellt sugna på att kliva upp då, så jag stoppade tutten i munnen på honom och då somnade han om och sov till 9.30...Sweet!

Runt 10.30 åkte vi till Pernilla och dottern Lexie för ännu en mamma-fika. Men vi kunde inte stanna så länge för sen skulle vi iväg och modella. (kommer ett separat inlägg om det)

Bebismys



Villervallagrabbarna Viktor och Frank



//Annika


Jag och Frank pluggar

Det märks att man inte varit student på ett tag för shit va stressad jag blev när jag loggade in på studieplatformen vid Linnéuniversitetet. Eftersom jag var sent antagen så ligger jag redan efter och jag har inga böcker och paniken bara växte när jag började läsa va vi skulle göra.
Men nu har det gått några timmar och jag har fått bekanta mig med hemsidan och kursinnehållet lite mer och nu känns det inte lika jobbigt längre, mer intressant! Jag ska läsa spädbarnspsykologi för de som inte visste det. Har ju saknat 15hp sen jag slutade plugga 2008 för att få ut min magisterexamen och det är tyvärr endast lathet som stått i vägen innan, men nu kände jag att det var dax att fixa till detta!

Så jag och Frank har spenderat några timmar liggandes på sängen, han sover mest och jag passade på att lyssna igenom den första föreläsningen.



Tidigare idag har vi ägnat oss åt tvätt...usch va trist men det måste göras...

Frank åkte lite i sin gåstol oxå, han har fortfarande inte fattat hur man gör för att ta sig runt, men han gillar knapparna som sitter på.



Senare när pappa Daniel kommer hem så ska jag bege mig in i garderoben för att hitta 3 olika "outfits" som jag ska ha imorgon! För imorgon ska jag och Frank vara modeller för en dag! Spännande!

//Annika

Kan själv...

Frank kan själv :-)



//Annika

Nu kan jag lägga upp filmer!!

Nu kan jag äntligen lägga upp filmer på bloggen!

Här kommer ett testfilm. Det är från när vi va på öppna förskolan i torsdags och Frank lekte en massa med sin tunga.



//Annika

Mys i sängen

Jag och Frank myste i sängen (fast Frank var mer intresserad av lampan i taket än att bli fotad)




Mamma fick sig en och annan blöt puss...



... och Frank fick stå ut med en del pussar från sin pusstokiga morsa oxå!



Vi saknar pappa dock, hoppas han har kul på svensexan. Jag tror de är i Norrköping just nu :-)

//Annika

Allt gick bra!

Såklart gick allt jättebra igår! Daniel blev sen från jobbet så vi blev sena till barnvakten Bea med Frank så när vi väl lämnade honom så gick det så fort att jag inte riktigt hann känna efter att jag skulle åka ifrån honom. Sen skyndade vi oss till Stockholm och mötte upp Andreas och Lisa på Djurgården. Vi tog en taxi in till centrum och käkade på en pasta restaurang, det var supergott, men sen hade jag inte ätit sen lunch så jag kunde nästan ätit vad som helst ;-)
Sen tog vi taxi tillbaka ut till Djurgården för att gå till Cirkus och se "We will rock you". Den va superbra och jag blev genast sugen på att gå på fler musikaler!

Daniel och jag i väntan på att showen skulle börja.



Lisa och Andreas



Vi hade riktigt bra platser tycker jag!



Frank hade varit ledsen i ca 1 timme enligt Bea och jag antar att det var för att han saknade att få snutta vid mitt bröst som han gör varje kväll, men han hade inte skrikit sig till sömns iaf, de hade lekt och myst och han somnade av utmattning av alla nya intryck.

Idag blir jag och Frank hemma, känner mig lite seg efter gårdagen, vi kom ju hem ca 2.00 plus att min förkylning inte ger med sig, känns som hela huvudet är fullt med snor. Vi kanske tar en tur till Hemköp senare och köper nåt gott. Pappa Daniel är på svensexa hela dagen så han är nog inte hemma förrän sent i natt .

Frank kör ett pass i gymmet!



//Annika

Lämna bort mitt barn...

Dagen jag inte riktigt vet hur jag ska hantera har kommit...
Daniel och jag ska åka till Stockholm och gå på "We will rock you" med Andreas och Lisa och detta innebär att Frank måste vara hos en barnvakt. Bea har varit så snäll och erbjudit sig och det är jag väldigt tacksam för, för jag tror inte jag kan hitta någon bättre (Bea hjälpte ju mig och Daniel när Frank var 3 dagar när han fick problem med andningen, hon visste precis va man skulle göra), så jag har fullt förtroende för Bea.

Det som känns jobbigt just nu är att lämna ifrån mig honom och inte veta hur han har det varje sekund.
Men lugn gott folk...jag kommer inte bli en sån morsa som måste höra av mig till barnvakten stup i kvarten. Tror att mina såna här funderingar och känslor kommer försvinna när vi lämnat honom. Jag kommer nog inte ha några problem att njuta av kvällen.

Allt kommer säkert gå hur bra som helst, bara min mammahjärna som inte vill vara med riktigt :-))

Just nu sover Frank och jag sitter här och snorar och har ont i huvudet, halsen är oxå lite skrovlig men som jag sagt tidigare...det är inget som dödar mig, bara packa ner näsdukar, nässpray och halstabletter i handväskan sen är jag good to go!

Har inte hunnit fota Frank nåt idag så det fick bli en bild från igår när jag spänt fast Frank i bilstolen när vi skulle åka och hämta pappa på jobbet.



//Annika


Rekordbajs och öppna förskolan

I morse gjorde jag ett misstag...Jag skulle hoppa in en snabbis i duschen och Frank fick ligga kvar i vår säng (bullade upp med gott om kuddar och täcke runt honom så han kom ingenstans) men mitt misstag var att jag inte bytte Franks blöja som var full med nattens kiss. Så när jag duschat klart och kommer in till Frank så har han lagt en MEGA-bajs (vi snackar alltså MYCKET eftersom han hållt sig i över en vecka). Och den stackars blöjan klarade ju inte att hålla kvar det så det var bajs överallt...hela lakanet, leksaken som Frank hade, hela Franks ben, fötter, tår och rygg. Som tur va så hade han inte hunnit få det på fingrarna för då vet jag att det hamnat i munnen (urk).
Och eftersom jag var lite stressad för vi skulle till öppna förskolan så blev det en avspolning i duschen, tur att man har en sån där insats till badbaljan för den va supersmidig att sätta honom i och spola.

Så nu har mamma-Annika lärt sig, byt blöjan FÖRST!

Sen åkte vi och hämtade upp Anna och Tove och stack till öppna förskolan på Vallby, känns nästan som det blivit favvostället nu. Är där varje torsdag i princip.

Här kommer lite bilder!

Pappa var nog riktigt nöjd med klädvalet idag.



Se så stark jag är i nackan nu!



Vi fick även gjort fotavtryck i färg idag!



Frank har börjat leka en del med sin tunga mer, ursött!



Efter öf så tog vi en tur till Hälla och fick köpt gröt till sötnosen så nu ska vi testa det oxå! Spännande!

//Annika

Dejt med mamma-maffian

I morse kände Frank på sig att det skulle bli en rolig dag, redan kl 7 var han pigg och låg och snackade bredvid sin mamma som var mindre pigg. Strax innan kl 10 så gick vi till hemköp för att möta upp två andra mammor, sen plockade vi upp två till på vägen till Anna och dottern Tove. Väl framme så var det redan en massa mammor och bebisar på plats.
Hela golvet var FULLT av bebisar, totalt blev vi 17 mammor och 18 bebisar i Anna och Toves tvåa, så det var minsann fullt! Mamma-maffian hade även växt med tre personer och tre bebisar så nu är vi totalt 20 mammor och 21 bebisar. Jag riktigt njuter när jag får träffa dessa tjejer och de förgyller verkligen min mamma-ledighet. Hade varit grymt ensamt om jag inte haft dem.

Även idag blev det god fika! Anna, jag måste få receptet på din kaka (eller iaf på hallondelen för kladdkaka har man gjort några gånger :-P)

Frank var på strålande humör och charmören fortsatte flörta med allt och alla. Han hade dessutom den coolaste frisyren idag! Allt hår stod rätt upp!



Här kommer en mängd bilder på mammor och bebisar, lite svårt att fånga så många på samma bild. Nästa gång får vi minsann ta ett gruppfoto på både mammor och bebisar när vi är så många. Det skulle vara jättekul att ha!















Frank ville klappa Tove lite på huvudet.



Mamma fick mysa lite med Frank i knät mellan varven.



När det var dax att gå hem så var det någon som var HELT utslagen.



Han sov hela vägen hem i vagnen och både jag och Frank var nöjda med dagen!

Imorgon blir det öppna förskolan på Vallby med sångstund och bebismys. Ska nog försöka göra fotavtryck i färg oxå.

//Annika


Pappa friserar

När man badar med pappa så kan det hända att man blir stylad så här:



//Annika

Far och son busar

Idag har jag och Frank hållt oss hemma, Franks förkylning är bättre men jag har därimot blivit lite snuvig, men det är inget som dödar mig :-P

Nyss kom pappa Daniel hem och då blev det bus i soffan.



Frida och Viktor kom på ett spontanbesök förut oxå, väldigt trevligt! Så lite mamma-snack blev det allt idag.

Sen ringde de från "The Studio" idag efter att min vän Krista tipsat dem om mitt namn så nästa vecka ska jag bli modell för en dag! Och när jag nämnde att jag hade en liten bebis (mest för att kolla att det va ok att han följde med) så sa det att om jag säger till när jag kommer så kommer jag kanske få ta bilder tillsammans med Frank! GULD, tänkte jag!

Nu börjar jag bli riktigt hungrig, dax för käk!

Imorgon blir det fika hos Anna med ca 12 andra mammor! We like!

//Annika

Franks sovstil

Frank är genomförkyld :-( Daniel har fått i uppdrag att köpa med koksaltlösning hem efter jobbet för han kan knappt andas stackarn :-(
Så idag har jag haft en gnällspik här hemma och det har jag förståelse för, hatar ju själv när man är förkyld, men då vet man ju att man ska snyta sig och det gör ju tyvärr inte Frank så han blir superförbannad så fort jag är nära näsan med en handduk...stackars min lille prins...

Men nu har han äntligen somnat och jag hoppas han sover en bra stund så han vilar sig från snuvan...
När jag la ner honom så la jag bara filten över benen och drog igång speldosan, nu när jag kom in så låg han såhär:



Notera handen som håller i speldosan :-)
Han har faktiskt lyckats dra igång speldosan en gång på natten och jag flög upp ur sängen, mammas lille busunge.

Själv känner jag mig mycket bättre i rygg/nacke idag. Har en öm punkt kvar men jag känner mig mycket mer rörlig och orkar lyfta mer igen!

//Annika

Potatis - Check!

Min pojk börjar bli så stor!!

Nu var det dax för vår sötnos att få smaka på riktig mat. På menyn stod det potatis utblandat med bröstmjölk.

Förberedelserna är i full gång.



En förväntansfull kille börjar smaska på sin haklapp medan mamma fixar krubbet.



Här kommer potatisen!



Mums sa Frank och åt två extra teskedar (totalt tre käkade han). Både jag och Daniel trodde han skulle spotta ut allt pga konsistensen men ack så fel vi fick. Kul att vi har en matglad kille (än så länge)!!



"Tack för potatisen mamma men nu vill jag ha mjölk!"



//Annika


Min kropp är förbrukad

Vaknade i morse med den värsta ryggvärken någonsin. Sitter mellan skuldrorna och går upp i nacken och jag känner mig helt handikappad. Har ingen ork till någonting, orkar knappt lyfta Frank :-(( Är alldeles stel i axeln oxå efter att ha legat med armen uppåt mellan kl 4 och 7 när jag hade Frank bredvid mig (ammade honom av och till).

Hade tänkt att han skulle få börja med smakis idag men jag har så ont att jag helt enkelt inte orkar. Borde städa här hemma oxå men jag antar att det oxå får vänta.
Och som ni kanske förstår så blev det ingen klippning på stan och ingen egentid...jag som verkligen behövde det :-( klippningen alltså!

Suck...

Förövrigt har vi en riktig snackis här hemma, Frank babblar nästan konstant och både jag och Daniel njuter!

Vår sötnos!



//Annika

Ett sista försök

Jag vill ge upp men ändå inte, vill ju att Frank ska ta napp men mitt tålamod börjar ta slut...men idag blev det ett nytt försök med en ny sorts napp. En bambino men Frank tyckte inte om denna heller :-(
Han tog den själv i handen och jag tänkte att nu kommer han stoppa in den själv, men icke! Eller rättare sagt, den åkte in i munnen men på fel håll :-S

Det började bra...



...men ack så fel det blev...



Annars har vi mest softat här hemma. Jag känner mig fortfarande väldigt sliten och kom på för en stund sen att det är fredag idag ju! Så det ska bli skönt med helg och att Daniel är hemma.
Imorgon ska jag nog ner till stan och klippa mig oxå (egentid!!!), det va ett tag sen sist (läs: gravid i v. 36) och nu är det så slitet att jag knappt kan borsta det, something has to be done!

//Annika

Pappa upp i dagen!

Star Wars, Coca Cola och Tv-spel...behöver jag nämna att Daniel är stolt?!



Det är inte jag... fast kepsen är söt, tycker Frank ser ut som en lokförare i den :-)

//Annika


Frank "aka" tjejtjusaren

Idag blev det öppna förskolan på Vallby igen.

Frank redo för biltur i sin Star Wars kepa.



Vi hade ju gjort gipsavtryck på Franks hand och fot förra veckan och nu hade de torkat och det blev jättefint!
Och under sångstunden idag va vi måååånga bebisar, jättekul verkligen! Alla hade inte ens kommit när jag tog denna bilden, hela cirkeln var full när vi började sjunga.



Tjejtjusaren Frank hittade en ny tjej denna gången. Alice heter hon och de låg länge och tittade på varandra och höll handen!



Sen busade Frank lite i gymmet och sen åkte vi hem igen.



//Annika


Frank testar nytt!

Efter tips på tråden på familjeliv så har Frank idag fått testa sin hoppgunga. Tror han gillade den men han va lite för kort än så länge. Vi tyckte det såg så obekvämt ut för armarna så han får växa lite till tror jag.



Sen så passade vi på att ta en tripp till Aros Baby och köpte en barnstol och en gåstol.

Även i gåstolen va Frankisen alldeles för kort :-(



Nya barnstolen blev en tripp trapp.



Mammas kille börjar bli så stor...

//Annika

Annikas och Franks vilodag

Det känns som allt bara gått i ett och i och med helgens händelser så har jag inte hunnit vila någonting på många dagar så idag hade Frank och jag ingenting inbokat. Vi softade länge i sängen i morse, tror vi klev upp vid 8.30 (det är länge när det gäller Frank) och sen tog Frank ett dop i baljan.
Kl 12.30 så begav vi oss ut på prommis och Frank låg vaken och pillade med sin leksak större delen av tiden.



Efter att ha åkt lite i bärselen oxå så vägrade Frank att ligga ner i vagnen, han bara tutade och eftersom min lilla gulleklump numera väger 7,5 kg så orkade jag inte bära honom mer i selen så jag fick improvisera lite.

Tada! Frank sitter upp i sin insats.



Han tyckte det va superkul för nu såg man så mycket mer och han nådde till kossan som hängde en bit upp så den höll han på att käka upp.

Vi svängde förbi hemköp på vägen hem för att hämta ut ett paket från Libero och då tröttnade Frank helt på att vara ute, men jag är stolt över honom ändå. Vi promenerade i 1,5 timme och han var vaken hela tiden och det va de sista 10 minutrarna som han tröttnade.

Väl hemma så åt han lite och nu sover han som en klubbad säl.



//Annika

Storebror softar

Måste lägga ut denna sköna bilden på en VÄLDIGT avslappnad storebrorsa. Jag bara älskar hur han ligger!
Magen uppåt och ena bakbenet upp på min datorbricka. Molle, we love you!!!



//Annika

He did it!

Min underbara son har rullat för första gången idag! Från mage till rygg, och jag lyckades fånga ALLT på film! Men eftersom jag är så himla okunnig på bloggar så har jag ingen aning om hur jag ska kunna lägga upp den här.
Som tur var så rullade han en gång till efteråt och då fotade jag så ni får ett fotokollage istället!

Idag är jag en stolt mor!



Vi har även varit på BVC idag igen för att träffa vår föräldragrupp som vi träffade under graviditeten. Himla kul att få se vilka som låg därinne i magarna. Efter en stund somnade Frank och sov sedan hela vägen hem igen.



Imorgon är Frank och Annikas vilodag...känner att jag behöver en sån dag...hoppas bara Frank känner detsamma :-)

Nu säger Frank god natt!



//Annika

BVC och Mammafika

Efter att ha skjutsat syrran till tåget så åkte jag och Frank till BVC. Vi pratade smakisar och gröt och hur det går med Frank. Sen blev det invägning och mätning. Vår "lille" kille väger 7540g och är 65,5cm lång så det är inte konstigt att jag har ständigt ont i ryggen och att hans kläder i storlek 62 känns små.

Sen skyndade vi oss hem för 45 minuter senare så började det komma mammor och bebisar. Vi fick så mycket fika över från namnkalaset att jag bjudit över alla fikasugna mammor för att hjälpa mig käka upp det. Tror vi blev runt 10 st och de sista gick hem vid 15.30 så vi hade supertrevligt!

Här kommer en hel radda med bilder från idag!

Lekfilten



Elin fick hålla Frank medan jag plockade fram fikan.



Fr. v. Anna-Lena, Malin, Frida



Fr. v. Elin, Anna, Malin



Birk och Nemo dök oxå upp! Såååå söta!



Sam och Frank brottades lite i gymmet.



Sen låg Frank och flörtade lite med Tove i gymmet oxå, tror han låg och flexade sina muskler ;-)



Nu på kvällen har Frank varit suuuuper grinig och han somnade äntligen för natten så nu ska jag slappa lite framför dumburken.

//Annika


Namnkalas

Då va helgen över och Franks namnkalas förbi. Allt blev otroligt lyckat och vi kunde faktiskt ha 35 gäster hemma hos oss...(fast det var på bristningsgränsen). Andreas som agerade officiant gjorde ett strålande jobb och båda jag och Daniel var supernöjda! Är bara lite besviken på mig själv att jag inte tog fler kort bara, men det fanns ju andra som tog så jag får tigga av dem...så det kanske kommer fler kort framöver. SKulle velat haft en fin bild på mig, Daniel och Frank när vi va finklädda...men men...

Allt jag bakat gick hem hos gästerna, speciellt morotskakan som jag fick mycket beröm för, jättekul!

Här är vi som skötte ceremonin, Daniel (med sin kusse Daniel, som slank in i bilden), jag, min syster med Frank och Andreas.



Jag och min fiiiiiina syster!



Mina bakverk, tyvärr tog jag ingen bild på smörgåstårtorna eller de vanliga tårtorna :-(



Frank blev trött under ceremonin och somnade hos Therese efteråt.



Tack alla som kom och förgyllde Franks dag! Det blev en dag vi kommer minnas länge!

//Annika


Dagens enda bild

Bara en bild har jag tagit idag...har inte hunnit ta fler helt enkelt. Denna dagen har gått i ett ända tills nu (kl 22.21) har precis bakat klart det som jag skulle göra idag inför morgondagen.
Vi har även städat det sista och börjat få gäster, de kom vid kl 15 och vi har haft väldigt trevligt! Frank har fått umgås med sin farfar, farmor, farbror och sina 2 fastrar. Men kl 19.30 va han dötrött (brukar orka vara vaken till 20.30) så efter ett snabbt dopp i badbaljan och matning så somnade han.

Morgondagen blir spännande, äntligen dax för namnkalaset som jag bakat till i 5 dagar, ca 35 gäster och massa kul! Frank kommer nog få vandra från famn till famn imorgon skulle jag tro ;-)

Dagens enda bild, tog den nyss på en sovande Frank.



//Annika

Öppna förskolan och bakdag nr 4

9.45 satte sig Frank och jag i bilen och styrde kosan mot öppna förskolan i Vallby. Mammorna Ulrika, Anna, Pernilla och Susanne var redan där med sina små. 10.30 blev det sångstund, supermysigt och några av sångerna börjar fastna, eller rättare sagt så vill jag tro det för jag sjunger med när vi är där men väl hemma så är allt som bortblåst. Kommer bara ihåg de allra simplaste :-P men men, jag ska ju mammaledig ett tag till så jag borde väl hinna lära mig ;-)

Sen skyller jag på ammningshjärna idag för när vi hade sångstund och alla söta bebisar låg så fint på en filt så skulle jag fota och tror ni inte att min trög-hjärna hade glömt minneskortet hemma så tyvärr blev det inga bilder från öf idag :-(

Efter sång stunden dök även Sanna upp med sina pojkar Birk och Nemo, så himla söta, bara 6 veckor gamla. Medan Frank roade sig i ett babygym så fick jag nöjet att hålla i Birk (tror jag det va) och guuuuud så liten han va. Enligt Sanna så vägde han strax över 4 kg och jag kan bara inte föreställa mig att Frank har varit mindre...känns nästan sorgligt att tiden gått så fort att man nästan glömt när han va så pyttig.

Vid 13-tiden så drog vi oss hemmåt igen, dax för mamma att baka lite till...puh...

Frank låg och myste på en filt på golvet och flörtade med sin spegelbild.





En smygtitt på va jag bakar...

//Annika

Massa bus

I morse hade vi en morgonpigg gosse här...kl 6 ville Frank inte sova mer. Så då klev vi upp och satt i soffan en stund och snackade och lekte med Franks tår.



Sen insåg jag att Frank, han är inte dum han, han förstår redan hur det funkar med en laptop. Han satt och stirrade så fasligt på skärmen att jag beslutade att stänga den och då gjorde han så här:



Han visste precis att man skulle öppna den såhär!! Den lille rackarn!

Sen blev det en del bus och vid kl 9 så va Frank slutkörd och somnade i sin säng och sög så himla sött på sin tumme (vi har typ gett upp på napp, han får typ kväljningar när vi försöker, så tummen får det bli).



Senare blev det mer bus.



Och Frank körde sin bil idag oxå.




Imorgon ska vi åka och träffa Franks kompisar på Vallby öppna förskola. Ser fram emot lite mamma-tjöt med mamma-maffian.

//Annika

Bus Frankisen

Måste bjuda på denna underbara bild på Frank när jag ammar honom. Ibland när han börjar bli mätt så börjar han löjla sig och ler stort mot mig och jag lyckades fånga det på bild. Han är så himla underbar min lilla bus Frankis.



//Annika

RSS 2.0