Kalsongerna är på!

Bara två olyckor idag...och kiss i toaletten 3 ggr!


Bus framför spegeln

Vi busade en stund framför spegeln idag.


Inviger nya overallen och vinterkängorna

Det hade kommit lite mer snö under natten så idag fick Frank ha sin nya fina overall och sina nya vinterkängor till dagis. Var lite tveksam mot färgen när jag stod på Ullared i höstas men nu tycker jag den är jättefin!
Skorna är storlek 29 (!!) men de är nog rätt små i storleken för de ser inte så stora ut på honom (han har storlek 25 annars).
Han är redo för en snöig vinter!


Bebisdag på ÖF

Nu var det Amandas tur att göra hand och fotavtryck i gips på Vallby ÖF. Vill ju ha på båda barnen såklart!

Sen stannade vi på sångstunden och Amanda tyckte väl det var lagom roligt, lite gnäll och lite leenden.
Den sista sången gillade hon bäst (precis som sin bror när han var mindre) då fröknarna står med ett skirt tyg över barnen och sjunger om vinden.


En början!

En liten fröken som börjat att röra på sig i babygymmet, undrar om hon kommer vilja rulla mer än vad hennes bror gjorde ;)


SPRUTA!! :(

Idag var det dax för lillfia att få sin första vaccination :(

Vi var på BVC kl 10.45 och först blev det vägning och mätning. Vågen visade 5565g (+705g sen sist) och mätningen visade 60cm (+3,5cm sen sist) och huvudmåttet låg på 39cm (+0,8cm sen sist). Så hon växer bra vår lilla fröken och ligger precis under genomsnittskurvorna.

Sen var det dax för dessa dumma sprutor (verkligen ett ont måste), Amanda fick lite sockerlösning innan och det tyckte hon var supermumsigt men sen när hon blev stucken så blev hon jätteledsen, men det gick över hyfsat fort. Vår duktiga tjej!

Så nu har hon ett litet plåster på varje lår och vi tempar vid blöjbyten ifall hon fått feber, men än så länge inget! Håll tummarna för att hon slipper!


ÖF

Hela familjen gick till Odensvi ÖF på eftermiddagen idag. Frank röjde med Felix...som vanligt ;)


Bus

Vi busar vid frukostbordet!


Tjuven

Någon gick och tjuvade mina glasögon i söndagsmorse när jag sov...
Men jag tycker nästan att han passar i dem! De ser nästan inte ens stora ut på honom...betyder det att jag har ett lika brett huvud som en 2,5 åring?!?


Vår stora tjej

Vår stora tjej blev faktiskt 3 månader igår och det känns nästan overkligt hur fort tiden går...

Men nu bjuder hon på många leenden och höga glädjetjut! Hon gillar bäst när man har henne sittandes, ligga ner är ju dötrist, men babygymmet funkar en stund.

Navelbråcket har gått tillbaka och ser jättefint ut nu :) och håret på huvudet börjar sakta men säkert gå mot blont...

Hon är ett stort fan av sin bror redan, sitter hon i babysittern och han yr runt omkring henne så släpper hon honom inte med blicken.
Ligga på mage är ingen hit men vi tränar så gott det går.

Lite smått och gott om vår prinsessa!


Blogga ikapp

Känns som jag hela tiden ligger någon dag el. två efter i mitt bloggande...suck...ska försöka blogga ikapp...
 
Söndagen fick jag sovmorgon efter en natt/morgon av mkt amning. Men runt 10 tiden fick jag ett sms från Sara där hon skrev att Felix ville leka med Frank i skogen. Ett sånt erbjudande kunde vi ju inte tacka nej till så vi slängde på oss kläder och jag och barnen begav oss ut i skogen för att leka med familjen Lindeborg/Englund.
 
Frank och Felix sprang runt i skogen så de blev alldeles genomsvett och de hade verkligen jättekul! Pappa Micke sprang och jagade och busade med dem, även mamma Sara kutade runt en del.
 
 
 
 
 
 
Efter en stund blev vi hembjudna på god lunch hemma hos Felix, Frank blev jätteglad för då kunde de ju leka vidare! När vi väl skulle gå hem sen var han mindre glad...
 
Väl hemma så insåg jag att vi behövde handla lite saker så jag stack iväg en sväng och när jag kom tillbaka så hade båda barnen däckat i soffan. Så sött!
 
 
 
 
//Annika

En spontantrip...

...till Stockholm!
 
Vi bestämde oss på fredagkväll att vi skulle åka till Stockholm på lördagmorgon. Frank tycker ju det är kul med tåg så vi tog det dit och shit va människor som skulle med. Vi fick stå hela vägen dit, förutom Frank som satt i ett fönster och sjöng hela vägen dit :-)
 
Väl där gick vi lite i gamla stan och Daniel skulle såklart besöka sci-fi bokhandeln sen lunchade vi med Jim och Marie, verkligen jättetrevligt!
 
Sen blev det lite affärer och sen hemresa. Frank skötte sig exemplariskt hela dagen och gnällde inte en enda gång om att sitta utan stod snällt på brädan överallt. Han höll sig t.o.m vaken hela tågresan hem men väl i bilen så somnade han innan vi hann hem. Amanda skötte sig oxå, sov nästan genom hela dagen så hon var väldigt problemfri förutom 2 (!!) st bajsblöjor på tåget hem.
 
På tåget till Stockholm
 
Min prins på tåget
 
Far och son tittar ut
 
Frank fick special plats i ett fönster (det var smockat med folk).
 
//Annika
 
 

Fredagen

I fredags gick vi hem till Emma, Tuva, Siri och Eriks hus för lite lek, bus och pyssel.
 
Barnen lekte hur bra som helst och vi hade mysigt som vanligt.
 
Picknick på golvet!
 
 
 
Grabbarna kör monstertruck!
 
Aaaaaaaaaa....
 
.....Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!
 
Siri tyckte väldigt mycket om Amanda och satt länge och pratade med henne, och skyddade henne även från de andra barnen, sååååå sött!
 
Vi försöker ju vänja bort Frank från att sova på dagen och efter besöket hos Emma och gänget så gick vi hem och myste lite i soffan jag och Frank (Amanda sov på balkongen) och efter en stund så blev Frank väldigt tyst när han satt och lutade sig mot mig... då hade han somnat...min lilla fis...det är inte lätt när man leker i 110, och sen hem och sitter lugnt, att då inte somna...Han fick sova 30 min sen tog det 45 min för mig att väcka honom, hehehe...
 
//Annika
 
 

En glad och en sur

En morgonpigg och snackig tjej och en kille som inte vill vara med på film :)
God morgon världen!


1000!!!

Av en slump så såg jag häromdagen att jag började närma mig 1000 inlägg! Och sist jag bloggade så kollade jag igen och då blev det inlägget nr 999, vilket betyder att detta är inlägg 1000!!
Vem kunde någonsin tro att jag skulle orka hålla på såhär länge, inte min pappa i alla fall ;-P men han är nog rätt nöjd med att jag gjort det!
 
Bild efter förra inlägget, nr 999
 
Så för att fira detta så har jag bestämt mig för att sätta lösenord på bloggen, för på sistone så har jag fått en massa spam och vissa dagar så har jag haft över 300 sidvisningar!!! Jag fattar ingenting, eftersom denna bloggen skulle vara för min närmsta släkt och vänner (ca 12-15 trogna läsare) så känner jag att jag vill låsa den.
Så om du vill fortsätta följa vår vardag så maila till [email protected] och motivera för mig varför just du ska få lösenordet (ni som är min släkt och närmsta vänner räcker att ni mailar så får ni lösenordet).
Jag låser bloggen om 1 vecka, alltså torsdagen den 29/11.
 
Mina gullfisar! Det spelar väl ingen roll att man är 2,5 år, man kan ändå hänga med syrran i babygymmet!
 
Puss på dig systeryster!
 
//Annika
 
 

Min nya kompis!

Idag plingade mobilen, ett paket fanns att hämta ut till mig. Min nya kompis hade anlänt!
En Husqvarna Viking Tribute 140M har flyttat in hos oss så nu ska här sys nya gardiner till Frank, sängkläder till Amanda och en hel drös med mössor till hela familjen! Jihooo!!
Tack snälla mamma och pappa som finansierad detta åt mig! Det kanske blir en mössa var till er oxå, vem vet ;)


Sleeping children...

...våra små sötnosar sover, mitt hjärta svämmar över av kärlek!


Lycka för en liten pojk!

Det var en minst sagt lycklig pojk som kom hem från capoeira träning med pappa idag. På vägen hem hade de stannat på spicy hot och där hade Frank fått träffa en livs levande poliskvinna, eller "polismamma" som han så fint kallade henne. De hade pratat lite och Frank hade ju såklart berättat att just idag hade han sin poliströja under jackan.
Den väldigt gulliga poliskvinnan hade sedan gett Frank en fin present att sätta på mössan! Vi får väl se om den talar sanning ;)


Suck...

Så här kan man se ut när storebror fått en röd paprikabit att tugga på och bestämt sig för att klättra över lillasyster i babysittern samtidigt som han dreglat massa röd sörja...suck, suck...dubbelsuck...


Kalas!

Tina fyllde 28 år och självklart var vi där för att fira henne (hon bjuder alltid på massa godsaker så vi kan ju inte låta bli).
Amanda hade på sig min favvo klänning från "newbie" som hon äntligen kan ha nu och gissa om jag blev glad när mormor överraskade med att sticka en tröja som passade perfekt till. Min fiiiina flicka!
Blev tyvärr ingen bild på min fiiiina prins för han var inte lätt att fånga på bild (han har tröttnat på sin fotande mamma så han tittar alltid bort eller springer iväg när jag vill fota honom :( ...).


Hmm...

Jag la ut denna bilden på instagram igår och varje gång jag tittar på den så tycker jag mig se min egen far...är hon lite lik sin morfar eller är jag ute och cyklar?! Annars tycker jag hon är lik Daniel men inte just på denna bilden...hmm...


Fredag = två barn hela dagen = ÖF!

Vi brukar ju åka till Vallby ÖF men just denna veckan håller de på att flytta till nybyggda lokaler så vi valde att åka till Viksäng ÖF istället och där har vi inte varit på säkert över 2 år. Och idag frågade jag mig varför, för det var ju jättemysigt. Sångstunden var bra med många sånger som Frank kunde (han sjunger visserligen inte ännu på ÖF utan sitter mest och iaktar och suger på ett finger).
Amanda sov en bra stund när vi kom så jag och Frank kunde pussla och han lekte med bilarna och tågen med Felix.
 
Min lilla filur
 
Mums...macka med "hinka"
 
Kompisarna Tove, Felix och Lexie
 
Sleeping beauty
 
Det stora parkeringshuset var poppis!
 
Vaken! Och supergo!
 
Mammas hjärta!
 
 
//Annika

På väg upp

Vi går i trappan och snackar!


Lets get KLADDIGA!

Idag fick Frank prova fingerfärg hemma för första gången (han har testat på dagis innan). Han var lite försiktig till en början och använde endast pekfingret men sen gick han loss helt och kladdade härligt! Det blev några riktigt fina konstverk och även lite "living art" när han beslutade sig för att måla sina armar ;-)
 
 
 
 
 
 
 
Lite senare hade han klätt ut sig med en hatt (egentligen är det en korg till hans tyggrönsaker) och sina solglajjor och jag tyckte han var så söt så jag sa till honom att titta in i kameran så jag kunde ta en fin bild. Men det passade inte lilla herrn, jag möttes av gap och skrik, "DU INTE TA KORT MAMMA!!!" Gud va underbart med trots och temperament i en liten go förpackning...suck...
 
 
 
 
 
//Annika

Plask och skvätt

Tänk att vattenpölar kan vara så kul :)


Lekparken

Lekparkshäng efter dagis! (Ps jag köpte mössan till Daniel men Frank förhandlade till sig den, och med "förhandla" menar jag låg på golvet och skrek när Daniel tagit mössan till jobbet, så dagen efter var den hans...)


Långhårig

Vår prins har blivit långhårig (vi har helt enkelt inte kommit till skott med klippningen) och nu blir det nog till att vänta till innan jul (det är ju faktiskt inte så långt kvar). Så idag när han stod bredvid mig och grejade så tyckte jag mig ana lite självfall i håret!! Eller har jag fel?
Vi kommer ju snart att snagga honom igen (tycker han är finast i kort hår) men efter dagens upptäckt så hoppas jag innerligt att lillasyster kanske också fått lite av mammas självfall! :)


IKEA

Girlsen tog en tur till Ikea. Varför blir det alltid mer handlat än man tänkt när man är där?!

Amanda sov mest i babybjörn och missade hela butiken, tur var väl det annars skulle hon säkert shoppat ännu mer :-P

Damm you Kamprad och din smarta affärsidé!!!


God morgon!

Kan man få en bättre start på dagen än när man får gosa med dessa två sötnosar! Mamma älskar er!


Längtar!

Längtar förväntansfullt efter vintern! Idag kom grannen och ringde på och frågade om vi ville ha ett par hockeyrör till Frank. Yes, please! Nu längtar jag tills han och jag står på isen! Måste bara slipa dem först.


Jättemega...

...förkyld :(


Dagens fynd!

Nya gardiner! Fick dessutom 20% rabatt för de var de sista setet! Jippi!


Hela familjen!

Hela lilla familjen Mikaelsson/Adielsson


Liten tur!

Vi hoppade in i bilen allihop och åkte till Åsby för lite lunch och shopping.
Frank var bra trött på sin fotograferande mamma när jag tog bilden.


Farsdag

Grattis på farsdag pappa Daniel önskar Frank och Amanda <3


Hmm...

Amanda är lite...skeptisk... ;)


Wiiiiiii

Frank är så duktig och vågar åka den långa rutschkanan!


Barnasinnet kvar

Undrar just vem som gillar Leos Lekland bäst ;-)


Besök från norr

Farfar och Annika har varit på besök i helgen, alltid lika trevligt och Frank har minst sagt älskat uppmärksamheten.
Jim och Marie var oxå förbi en sväng på lördagen för att hälsa på lilla Amanda. Och Frank såklart! :-)
 
Idag har vi varit på Leos Lekland och Frank fick springa av sig ordentligt :-)
 
Lite bilder från helgen...
 
Lillskruttan trivs bäst när hon får sitta i soffan och kika på vad vi andra gör.
 
Mys hos farfar
 
Frank parkerar bilar på Annika
 
Amanda hänger med farfar på Leos Lekland
 
Annika och Frank bygger lego
 
Det ska bli ett hus
 
Bygga, bygga, bygga
 
Snart klart!
 
"Du inte ta kort MAMMA!!"
 
Grabbarna klättrar
 
Wiiiiiii...åker ner!
 

Mina fina!
 
Mama and Amanda
 
Amanda inviger sin "nya" babybjörn (budade hem den på Tradera för ett mycket bra pris)
 
Frank glider ner...
 
AIRHOCKEY!! Me love!
 
 
 
Grattis på farsdag älskling! En bättre pappa till mina barn kan jag inte tänka mig!
 
Frank vågade t.o.m kram lejonet Leo, det trodde jag inte!
 
Tror Daniel tyckte detta var minst lika kul som Frank.
 
 
//Annika

Världens snällaste flicka!

Idag har vi passat lilla söta Leoni från klockan 8 till 16. Och det gick hur bra som helst. Snällare liten tös får man ju leta efter!
Mellan 9.15 och 11.45 hade jag fina mammorna Anna och Frida här och hjälpte mig med alla barnen, vi hade totalt 7 st att se efter ;)
Sen kom Daniel hem runt 12 och barnen fick lunch och sov sedan (inte Amanda för hon somnade när de andra barnen klev upp). Sen lekte vi en stund till sen kom Bea och hämtade den lilla sötnosen.
Så totalt var jag ensam med alla tre barnen ca 1,5 timme och det var rätt stressande när Frank trotsade och grät i soffan, Amanda var hungrig och ville äta (fick amma ståendes) och samtidigt ha lite koll på Leoni så hon inte stoppade nåt i munnen.
En sak är i alla fall säker, att om Frank och Amanda ska ha ett syskon till så måste de bli lite äldre först ;)


Duktig storebror

Frank: "- Mamma, mamma...jag knäppa! Jag knäppa Amanda!"

Sen gick han fram till babysittern och spände fast syrran.

Duktig kille som ser till att syrran inte ramlar ur! Ordning och reda minsann!


Mammas hjälpreda

Mamma: "- Frank, vill du hjälpa mig att duka?"
Frank: "- Jaaaaa!"

Han tömde lådan och de var bara han och jag som skulle äta ;)

Sa till honom sen att nu får du lägga tillbaka det i lådan igen, och då la han tillbaka alltihop, tydligen skulle vi äta med fingrarna istället ;)

Efter en stund så plockade jag fram bestick till oss igen när Frank inte såg...men då kom han efter en stund och sa "oj, glömde " och så tog han de jag lagt fram och la tillbaka i lådan.

Han är för rolig min prins!


Amanda leker med kompisarna

Vi blev hembjudna till Frida och Klara idag på lite bebismys medans de stora barnen var på dagis.
 
Amanda lekte lite på en filt med sina vänner.
 
Fr.v Klara (född juli), Amanda (född augusti), Stella (född september) och Elliot (född oktober).
 
 
 
 
//Annika

Hmmmm...

Vad är det med småpojkar och maskiner/fordon?!

Spännande är det i alla fall. De bygger ju hus precis utanför oss så Frank har första parkett till alla dessa roliga saker!


Mamma och bebismys

Idag har jag och Amanda myst när Frank varit på dagis, vi har jollrat och snackat om det mesta. Hon har bjudit sin mamma på många leenden :)

Hon har dessutom förstått att de där viftande lemmarna faktiskt tillhör henne och att hon kan styra dem, och har därmed styrt dem rakt in i munnen, till mammas förtret (en napp kan man plocka bort, en tumme går inte riktigt att göra detsamma med)...


Minitomte

Har man nare så är det skönt med lite salva på! :)


Mamma drunknar...

...i dessa vackra blå ögon! <3


Vart är 9 och 15?

Detta är det senaste...han ska vara med i köket och hälla vatten till förbannelse...kan ju säga att mitt golv är rätt så blött nu för tiden ;) och räkna, räkna, räkna gör han också, sötfisen!


5 november = 2,5 år!

Ojojoj, idag är det exakt ett halvår tills prinsen blir 3 år. Vart tar tiden vägen?!?!
Både jag och Daniel tycker att det känns som vi alltid har haft vår fina son, för nu har man verkligen glömt det liv man hade innan man skaffade barn. Va trist och tomt livet måste ha varit, Frank förgyller våra liv var dag med sin charm och sin livsglädje!
 
Frank - mamma, pappa och syster älskar dig!
 
Här var han inte gammal, ca 3-4 månader...
 
 
Och nu är han så här stor!
 
 
Min lilla tokunge hade en väldigt skön sovstil ikväll, eller ska jag kanske säga oskön... (efter han fotograferats så la jag honom självklart till rätta, det hoppas jag alla förstod)
 
 
 
//Annika

Söndagströtta...

Mina fina var lite trötta!


Grrrrrrrr...

En tiger gjorde oss sällskap på lunchen idag :)


En hel natt...

...sov hon!!!
 
Efter att ha gråtit större delen av kvällen (helt underbart när Daniel är iväg och spelar rollspel) så somnade hon vid kl 23 och då slocknade jag ganska snabbt också. Sen vaknar jag av att Frank gnäller efter sin napp, Daniel går dit och jag tittar på klockan, den är 6!!! OMG!!! Inte konstigt att jag har ont i brösten för de är sprängfyllda för hon har verkligen sovit HELA natten! Jag var tvungen att gå upp och pumpa ena (fick ut hela 140ml) och sparade det andra för 30 minuter senare så vaknade hon och åt som en dåre... :-)
 
Man kan ju alltid hoppas på att hon ändrat beteende men jag tvivlar på det, detta var nog bara en tillfällighet. Men det duger för mig för nu känner jag mig väldigt utvilad!
 
TACK AMANDA!
 
Bilden är från igår, min lilla sessa va så fin i sin klänning och söta kofta.
 
 
//Annika

Fredagsmys...

...en förväntansfull kille som väntar på något gott!!


Äntligen!!!

Så kom den! Min älskade ring jag beställt för nästa 3 veckor sen. Den är jättefin och jag är jättenöjd! Nu kan jag ha båda mina barn på fingret!
Och pga försening i leveransen (jag mailade och undrade när den skulle komma när det gått 2,5 vecka) så skickade de med en extra liten gåva. Ett jättefint armband. Väldigt gulligt tyckte jag. Så här får de lite bra "word of mouth", företaget heter Saga of Sweden.


Pyssel i Felix hus

Till Franks förtjusning blev vi inbjudna på pyssel hos Sara och Felix idag.
Fast Frank var inte speciellt intresserad av att pyssla och ville helst leka med Felix leksaker :)
Amanda sov praktiskt taget igenom hela besöket, på slutet fick jag nästan väcka henne för att det inte skulle bli matningskaos på vägen hem :)
När vi gick hem åkte Frank lite snålskjuts på Viktors vagn, han har gjort det några gånger nu och han tycker det är jättekul!
(Ps om ni undrar varför grabbarna inte har tröjor på sig så är det för att de kladdade med fingerfärg innan, dock inte Frank som bara målade lite med tusch.)


Lek och bus

Grabbarna jagar "troll", dessa underbara mammor går verkligen "all in" i lekparken! I love it, och det gör även grabbarna!!


Vår sångfågel

Frank har börjat sjunga en massa här hemma, jag riktigt njuter! Han är så duktig! Känner ni igen sångerna?!


Hem till Lisa och läkarundersökning på BVC

Vi var bjudna hem till Lisa och Boman idag på mammafika, och vi blev rejält bortskämda.
Vi fick mumsig smörgåstårta och gott lättöl till! (Lisas man Raimos öl, måste nog köpa hem för det smakade mycket bra!).
Amanda fick sprattla lite på en filt med sina vänner.
Fr.v. Boman, Klara, Alice, Amanda och Elliot.

Efter fikan så gick jag och Amanda till BVC för läkarundersökning. Läkaren klämde och kände på henne och allt såg bra ut. Jag frågade om hennes utstående navel och fick bekräftat att det var ett navelbråck och att man inte gör något åt sånt förrän tidigast i tonåren och då ur skönhetssynpunkt. Så vi får väl se vad Amanda vill göra när hon blir äldre :)

Sen vägdes och mättes hon oxå. Trodde hon hade passerat 5 kg men inte riktigt ännu, 4860g visade vågen och måttet låg på 56cm.


STOR!

Gungade på gungan för stora barn häromdagen! (5 sekunder efter bilden togs så ramlade han av :( men jag hann fånga honom i luften...typ...)


Älskade ungar!

Mina gosegrisar!


RSS 2.0