Kärlek!

Mitt hjärta spricker av kärlek till mina barn, tänk att jag skulle få bli mamma till såna underverk! 


Ladda batteriet

Anders och Amanda samlar ny energi. Kan man ha det bättre? :)


Fredagsmys

Anders myser med sina syskonbarn!


Erikslund

Efter BVC blev det en tur till Erikslund eftersom vädret var skit...lite shopping och lunch på IKEA.
Frank åt jätteduktigt och fick en glass efter maten.


BVC

BVC idag igen! Denna gången följde Frank och Anders med. De stannade i väntrummet och lekte medan jag och Amanda gick in.

Lilla fröken ökar fortfarande stadigt och idag visade vågen 3540g (3110g förra veckan), så hon är minsann matglad! Fick en kurva utskriven och den går nästan rakt upp :) hon börjar närma sig genomsnittslinjen :)
Sen hade hon vuxit 1,5cm till 51,5cm och huvudomfånget är 35,7cm.

Efter besöket passade vi på att mäta Frank. Vår väldigt ståtliga son är just nu 95,5cm lång! Vi närmar oss 1 meter ;)


Mamma...

...tycker att jag är väldigt söt! <3 <3 <3


Syskonkärlek

Frank är så fin och snäll mot sin lillasyster, han vill bara pussa och krama henne...och ligga nära och gosa!


Spännande!!!

Vad är det som fångat intresset hos tre tvååringar? Jo, en stor gräsklippare! Det är mycket som ska utforskas när man är liten <3


Regn och rusk

Tänk att det kan vara så kul med vatten!

Innan vi gick ut så frågade Daniel om Frank verkligen behövde regnbyxor (vi skulle bara gå till Hemköp) och jag sa jepp, det är nog bäst att ta dem.

Och tur var väl det för jag tror inte han missade en enda pöl! :)


Looki looki!

Kolla, kolla! Min dotter har rött hår! Yay! :)


ÖF

Tog med båda barnen till Vallby ÖF idag! Det var premiär på ÖF för Mandis. Frank vägrade vara med på sångstunden för det fanns ju en massa spännande nya leksaker att leka med. Amanda hängde en stund med lilla Klara (Fridas dotter) och Siris (Emmas dotter) docka. Väl hemma så slocknade Frank på fem sekunder och jag och Amanda hängde i soffan. Vi var rätt trötta vi oxå...


Puh...

Efter att ha gråtit i stort sett hela kvällen så har Amanda äntligen somnat på mig...det är jobbigt att vara lite förkyld när man är liten tjej...


BVC

Lilla prinsessan och jag gick till BVC idag, dax för invägning igen! Jag var minst sagt spänd för vad vågen skulle visa. Men med tanke på hur mycket hon ammat de senaste dagarna så var det tvunget till att ligga på plus tänkte jag.

Så upp med lilla damen på vågen, och tro det eller ej, så visade vågen faktiskt så mycket som 3110g (2720g i onsdags). Både jag och BVC sköterskan blev lite chockade, snart väger hon ju som en normalstor bebis!! Nu börjar nästan misstänka att jag har grädde blandat med tillväxthormoner i tuttarna! ;) Min lilla tjej blir så stor! Hennes kurva såg minst sagt lite roligt ut, den riktigt skjuter i höjden :)


Full fart framåt!

Klockan 13.30 var det dax att hämta prinsen på dagis igen och idag gick vi hem och susade lite med sparkcykeln på gården.


Slappar hemma...

Efter en natt med lite sömn så lämnade vi Frank på dagis och sen gick vi tjejer hem och vilade, Amanda sov praktiskt taget hela stunden och jag halvsov i soffan...ibland behöver man såna dagar...


Sömntutan

Lilla fröken har minsann inga problem att hålla sig vaken på nätterna men lagom till att det blir morgon så somnar hon och har absolut ingen lust att vakna...lite jobbigt när vi måste hinna till dagis... :-/
"Nej mamma, jag vill inte vakna!"


Jag älskar mina barn!

Nu trivs mamma, när hon får sitta och mysa med båda sina barn. Snacka om livskvalitet!


Bokstäver

Ni kommer väl ihåg att Frank är väldigt intresserad av bokstäver, och idag när han sitter och ritar utbrister han plötsligt "mamma, mamma...w, w". Jag går och kollar vad han menar och jag anar att han ser ett "w" i sin målarbok. Men ack så fel jag hade, han hade själv skrivit ett "w". Duktiga Frank!


Premiär!

Mörka moln och regn som hängde i luften...men det stoppade inte oss! Idag skulle vi ju premiäranvända vår nya stå-bräda som vi köpte i helgen. Så på med alla regnkläder. Frank var jätteduktig och stod jättebra på brädan vilken kändes skönt för jag är inte ett dugg sugen på att köpa en syskonvagn.

Vi traskade ända bort till lekparken på Odensvi och Frank och mamma härjade en bra stund. Vi lekte jage, gungade, åkte rutschkana, grävde i sanden och körde bil mm. Amanda sov igenom hela besöket :)


Moodswings...

Lilla fröken skiftar fort i humör...allt detta på blott 1 minut...men när man får mat blir allt bra igen!


Förväntansfull!

En väldigt förväntansfull liten kille som ska följa med pappa på capoeira.
Han hade t.o.m en capoeira tröja på sig :)


Relax!

Totalt avslappnad!


Dagiskortet!

I torsdags fick vi korten som togs på dagis för några veckor sen. Frank blev jättebra och vi är så stolta att vi har en sån fin son!


En mysdag hemma...

Regn och rusk ute, en jättetrött mamma och en amningstokig sessa resulterade i en mysdag hemma idag. Frank tog ett långt bad med massa bubblor och bollar. Amanda hade klänning på sig för första gången. Hon blev genast en prima ballerina när jag fotade henne :)


Gårdagen

Igår var Frank på dagis och då hälsade jag och lillfia på mitt jobb två gånger. Sen hämtade vi brorsan och åkte hem till fam. Brännström för lite mysfika. Sen gick jag, Sara och Frida och alla våra barn till Bjurhovda för att titta på Anna B's nya hus! Barnen hade jättekul i trädgården!


Min prins

Min fina prins, älskar honom såååå!


Hon bara ökar!

Idag fick vi besök av Anette från BVC. Det var dax för en invägning igen. Jag var lite nervös för jag ville verkligen att hon skulle ha ökat. Vilket hon hade!!! I fredags vägde hon 2500g och idag visade vågen 2720g!! Jippi!!
Sen nämnde Anette att hon skulle hälsa från Monica (min barnmorska) och Anette frågade om allt stod rätt till för Monica brukade tydligen inte göra det. Så jag berättade allt från min graviditet och hur Monica behandlat mig och det var riktigt skönt att få prata ut om det...När jag smält lite mer av min ilska mot Monica så ska jag boka in ett möte för att prata ut om det med henne...


Buskillar

Efter dagis blev det bus i lekparken (eller "djurparken" som Frank säger) med Felix. Grabbarna yrde runt och hade kul! Och mammorna hade oxå trevligt ;)


Välfylld blöja

8 ggr på raken sket hon idag (som tur var i samma blöja och mamma slapp bli nersprejad).


Morgontrött

Vi har en morgontrött liten fröken i detta hushåll, försökte väcka henne för lite matning innan vi skulle lämna Frank på dagis och hon ville verkligen inte vakna...fick bara denna söta min som respons :)


Första dagen

Det blev en prommis till Hemköp och sen lek på lekparken idag när vi var själva. Allt gick faktiskt bra, men det tar nog lite tid att vänja sig vid att vara själv med två barn :) Skulle gärna slippa den jobbiga känslan av att inte räcka till men jag antar att den kommer minska när jag känner mig mer van.


Morgonmys

Tyvärr är Daniels pappadagar slut och han blev tvungen att gå till jobbet i morse :-( Jag och barnen ligger kvar i sängen och morgonmyser! Vi får se vad vi hittar på idag när vi är själva för första gången.


Kvällsbesök

Jens, Bea och Leoni kom över på lite lek och bus och fika!

Bea och Frank byggde värsta häftiga garaget med lego. Leoni utforskade kattställningen och busade med Daniel ;) och Amanda gjorde det hon kan bäst - sova! ;)


En tripp till Franks favoritaffär

Frank fick bestämma vart vi skulle åka idag, vi hamnade såklart på "Toys r us" :) Amanda delade inte riktigt Franks lycka utan sov igenom hela besöket :)


Syskonmys

Frank satt i soffan och tittade på Amanda och sen sa han att han ville hålla Amanda, vilket han självklart fick! Han är så himla duktig och snäll mot sin syster, inte ett enda tjuvnyp har vi upplevt, bara pussar och kramar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Han var stolt som en tupp när han satt med henne! Våra fina barn!
 
//Annika
 
 
 

Utskriven!

Jag och lillfia åkte till sjukhuset idag för ett läkarbesök och en invägning.
Sköterskan började med en vägning och mätning medan vi väntade på läkaren.
Och även denna gången så har hon ökat! Mamma har grädde i tuttarna!
Vikten låg nu på exakt 2500g (födselvikt 2290g) och hon är numera 50cm lång (födsellängd 49).
Hennes huvudmått hade åter blivit 34cm (var 34cm vid födseln men minskade sen till 33cm). Sköterskan var mycket nöjd med resultatet och var nästan övertygad om att Amanda skulle kunna bli utskriven från hemvården idag.

Sen dök läkaren upp och han gjorde samma undersökning som vi gjorde när vi låg inne på sjukhuset och ännu en gång såg allt bra ut! Så läkaren höll med sköterskan så Amanda blev utskriven! Ingen mer hemvård, nu är vi överlämnade till BVC och Amanda är som vilken bebis som helst! Fast fortfarande lite liten men det kommer hon hämta ikapp snabbt! Inga tvivel på det!
 
En nybadad prinsessa!
 
 
//Annika

Hemma och myser

...efter att ha flängt runt en sväng på Erikslund är vi nu hemma och bara njuter. Amanda är inne i ett amningsmarathon och Frank leker med lego på golvet! Jag älskar mina fina barn!


En tur till lekparken

Efter att vi hämtat Frank på dagis så gick vi hela familjen till lekparken för lite bus. Lillasyster invigde även bärsjalen som jag fick låna av Sara igår och hon sov så gott i den en bra stund :)


Ingen mer sond!

Idag var det dax för hemvård igen. Sköterskan kom kl 11 och vi vägde Amanda och nu visade vågen 2445g (låg på 2410g i måndags) så sköterskan var nöjd att hon fortfarande ökar i vikt. Bara några timmar innan sköterskan kom så bestämde Amanda att hon inte ville ha sonden i näsan längre och tog tag i den och lyckades dra upp den en bra bit, jag och Daniel fick lite smått panik och fick vira in den i en mössa så hon inte kunde dra ut den helt. Men efter invägningen så beslutade vi tillsammans med sköterskan att vi kunde ta bort sonden!! Så skönt för prinsessan att slippa den!


And so it begins...

Dessa underbara mammaträffar! Igår blev vi inbjudna till Frida för lite bebissnack och bebismys. Vi var ju självklart tvungna att rada upp våra små damer och fota. Längst till vänster har ni vår lilla Amanda, i mitten ligger lilla Klara (född i början av juli) och längst till höger ligger lilla Alice (född i slutet av april). Se vilken skillnad bara några månader kan göra :)


Härlig (höst?)dag!

Igår var det skruttväder så vi stannade inne men idag fanns det inte ett moln på himlen så idag fick det bli premiär för Amanda i vagnen! Frank han åkte sin sparkcykel!


Hon är här!!

Oj nu var det länge sen jag skrev men mycket har hänt! Vår prinsessa har anlänt!
 
Allt började på natten till den 25:e runt kl 4.00. Frank pep för han hade tappat nappen och jag klev upp och gav den till honom, gick på toa och sen när jag la mig igen så började dra lite i magen men eftersom man inte har något direkt tidsperspektiv på natten så trodde jag det var förvärkar och att det var långt emellan dem.
Men efter en stund så kände jag att jag var tvungen att klocka dem, och då insåg jag att jag hade en värk var tionde minut och de höll i sig i ca en minut. Då ramlade polletten ner...hon vill ut!
Runt kl 7 vaknade Frank och då väckte jag Daniel och sa att hans dotter ville träffa honom tidigare :-)
 
Jag bad Daniel fylla badkaret åt mig så runt kl 7 så satte jag mig där och värkarna blev fler och fler och oftare och oftare och mer smärtsamma. Tillslut fick vi ringa hit Christina (Daniels mamma) för att se efter Frank och vid kl 11 så ringde vi förlossningen och sa att vi var på väg in.
 
Väl inne på förlossningen tog de en CTG remsa på mig och när de skulle se hur mycket jag öppnat mig så gick vattnet. Och prinsessan hade bajsat i vattnet så nu var det inte frågan om att bli hemskickad :-D Men tyvärr så hade jag inte öppnat mig mer än 3-4 cm så vi blev flyttade till ett rum där jag fick tillgång till lustgas och timmarna sniglade sig fram, jag stod kvar på 3-4 cm ett bra tag och jag höll på att ge upp ett tag för allt som ekade i mitt huvudet var "42 timmar" (så länge tog det med Frank innan jag blev snittad) och jag var livrädd för att det skulle bli lika länge igen. Därför nekade jag all annan bedövning förutom lustgasen, av rädsla att dra ut på det. Sen fick jag sitta en stund på en pilatesboll för att hon skulle komma längre ner i förlossningskanalen.
 
Inne på förlossning, en mindre glad person, värkar gör ont...
 
 
Snart är vi tvåbarnsföräldrar, en ser dock lite gladare ut än den andra...
 
 
I min egen värld med ett stadigt grepp om lustgasen!
 
 
Försöker mig på ett leende men lyckas inte så bra...
 
 
 
Vid nästa undersökning hade det hänt grejer, då hade jag öppnat mig 7-8 cm :-) Så en stund till på pilatesbollen.
Efter det så börjar minnena att blekna, jag minns att det började trycka något enormt neråt men att sköterskorna och Daniel sa till mig att jag fick absolut inte trycka och det var ju lättare sagt än gjort. Jag var lixom inte tillräckligt öppen för att klämma ut henne ännu.
Men sen kastade de upp mig på sängen igen och säger, nu är du helt öppen!
Sen hörde jag en sköterska säga "snart har vi bebis här!" och då föll polletten ner igen...shit snart är jag klar tänkte jag!
Sen var det bara krystningen kvar och fyyyyy faaaaan va ont det gjorde. Men efter 15-20 minuter så kom hon ut!
Det var en läskig känsla, nästan som om att alla mina inälvor rann ur mig :-)
 
Nykläckt!
 
 
Här är hon inte många minutrar...
 
 
En stolt pappa fick sätta upp en rosa pin denna gången!
 
 
Kärlek vid första ögonkastet!
 
 
Invägning och mätning
 
 
 
Fick upp henne på bröstet och hon var väldigt pyttig och blå, men alldeles perfekt!
Välkommen AMANDA Maivor Mikaelsson!
 
Jag och Daniel hade gissat innan på hur stor hon skulle vara och Daniels gissning var 3360g och 50 cm lång och min var 3030g och 51 cm lång men ack så fel vi hade båda två. Prinsessan vägde in på ynka 2290g och var 49 cm lång. En lång och smal liten pärla!
De tog även blodsockret på henne som visade sig vara på tok för lågt så de gav henne lite ersättning men värdet gick ändå inte upp som det skulle så när vi väl kom till BB så tog de mer tester och värdet var fortfarande lågt. Så efter ett samtal med en barnläkare så beslutades det att jag och prinsessan skulle skrivas in på avd. 69 neonatalen.
 
Och där blev vi kvar i 6 dagar med matning i sond varannan timme och ett 40-tal provtagningar av blodsockret för att se så värdet stabiliserades och att hon började öka mer i vikt och även lärde sig amma.
Vikten var som minst nere på 2180g och sen vände den och på sista dagen när vi skulle åka hem låg den på 2235g.
Det var rätt trist att ligga isolerad i en veckas tid. Syskon var inte välkomna på denna avdelningen så vi fick gå ut i korridoren och träffa Frank nästan varje dag. Och den stunden som Frank var på dagis så kom Daniel och spenderade lite tid med oss...annars var vi helt själva...
 
Första mötet!
 
 
Familjen Mikaelsson/Adielsson, numera är vi 4 stycken!
 
 
Jag och lilla, lilla fröken.
 
 
Ligger och spanar...
 
 
Mammas lilla groda!
 
 
Andra besöket, pappa Daniel njuter!
 
 
 
Bus Frank yrde runt och körde sina racerbilar.
 
 
Håller lillasyster för första gången! Det var roligt i ungefär 2 sekunder :-) Lillasyster såg mindre road ut på på bilden.
 
 
Syskonmys!
 
 
Mamma och dotter gosar, och matar i sonden!
 
 
Pappa och dotter ligger hud mot hud.
 
 
Mamma och dotter ligger hud mot hud.
 
 
Vår lilla skatt!
 
 
På den här bilden är hon läskigt lik sin storebror, har en liknade bild från BB när vi fick Frank och likheten är slående.
 
 
Besök nr 3
 
 
Frank håller syster igen...
 
 
...och denna gången får Amanda en kram...
 
 
...och en puss!
 
 
Detta njöt Daniel av, att få sova bredvid sin dotter.
 
 
Lilla pyret!
 
 
Det är inte mycket hull på denna lilla kroppen...
 
 
Redo för hemgång!!
 
 
Åker bil för första gången! Snart är vi hemma!
 
 
Storebrorsan var lycklig över att få hem syster och mamma!
 
 
Men nu är vi äntligen hemma och prinsessan har redan hunnit bli 1 vecka och 1 dag!
 
Amanda är fortfarande inskriven inom hemvården så på måndag kommer det en sjuksköterska för att väga henne och se så att allt går bra. Vi sondmatar fortfarande för att hjälpa henne på traven, hon orkar fortfarande inte amma mer än ca 10-15 min och då hinner man inte få i sig tillräckligt med mat.
 
//Annika

RSS 2.0