Tillbaka till friheten

Alla krabborna fick komma hem igen!


Krabbfiske på kvällskvisten

Ett kärt barndomsminne för mig är när vi har varit på camping och gått ner till havet på kvällskvisten för att fiska krabbor och självklart vill jag ju att Frank ska få uppleva samma. Nu var vi ju inte på camping men är man på Öckerö så kan det ju inte bli bättre ;)
 
Vi gick ner till havet efter middagen och Frank var peppad. Men väl nere så tröttnade han tyvärr fort (han var nog lite för liten) och jag och Daniel (som aldrig fiskat krabbor tidigare) tog över och hade jätteskoj och fick massa krabbor. Frank tyckte det var mer spännande att titta på människor som badade ;)
 
 
//Annika

En dag till havs

Efter några få dagar hemma i Västerås så styrde vi bilen mot Öckerö. Denna gången hade vi mer tur med vädret plus att mormor och morfar oxå hade semester nu :)
 
Vi tog båten till Marstrand en dag och det var en jättemysig tripp! 
 
 
//Annika

Vår prinsessa

Under sommaren har Amanda utvecklats massor. Numera kryper hon i 110 km/h, fast med sin egna teknik ;) hon fixar även trappor. Sen vill hon stå överallt och så fort de små fingrarna får fäste så ställer hon sig upp. Och tidigare när man försökte gå med henne så var fötterna fastnitade i golvet, men inte nu längre...nu går hon riktigt stadigt och det räcker att bara hålla en hand. Men hon vågar inte släppa :)
 
Hon har även börjat peka på det mesta och sägs "däh". Och numera när man frågar vart lampan är så pekar hon stolt rakt på den. Sen kan hon säga "tack, tack" och "kad"(katt).
 
Hela munnen har explodat på henne oxå, fyra tänder uppe och en till nere har dykt upp så nu består Hollywoodleendet av 7 fina vita gaddar :)
 
//Annika

Forts. Sollefteå

Efter en vecka blev det dags att lämna Sollefteå och vi tackar farfar Dan och Annika för att vi fick komma.

På vägen hem svängde vi av till Daniels syster Cecilia och hennes sambo Stefan. De bor verkligen hur fint som helst precis vid vattnet en bit utanför Sundsvall. Vi blev bjudna på lunch, god blåbärspaj och sen hann vi med en tur med deras snabba båt!

 

 
//Annika
 
 

Forts. Sollefteå

Vi mötte upp Martin, Bettan och ungarna lite senare på kvällen för lite korvgrillning. Deras vänner Mattias och Cecilia var oxå med. Och sen metade vi lite i älven och Frank fångade sin första fisk! Och pappa Daniel fick oxå en. Frank hade jättekul med Wille och Aurora och ville absolut inte åka hem när klockan började bli mycket. Amanda spanade lite på Aaron som är ca 8 månader yngre.
 
Det var en helt underbar kväll och just där och då kunde jag fakiskt tänka mig att bo i Solle. Helt underbar natur och jag njöt till fullo! Långt ifrån tv apparater, facebook och all annan skit som man är helt beroende av i dagens samhälle (ja, jag är rätt trött på allt vad iphones, ipads, facebook, instagram heter...därav dålig bloggning i sommar).
 
 
//Annika

Forts. Sollefteå

Ännu en varm dag på Risön. Denna gången med Martin, Bettan och deras kids William, Aurora och Aaron. 
 
 
//Annika
 

Forts. Sollefteå

Fem generationer på Daniels sida. Inte det lättaste att få alla bra på en och samma bild så här kommer ett gäng ;)
 
 
//Annika
 
 
 

Forts. Sollefteå

Solen sken och vi ville svalka oss, det fick bli en tur till Risön för att bada. Daniels syskon Tommy och Jannice var oxå med oss. Frank älskade det, Amanda var lite mer skeptisk.
 
 
 
 
 

Forts. Sollefteå

Tänk va kul man kan ha med en hink med vatten :)
 
 
 
 
//Annika
 

Forts. Sollefteå

Vi tog en mysig långprommis längs med älven. 
 

Sollefteå

För några veckor sen åkte vi till Sollefteå och hälsade på Farfar Dan och Annika. Och vilken vecka vi fick, vädret var helt underbart (nästan lite för varmt vissa dagar) och vi njöt verkligen av vår semester.
 
Istället för att göra ett monsterinlägg så delar jag upp det efter dagarna.
 
På tisdagen hängde vi mest på altanen och senare på kvällen hade Daniels farmor och faster kommit upp. Åsa och Jonas kom oxå med sina fina ungar och Frank tyckte så himla mycket om att få leka med Vincent (som är 4 år). 
Och jag fick smaka på surströmming för första gången! Det var väldigt speciellt och jag kan inte säga om jag gillade det eller inte...måste nog prova igen någon gång ;)
 
 
 
//Annika

RSS 2.0